Fashion & zo

FASHION | Normcore: Seinfeld en Steve Jobs als stijliconen

Seinfeld
“Ik hoop dat je bij het lezen van de titel meteen dacht “NEE!”. Want het is echt waar. Het is gruwelijk en hilarisch tegelijk. Binnenkort lopen alle (non)hipsters in een hoge wijde jeans, gecombineerd met een vanille polo (in de broek), afgemaakt met de grootste meest lompe sportschoenen die je maar kunt vinden. WANT: de early nineties zijn terug! And it’s going to kill me…

Toen ik dit artikel van The Guardian las, hapte ik even naar adem uit gruwel maar kwam er ook een grote grijns op mijn gezicht: daar is de al verwachte beweging tegen de hipsterige gescheurde broekjes, opgeknoopte houthakkersbloesjes, kwasi-hippie-doch-intellectuele-zonnebrilletjes en de return of the Dr. Martens: de gewone trui, de lelijke broek, de comfortabele sportschoen, afgemaakt met een verfomfaaid petje.

Stiekem hou ik ervan. De laatste tijd doen we namelijk erg ons best om het beste “nonchalante”, stijlvolle, creatieve, o dit lag gewoon bovenop de stapel en draag ik eigenlijk nooit maar kijk nou hoe cool outfit samen te stellen als mogelijk. Per ongeluk gewoon heel erg vet en anders dan iedereen op de wereld want je bent een origineel individu. Belangrijk daarbij was een mix van vintage en commercieel, antieke sieraden gecombineerd met gouden H&M monsterkettingen, je moeders haarband uit de seventies met de natuurlijke make-up van een heel duur merk want the natural look maakte het he-le-maal af.normcore2

Iedereen weet natuurlijk dat deze uiting van “originaliteit” en “creativiteit” gewoon weer een modetrend is die braaf wordt gevolgd. Onze geliefde individualiteit is tenslotte gebaseerd op een door de commercie gecreëerd beeld: dat je betekenisvol uiting kunt geven aan je unieke zelf doormiddel van uiterlijk en kledingkeuze. Be Unique! Be different! Shine bright! Vervolgens kopen we allemaal hetzelfde vintage truitje en H&M hempje en knippen we braaf de pijpen van onze spijkerbroek af, want een kort broekje met rafels kopen is nu even stom. Een uniform dat er niet uitziet als een uniform dus.

En dan komt er uiteraard een nieuwe trend om de hoek kijken: Normcore! Normcore is hartstikke tegen dat neppe creatieve gedoe jongen! Doe gewoon normaal en draag een trui! Maakt niet uit welke als hij maar lekker zit! Het kan je allemaal niet schelen! Je draagt gewoon lekker een uniform en komt er ook nog voor uit! Ha Ha. Normcore bestaat ook gewoon lekker uit regeltjes, voorgeschreven outfits en modetrends. Sterker nog, het is een doorontwikkelde versie van het (schijn)nonchalance modebeeld. Hoge Levi’s, ouderwetse sportschoenen, badslippers met sokken, de sweatercoltrui: het kan allemaal.
Ik vind het heerlijk.normcore SeinfeldNormcore

Ga alsjeblieft allemaal door met (niet) (of toch wel) (per ongeluk) origineel zijn enzo. Vind ik leuk!” deze post werd geschreven door Jorinde.

Wat vind jij van deze trend die Jorinde gespot heeft? Zie jij jezelf er al bijlopen als Jerry Seinfeld, Elaine of Steve Jobs? Ik hou mijn witte  Aasics gewoon voor het hardlopen en mijn Levi’s 501 blijft voorlopig nog op zolder. Ik heb me wèl schuldig gemaakt aan de aankoop van Adidas Adilettes badslippers. Tot nu toe zonder sokken 🙂

PS Doe je al mee aan de winactie? Ik mag 2 bonnen van € 25 van Treatwell verloten, in te wisselen voor bijvoorbeeld een massage,  manicure of wellness. Meedoen dus! Sheelagh - life

 

foto’s Pinterest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s