Reizen

TRAVEL | Surfen in Ecuador

Surfen in Montañita EcuadorAls je naar Ecuador gaat mag je een bezoek aan het surfersdorpje Montañita niet overslaan! Je vindt dit dorpje aan de kust in de provincie Santa Elena, ongever 180 kilometer ten noord-westen van Guayaquil. In de jaren ’60 hebben zich hier heel wat hippies gevestigd die zijn blijven hangen, en dat merk je nog steeds. De sfeer is laid back, en de hoofdstraat met de vele restaurants, barren en surf -en souvenirwinkeltjes bestaat uit zand, dus je kunt na het surfen gewoon op je blote voetjes richting bar of je hotel of hutje lopen. Heerlijk toch?Monteñita, Ecuador

Surfles nemen kan hier voor niet al te veel geld. Ik had nog nooit gesurfd en nam een privéles van 2 uur. Ik ben niet supersportief, maar dit moet je gewoon eens geprobeerd hebben! Met z’n vieren hadden we 2 gidsen die ons begeleidden. Eerst droog oefenen op het strand en na een kwartier meteen de golven in. Wow! Door de goede begeleiding had ik meteen een paar golven te pakken, wat een kick geeft dat! Als je nog nooit gesurfd hebt kan ik je zeker aanraden het hier eens te proberen. Al geef ik wel eerlijk toe dat ik er toen de les afgelopen was helaas niet meer in slaagde te gaan staan…

Op het strand is een heerlijk saptentje waar je na het surfen de zoute smaak in je mond kunt wegspoelen met een vers bramensapje. Of probeer maracuja, (passievrucht) met sinaasappel, heerlijk! Tip: beiden ook erg lekker in combinatie met rum voor tijdens cocktailhour ’s avonds 🙂

Surfen in Montañita EcuadorSurfen in Montañita EcuadorNa een dagje surfen is het tijd om uit te rusten in de hangmat bij ons hutje. Mèt uitzicht op het strand! Sheelagh MonteñitaMonteñita, EcuadorMonteñita is echt zo’n plek waar veel backpackers volgens mij lang blijven hangen om te genieten van the surf en het chille sfeertje. Enig nadeel, als je het al een nadeel kan noemen: er is verder weinig te doen. Maar zoals je in mijn laatste blog over Ecuador al zag is er in de omgeving genoeg te beleven. Als je de hippies en de golven zat bent zit je in een paar uur in Puerto Lopez om walvissen te spotten bijvoorbeeld.
Verder: in Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Dit zorgt vooral in restaurants soms voor Amerikaanse prijzen. Je eet hier vooral pizza en hamburgers en krijgt gewoon een service charge van % 15 bovenop je rekening. Maar ach, dit zijn details. Ik kan iedereen een bezoekje aanraden om het sfeertje zelf te ervaren!

Hou jij van een sportieve vakantie? Of lig je liever met een tijdschrift aan het zwembad? Ik vind het eigenlijk allebei wel fijn 🙂Sheelagh - the world is a book

 

8 antwoorden »

  1. Oh wat heerlijk zeg! Ik ben gek op surfen, maar nu al een tijdje niet meer gedaan. En die sfeer die er hangt, ik weet precies wat je bedoelt. Ik schreef er ook ooit een artikel over. Voelt echt als een kick als je op die plank staat hè.. Echt fantastisch!

  2. Hé, wat een tof avontuur! Mijn lief houdt niet echt van water, maar ik als waterrat wil dit eigenlijk wel es proberen. Prachtige foto van jou in de hangmat trouwens. Lijkt me echt een tof land, weer eentje erbij voor de wishlist 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s