Other happy stuff

LOVE | Trouwen: de locatie!

badeendjes bruidspaarfoto: SheelaghMairi. De eendjes waren een cadeau van vriendinnetje Sanne. Cute! 

In case you missed it: ik ga trouwen! Eerder kon je o.a. lezen hoe ik gevraagd werd in Edinburgh, en dat Jan en ik de Love & Marriagebeurs bezochten. Een niet onbelangrijke stap is nu het vinden een trouwlocatie. Juni 2015 komt al snel dichterbij, en ik hoor vaak dat je er toch wel een jaar van tevoren bij moet zijn. Een exacte datum prikken wordt ook lastig zonder dat de locatie vaststaat: de locatie moet natuurlijk wel beschikbaar zijn op de gewenste datum.

Kortom, het was tijd om ons te verdiepen in wat we willen. Eigenlijk waren we het snel eens: het moet in of vlakbij Utrecht zijn. Daar wonen we zelf en onze meeste vrienden ook. We houden van de stad en de omgeving, en we vinden het eigenlijk ook wel gewoon makkelijk voor zowel onszelf als de (meeste) gasten als het een beetje in de buurt is.

Ik heb eigenlijk geen idee hoe andere mensen een locatie kiezen. Er is volgens mij zelfs een open-trouwlocatie-route, een dag waarop verschillende trouwlocaties vrij toegankelijk zijn om een kijkje te nemen. Handig! Wij hebben eigenlijk vooral gekeken naar wat we zelf al kennen, en zo kwamen we bij twee locaties uit die ons aanspraken. Eentje in de stad in ons oude buurtje, een restaurant met feestzaal met view over het Griftpark, de ander wat idyllischer gelegen net buiten de stad, Fort Vechten. Dit is een fort met veel groen en romantische plekjes.  Je kunt er bij mooi weer zelfs in een bootje komen aanvaren. Hoe romantisch!Fort Vechten

Op beide locaties hebben we al een huwelijk bijgewoond, en allebei was het prachtig. We hebben morgen de eerste afspraak staan bij Fort Vechten, en als dat bevalt zou dat ‘m zomaar gewoon kunnen gaan worden! Dus eigenlijk zonder dat we andere dingen echt hebben bekeken… Spannend!

Op wat voor locatie ga jij trouwen of ben je getrouwd, en waarom heb je daarvoor gekozen? Ik ben erg benieuwd naar je tips of ideeën! Sheelagh

 

Foto: Fort Vechten
*deze blogpost verscheen eerder op trouwplannen.nl*

 

Advertenties

8 antwoorden »

 1. For this one it should be possible to click “Love” instead of “Like”. So happy for both of you ❤ Fort Vechten is absolutely gorgeous!!!! what about the wedding dress miss fashionista? 🙂

 2. Wauw, erg mooie foto, prachtige locatie! Ik hoop dat jullie ‘m binnenkort vast kunnen leggen 🙂

  Wij zijn vorig jaar geregistreerd partners geworden. Eigenlijk heel laagdrempelig, alleen met onze ouders en zussen. Maar wat ons betreft prima zo. We hebben geluncht in ons favoriete restaurant, heel tof!

  • Thanks, als het goed is kunnen we ‘m deze week vastleggen. Geregistreerd partnerschap ook helemaal goed toch! Al vind ik al het gedoe rond het trouwen nu wel erg leuk 🙂

 3. Wauw, die fort is echt héél mooi! Wij hebben van de week naar een locatie gekeken en een optie op gezet. Verder gaan we nog via de open trouwroute locatie naar twee andere locaties kijken. Ik vond het moeilijk om locaties te zoeken: je hebt wel een website me ‘alle trouwlocaties’, maar daar staan er maar heel weinig op.
  De locatie die we laatst bezocht hadden kende ik toevallig van een werkvergadering.

  Ik hoop deze week nog mijn blog over de locatie online te kunnen zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s