leeslust

LEESLUST #6

‘Sheel, ik heb boekentips nodig! Kun je snel weer een lijst met je laatstgelezen boeken op je blog zetten? Dan krijg ik weer inspiratie!’ aldus vriendinnetje Melanie vorige week. Nou ben ik de beroerdste niet, en het was inderdaad weer tijd voor een nieuwe Leeslust!
Ik las de laatste paar maanden zo veel boeken, meer dan ooit lijkt het wel. Heerlijk! Met de trein reizen had zo z’n voordelen! Sinds twee weken heb ik een leaseauto, wat natuurlijk heel chill is, maar van lezen komt het meteen een stuk minder. Het kan dus even duren voor de volgende leeslust online komt… Kijk je mee naar wat ik de laatste paar weken las?

Muren van GlasMuren van Glas – Marique Maas
Het Nederlandse antwoord op 50 Shades of Grey, geschreven door Esther Verhoef onder pseudoniem. Ik vond 50 Shades eigenlijk nogal matig, ik heb het ook niet uitgelezen. Op een brak middagje op de bank of in de trein vind ik het soms wel lekker om een beetje makkelijk leesvoer te hebben, en daar is dit perfect voor. De Brabantse Nadine is niet veel gewend, tot ze de Amsterdamse designkoning Daniël Holland ontmoet. Samen reizen ze Europa door en hebben uiteraard aardig wat sex 🙂 Nadine wordt in de watten gelegd door Daniël maar die heeft ook zo zijn issues.
Ik heb de eerste twee delen, De ontmoeting en Harde Grenzen, verslonden en wacht met smart op een derde deel. Het leuke vond ik dat het allemaal wat Hollandser en normaler is dan 50 Shades zodat je je er allemaal net iets meer bij kan voorstellen. Ook zeker een aanrader voor mee op vakantie!

Het leek stiller dan het was – Eva Kelder
Toen ik in de omschrijving las dat dit boek zich afspeelt op Vlieland, in Edinburgh en in New York was ik al enthousiast. Een paar van mijn favoriete plekken! Dit boek neemt je mee in het leven van Seije. Ze groeit op in een kleine gemeenschap op Vlieland met een alleenstaande moeder die zich niet altijd om haar bekommert. Ze voelt zich een buitenstaander en vindt alleen steun bij haar beste vriend. Na de middelbare school gaan ze samen Engelse literatuur studeren in Edinburgh. Hier lijkt het alsof ze haar onzekerheden achter zich kan laten. Ze wordt gewaardeerd, heeft vrienden en presteert goed op de universiteit. Ze ontmoet haar vriend, met wie ze naar New York verhuist. Toch blijft Seije zich een buitenstaander voelen en gaat bijna ten onder aan haar onzekerheden. Eigenlijk kan ik niet veel meer vertellen, want je moet dit boek gaan lezen. Ik heb dit prachtige boek in één ruk uitgelezen en werd verliefd op de schrijfstijl en op de hoofdpersoon. Heftig, ontroerend en romantisch tegelijk.Het leek stiller dan het was Eva Kelder

The fault in our stars – John Green
Heb je de laatste paar maanden onder een steen doorgebracht? Alleen dan is er een kans dat je nog nooit van dit boek gehoord hebt. The fault in our stars werd me aangeraden door vriendinnetje Laurien, die volgens mij net zo veel leest als ik. Keep them coming!The fault in our stars
Voor degenen die het boek nog niet kennen: de 16-jarige Amerikaanse Hazel ontmoet de 17-jarige Augustus bij een cancer support group, een praatgroep voor kinderen die kanker hebben of hebben gehad.  Ze worden verliefd maar willen daar vanwege hun ziekte eigenlijk niet aan toegeven. Allebei hebben ze hun eigen manier om met hun ziekte om te gaan. Hazel vindt steun in een boek en wil de onvindbare schrijver graag wat vragen stellen. Samen sporen ze de man op en hun zoektocht leidt hun zelfs naar Amsterdam.
Ik waarschuw je: tranen met tuiten. Zet de doos tissues maar klaar. Wow, wat vond ik dit een prachtig boek. Ik kan niet wachten op de film die in juni uitkomt. Mustread!

Het jaar dat ik dertig werd - Aaf Brandt CorstiusHet jaar dat ik dertig werd – Aaf Brandt Corstius
Vorige week werd ik dertig, dus toen ik laatst dit boek bij vriendinnetje Marlies zag liggen moest ik ‘m wel meenemen. Ik vind Aaf erg geestig, ik lees haar columns altijd met veel plezier dus ik was erg benieuwd naar dit boek. Het stelde absolut niet teleur. Het voelde af en toe zo herkenbaar dat ik het zelf had kunnen schrijven! Als ik zo goed met woorden zou zijn als Aaf dan. Een knipperlichtrelatie met een moeilijke man (Arnon Grunberg, dat is wel echt Moeilijk met een hoofdletter M meteen), het ‘is-dit-nou-alles-gevoel’, de band met haar kat. Veel herkenbare en hilarische dingen komen aan bod. Ik heb meerdere malen hardop gelachen tijdens het lezen en dat gebeurt niet vaak. Leest als een trein! Aanrader als cadeau voor vriendinnen die dertig worden, ik denk dat iedereen er wel iets in zal herkennen.

De Divergent Trilogie – Veronica Roth
Verplicht leesvoer voor de fans van de Hunger Games trilogie! Tris woont in een wereld waar de maatschappij is opgesplitst naar verschillende eigenschappen die mensen hebben. Je wordt in een bepaalde groep geboren, en kunt op je zestiende de keuze maken om naar een andere groep over te stappen. De test die je hierbij helpt werkt bij Tris niet: zij is divergent, wat betekent dat zij niet in één groep hoort maar zich verwant voelt met meerdere groepen. Ze past hierdoor niet in het systeem en is dus een bedreiging. Ondertussen start er een soort revolutie: de ene groep wil de anderen controleren en er komt een oorlog waar Tris een belangrijke rol in gaat spelen samen met haar vriend Tobias. Ik ben nu bij deel 2 en wil snel doorlezen! Leuk: de eerste film draait nu in de bioscoop. De trailer ziet er goed uit, ik ben erg benieuwd!

Heb jij een van deze boeken gelezen? Heb je nog leestips voor mij? Laat het me weten!

Sheelagh

7 antwoorden »

  1. Ik heb ze allemaal nog niet gelezen. Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Eva Kelder en de Weeffout ligt op me te wachten thuis. Maar de andere boeken klinken ook goed! Ik vermaak me nog wel even 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s