Reizen

TRAVEL | Een weekendje Deventer

Via social media zag ik een oproepje van Sandton Hotels om social reporter te worden. Als social reporter slaap je een weekend in een hotel, welke is nog een verrassing als je je aanmeldt. Yes please! Ik meldde me aan en ik mocht gaan. Waar zouden we heen gaan? Een dag later kwam het verlossende woord: Jan en ik zouden een weekend in het IJsselhotel in Deventer verblijven, inclusief twee overnachtingen, ontbijt en een diner. Storm in Deventer

Het hotel ligt, de naam zegt het al, aan de IJssel. Je moet een pontje nemen om in het centrum van Deventer aan te komen. Leuk! Wij logeerden in de Desmond Tutu suite. Desmond Tutu himself sliep hier in 2012. De kamer, en zelfs de badkamer met enorm bad, waren helemaal in stijl. Compleet met een prachtig uitzicht op Deventer. Hier kan ik wel aan wennen…cava drinken

’s Avonds drinken we een lekkere cava en genieten van een heerlijk diner in het restaurant van het hotel. Het voorgerecht, tartaar van IJsselrund met asperges, oestermayonaise en aspergeschuim , smaakt al heerlijk. Dan volgt nog eendenborst in een jus van tijm met doperwtjespuree en babymais, en als dessert rabarber op verschillende manieren bereid met een yoghurtmousse. Genieten, vooral in combinatie met het bijpassende wijnarrangement.voorgerechthoofdgerecht eendenborstdessert Rabarber

De volgende dag is het na een heerlijk ontbijtje tijd om de pont te pakken naar Deventer. Eenmaal aan de overkant aangekomen ben ik blij verrast: wat een leuke stad is dit! Tijd om even te shoppen. Bij de hippe en ruim opgezette winkel Futura Design slaag ik met een superstrakke skinny van G-Star die me als gegoten zit. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik shop ook nog een schattig pastelkleurig zomerjurkje van G-Sus Industries. Dit merk droeg ik vroeger veel, en dit jurkje vond ik zo leuk dat ik ‘m niet kon laten hangen. Leuk voor onze vakantie in Italië als ik straks lekker bruin ben. Het personeel/de eigenaar is supervriendelijk. Er wordt echt de tijd genomen om je te helpen, en we krijgen zelfs een lekker kopje thee en een hand als we de winkel verlaten. Dat ben ik in Utrecht niet gewend!
Futura Design, Lange Bisschopstraat 74, DeventerFutura Design Deventer

Jan had op Facebook al gezien dat er een evenement was in de Walstraat: Montmartre van Deventer. Helaas was het weer nogal slecht, maar er hing toch een leuk Frans sfeertje met muziek, optredens en kraampjes op straat. Ik waande me echt even in Parijs! De Walstraat heb ik meteen uitgeroepen tot mijn favoriete straat in Deventer. Roemar koffie & thee bijvoorbeeld is een superleuk winkeltje waar koffie word gebrand en allerlei lekkere thee wordt verkocht. We namen een lekkere koffie uit Rwanda en een paar bijzondere theeën mee: 2001 nacht, kamillebloemen en fresh fruit. Je kan je thee zelf scheppen, net als je snoep vroeger bij Jamin. Leuk!
Roemar koffie & thee, Walstraat 45, DeventerDe Blaue Kamer DeventerDe Blauwe Kamer

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Even schuilen voor de regen!  We konden nog net een plekje vinden bij de Wallstreet Tea Rose. Dit is een heuse Engelse tea room met bijpassende inrichting. Geweldig. Ik kwam vroeger veel in Engeland en Schotland en Jan woonde er zelfs jaren, dus dit voelde een beetje als thuiskomen. Ik bestelde een pot Tetley’s, een scone met lemon curd en een pork pie, Jan nam ook een pot thee en een steak & onion pie. Ze hebben er zelfs haggis op het menu. Jammie!
Wallstreet Tea Rose, Walstraat 20, Deventerregen in DeventerThe Wallstreet Tea Rose DeventerWe genoten verder van de kleine straatjes met antiekwinkeltjes en boetiekjes, maar liepen ook nog even binnen bij de bekendere ketens. Die zijn natuurlijk ook gewoon in Deventer te vinden!antiekwinkeltje DeventerDeventer

Na een dagje shoppen en toerist in eigen land spelen was het tijd om te relaxen. Ik nam een heerlijk bad met mijn bruisbal van Lush die ik speciaal voor de gelegenheid had meegenomen. We bestelden roomservice en keken heel burgerlijk op de kamer naar het songfestival. De volgende ochtend na een fijn ontbijtje konden we weer uitgerust op huis aan. Op naar het volgende ‘avontuur’: volgende week gaan we een weekendje naar Ameland!ontbijt IJsselhotel
Sandton IJsselhotel, Worp 2, Deventer

Ben jij wel eens in Deventer geweest? Ik kan het van harte aanraden voor een dagje of weekend. Ik kom zeker terug, bijvoorbeeld met het zomerse buitentheaterfestival Deventer op Stelten of het Charles Dickensfestijn dat in de winter gehouden wordt. Sheelagh - the world is a book

Advertenties

16 antwoorden »

  1. Leuk dat je zo kan ontdekken hoe leuk Nederland ook kan zijn, en dat het dan toch een beetje voelt als vakantie 🙂 Mooie foto’s ook!

  2. Klinkt erg goed, als een heerlijk weekend! Ik was een tijdje terug in Deventer met een vriendin, leuke stad. Je aankopen klinken goed en het diner super. Leuk hé, Social Reporter zijn! Ameland is ook tof, alvast veel plezier!

  3. Leuk verslag! Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest, eerst om te winkelen met een vriendin en toen al mijn ogen uitgekeken en later nog voor de Wijn- en Spijswandeling, wat overigens ook erg leuk is om te doen. Het is zeker weten een heel leuk gezellig stadje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s