Reizen

TRAVEL | Een weekendje Ameland

Strand bij Hollum, AmelandToerist spelen in eigen land, Jan en ik beginnen er experts in te worden! We begonnen een paar weken geleden in Rotterdam bij de opening van het King Kong Hostel, bezochten erna de bollenstreek en vorige week de gezellige stad Deventer. Afgelopen weekend was het tijd om naar het noorden te gaan. Op naar de Wadden! Vorig jaar bezochten Jan en ik samen al Texel, Terschelling en Vlieland, maar Ameland stond nog op het lijstje.Strand Hollum AmelandVrijdag gingen we vroeg van huis weg richting Friesland om in Holwerd de boot te pakken naar Ameland. Helaas misten we die net vanwege een trage tractor die voor ons zat. Maar dat was helemaal niet zo erg, al chillend in de zon met een boekje genoten we vast even van het uitzicht op de Waddenzee. HolwerdEenmaal aangekomen aan de overkant pakten we de bus naar Hollum, waar we in een appartementje in het Fletcher Hotel Amelander Kaap zouden verblijven. Een prima kamer mèt eigen terrasje. Nice! Snel wat zonnebrand op en naar buiten. We maakten een heerlijke wandeling door het dorp Hollum, via de weilanden met lammetjes en veulentjes everywhere en de vuurtoren naar het bijna lege strand. Wow, wat een prachtig en rustig eiland is dit. ’s Avonds aten we mosselen met friet bij Vishandel Metz in Hollum.lammetje AmelandSpelen op het strandStrand bij Hollum, Ameland Strand Hollum Ameland

Sheelagh op AmelandZaterdag huurden we fietsen en verkenden de rest van het eiland. Een fijn tochtje, wat een heerlijk eiland is Ameland! Heen fietsten we binnendoor over het eiland van Hollum door de weilanden naar Nes. In Nes, een stuk toeristischer dan het rustige Hollum, aten we een heerlijk ijsje in één van de vele ijssalons en fietsten door de duinen en langs het moerasgebied weer terug naar Hollum. fietsen op Amelandfietsen op Ameland Ik denk dat we in totaal zo’n 20 kilometer gefietst hebben, maar omdat het laatste stuk met wind tegen was, was het redelijk zwaar. Tijd voor een welverdiende portie kibbeling van good old Metz, met een wijntje erbij op het terrasje bij het appartement. Ik las de nieuwe Vogue, Elle èn LINDA. Heerlijk om eens de tijd te nemen om die bladen echt van kaft tot kaft te lezen, zo geniet ik er nog meer van dan wanneer ik ze alleen even doorblader.kibbeling en witte wijn Na een echt Amelands borreltje neem ik nog een bad met mijn bath ballistic van Lush die ik voor de gelegenheid had meegenomen. Luxe, want thuis heb ik geen bad!Ameland kruidenbitter Op zondag is de laatste dag op ons ‘tropische’ Ameland alweer aangebroken. Nog even goed van de zon genieten op het strand dus. Mèt factor 35, want de zon brandde als een malle. AmelandStrand Ameland bij Hollumbruine benen in wording De beste afsluiter van een heerlijk zonnig weekend die ik me kan indenken: oesters en een glaasje Chardonnay bij, je raadt het misschien al, vishandel Metz in Hollum! We vroegen zaterdag al om oesters, en eigenlijk verkopen ze die alleen bij het ‘filiaal’ in Nes, maar aangezien we inmiddels vaste gasten waren lieten ze er wat voor ons over komen. Genieten!Oesters Metz Ameland

Dag Ameland, je was te gek. Tot snel! Ik ben me al weer aan het beraden op mijn volgende oerhollandse bestemming… waar zal ik eens heen gaan? Sheelagh - the world is a book

 

 

 

Advertenties

11 antwoorden »

  1. Oh wat heerlijk zeg! Ik zit dan weliswaar in Berlijn nu maar kan niet wachten om binnenkort eens een weekendje naar de waddeneilanden te gaan alhoewel dat nu ieeetsje minder bereikbaar is 😉

  2. Ziet er heerlijk uit, genieten joh. Zo dicht bij huis kan al als een echte vakantie voelen he, als het weer ook een beetje meewerkt 😉 Ik vind de sfeer op de waddeneilanden zo relaxed, ga er graag heen in de zomer!

  3. Leuk om Ameland weer eens te zien! Wij komen er jaarlijks wel 1 tot 2 keer, wonen namelijk in het noorden, en zitten dan meestal in Buren maar Hollum heeft in ieder geval de leukste strandtent met de mooiste zonsondergang!

  4. Fijn eiland hé, ik vond het er ook absoluut fijn! Jullie weekend klinkt goed en heel relaxt. Op en top genieten! Leuk dat jullie alle Waddeneilanden af gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s