Food & Body

FOOD | Chillen met een kopje (ijs)thee

Ik ben een echte theeleut. Stom woord eigenlijk, maar goed. Al sinds ik me kan herinneren drink ik met en bij mijn ouders sterke zwarte Engelse thee met een beetje melk. Heerlijk! Toen ik ging studeren en mijn eigen boodschappen ging doen was de ‘smaakjesthee’ hip. Favoriet waren de smaken watermeloen en cactus. Als ik er nu aan terugdenk word ik er eigenlijk niet heel enthousiast meer van. Het waren namelijk vooral chemische smaken, en geen echte ingrediënten die de smaak aan de thee gaven. Daarna was de groene thee in opkomst, en op het moment is er wat mij betreft een goede balans tussen smaakjes, groene en zwarte thee. Er is een enorm ruime keus, zelfs in de supermarkt.

Toen ik een oproepje zag voor het testen van Dilmah Exceptional thee voor bloggers zei ik direct: yes please! Ik ontving een heerlijk pakket met daarin zes smaken. Rose with French Vanilla, Acai Berry, Pomegranate and Vanilla, English Breakfast, Lively Lime and Orange Fusion, Elegant Earl Grey en Berry SensationDilmah thee

Alle theeën die ik ontving zijn op basis van zwarte thee.  Volgens de verpakking ‘biedt Dilmah de hedendaagse theeliefhebber een selectie handgeplukte theeën en kruideninfusies die zijn gekozen vanwege hun buitengewone kwaliteit en smaak.’
En dat proef je! Favoriet zijn de twee theeën met vanille. Ze smaken heerlijk na het eten voor bij een zoet dessert als crème caramel of juist bij een fruitiger toetje. Met de breakfast en de earl grey is het fijn je dag beginnen, en de Berry Sensation smaakt me eigenlijk de hele dag goed.  Net als de citrusthee. Heerlijk verfrissen is die! Ik drink normaal meer groene- en kruidenthee, dus ik vond het leuk om ook weer eens wat lekkere zwarte thee te proeven. Ik kan nog wel even vooruit met deze voorraad, maar ik ben ook erg benieuwd naar de groene en kruidenthee van Dilmah.Dilmah thee

Ik vind het de laatste tijd leuk om zelf ijsthee te maken, en de Earl Grey van Dilmah is daar perfect voor. Je maakt dit zomerse drankje zo:

Zet een liter water op in een pannetje en breng aan de kook. Zodra het kookt hang je er 4 zakjes Earl Grey thee in. Je dekt de pan af en laat dit een paar minuten trekken terwijl het vuur uit staat. Verwijder de theezakjes en voeg suiker toe. Ik doe meestal ongeveer 8 tot 10 theelepels. Daarnaast voeg ik het sap van 2 à 3 citroenen toe, schenk alles in een kan en laat het afkoelen. Een paar uur later serveer ik de ijsthee in een glas of karaf met ijsblokjes, citroenschijfjes en eventueel wat verse munt. Verfrissend.
PS Feestje? Voeg naar smaak wat bruine rum toe en je hebt een fijne huisgemaakte cocktail.  Jammie! Let me know what you think en proost!Sheelagh

Categorieën:Food & Body

Getagd als:, , , , , , ,

6 antwoorden »

  1. ik ben niet zo’n theedrinker maar zelfgemaakte ijsthee vind ik wel heel erg lekker. En wat zien die doosjes er alleen geweldig uit. I like!

  2. Nieuwe thee proberen is altijd goed, tof!! Ik heb wel eens zelf iceatea gemaakt, maar het afkoelen van de hete thee duurde me veels te lang 😉 Nu maak ik liever water met een smaakje. Met citroen en framboos bijvoorbeeld, mijn absolute favoriet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s