Other happy stuff

FOOD | Nomnomnom…

Sheelagh kokenDe nom nom nom tag kwam ik al tegen op de blogs van Brouwertje en Jess. Ik vind het zo heerlijk om lekker te eten en om over eten te praten, lezen of schrijven dat ik ‘m ook heb ingevuld. Kijk je mee naar mijn antwoorden?

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt en andersom?
Bij de snackbar bestel ik steevast een smulrol. I love it, maar ik heb verder nog niemand ontmoet die dat ook lekker vindt. Verder hou ik ontzettend veel van spruiten, die zou ik in de winter wel iedere dag kunnen eten! En Patatje Joppie-chips. Die vindt echt iedereen die ik ken vies. Waar ik zelf absoluut niet van hou: komkommer! Ik krijg vaak de opmerking dat dat toch helemaal geen smaak heeft… Wel dus. Bah!friet smulrol

Wat kook jij het liefst (en veel te vaak)?
Mijn favoriete gerecht is een salade van Ottolenghi met gegrilde aubergine, pijnboompitten, granaatappelpitten, basilicum en saffraanyoghurt. Zo lekker dat het bijna niet te beschrijven is, een ware smaakexplosie! In de zomer staat deze salade eigenlijk wel wekelijks op het menu, soms met wat rucola, brood en/of couscous erbij.
Verder is mijn simpele pasta ook favoriet en een stuk minder arbeidsintensief: knoflook, uitje, tomatenblokjes, peper en zout. Spaghetti koken, en daarover dan de saus met verse basilicum en geraspte pecorino. Nomnomnom!aubergine ottolenghiPasta à la Sheelagh

In welk restaurant zou je het liefste elke dag eten?
Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht is mijn favoriet. Ik zou er maar wat graag iedere dag eten, maar dat gaat mijn portemonne niet trekken 🙂 Chinees van Hing Kee, de beste Chinees ever en gewoon in Utrecht op de Amsterdamse Straatweg, gaat er ook altijd wel in. En natuurlijk sushi van Kyushu!Sushi Kyushu Utrecht

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Het zou behoorlijk lijken op het broodje dat ik altijd bestel bij de kar van Broodje Ben op de Oudegracht: carpaccio, truffelmayonaise, parmezaan, sla en zongedroogde tomaat. Iets met geitenkaas in combinatie met parmaham is ook top. Hij zou in ieder geval Sheel’s Sandwich heten!

Deel een handige kooktip.
Als je pasta kookt, leg dan een houten lepel over de pan tegen overkoken. En laat na het afgieten altijd wat vocht achter in de pan als je niet meteen opdient, zo voorkom je dat de pasta gaat plakken.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Ik zou nog wel zelf macarons willen kunnen maken. Jan heeft wel eens de limoen-basilicum macarons van Ottolenghi gemaakt en die waren goddelijk. Lijkt me leuk om zelf ook te kunnen!

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?
Ik vind uitgebreid zelf koken erg leuk om te doen op een weekenddag. Eerst lekker verse boodschappen doen en dan een paar uur in de keuken staan met één van mijn kookboeken van Ottolenghi of Rachel Khoo, love it. Maar het allerliefst ga ik toch wel uit eten. Heerlijk om bediend en verwend te worden!

Ben je ergens allergisch voor?
Gelukkig niet 🙂

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
De hummus die ik laatst from scratch maakte. Droge kikkererwten 24 uur laten wellen, erna koken en met alle knooflook, tahin en citroensap erbij heb je een heerlijke hummus. Ik doe het dan in een bakje met wat verse peterselie, olijfolie en pijnboompitten erover en dippen maar. Ook ben ik de laatste tijd fan van gedroogd fruit! En, weer iets heel anders: oesters. Die kan ik altijd wel eten!Humus basis OttolenghiOesters Metz Ameland

Wat is je favoriete toetje?
Lastig… Jan maakt echt een heerlijke crème caramel, dus die staat wel hoog. Verder Ben & Jerry’s ijs, vooral de cookie dough. En witte Magnums! Alles met chocola is eigenlijk ook goed. Eigenlijk is er geen toetje dat ik niet lekker vind!

Waar kun je jou echt ’s nachts voor wakker maken? Ik ben benieuwd! En medebloggers: neem de tag gerust ook over, ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!Sheelagh

 

Categorieën:Other happy stuff

14 antwoorden »

  1. IK! Toen ik nog klein was, was de smulrol net nieuw en ik vond hem geweldig! Ik nam vanaf dat moment altijd een smulrol! Tot ik stopte met vlees eten dan. Ik ben overigens ook dol op komkommer. Ik eet zeker twee komkommers per week en jazeker dat daar smaak aan zit! 🙂

  2. Binnenkort zal ik deze tag ook even op mijn blog plaatsen, hij staat al in de concepten maar ik moet hem nog even verder uitwerken. Spruitjes staan hier in de winterperiode ook zowat wekelijks wel op het menu, heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s