Other happy stuff

FESTIVAL | 12 x hoogtepunten van Pinkpop

Afgelopen weekend was het moment waar ik al een paar maanden naar uitkeek dan eindelijk daar: Pinkpop! Samen met Jan en vriendinnetjes Marlies, Friederike en Melanie reden we zaterdag in alle vroegte, bepakt en bezakt, naar het zuiden des lands om ons 3 dagen in het festivalleven onder te dompelen. Met kamperen en alles! Het was voor mij en mijn vriendinnen ons eerste grote meerdaagse festival. Best gek eigenlijk als je bedenkt dat we nu 30 zijn 🙂 Hadden we dit niet eerder kunnen doen?!Pinkpop 2014

Wat was het TOF! Fijn sfeertje, beetje chillen in het gras of juist losgaan op muziek, lekker eten, gezellige mensen… kortom, alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festival. En ohja, het weer! Het was zo warm dat het af en toe zelfs wel wat minder kon, maar we hebben het overleefd, en we zijn allemaal superbruin geworden. Heerlijk. ‘Wat was het vetst?’ vroegen een paar mensen al via WhatsApp. En dat is eigenlijk zo moeilijk te beantwoorden! Ik ging namelijk niet speciaal voor één artiest of band. Maar hierbij laat ik jullie graag mijn muzikale hoogtepunten zien, in willekeurige volgorde.Pinkpop 2014

Flogging Molly
Deze band maakt een combinatie tussen Ierse folkmuziek en rock en I love it! Ik zag ze al eerder op een festival, en ook toen ging het gewoon he-le-maal los. Iedereen danst en springt en zingt en gooit bier, wat een feestje!  De zanger en ook de rest van de band zijn de jongsten niet meer, maar daar merk je niks van want de energie is nog volop aanwezig. Zoals vriendinnetje Friederike, die mijn ceremoniemeester is, al zei: alle liedjes van Flogging Molly op de playlist voor de bruiloft. Dan wordt het gegarandeerd een goed feest.

The Rolling Stones
Met hun muziek ben ik opgegroeid, en ik had ze nog nooit live gezien. Best wel een belevenis dus! De energie die nog van de performance afspat is bizar, wow! Wat het extra tof maakte: vriendje Chaim mocht meezingen met de toegift met zijn koor Dekoor met het nummer You can’t always get what you want. Erg tof om niet alleen de Stones, maar ook Chaim live op de mainstage mee te maken!the Rolling Stones Pinkpop 2014

The Arctic Monkeys
De headliner van dag 2. Op de een of andere manier was dit nooit echt een band die ik goed kende of veel luisterde, maar sinds ik hun hitje Arabella steeds op 3FM voorbij hoorde komen ben ik wat meer gaan luisteren en bleek ik natuurlijk ook al wel meer muziek van ze te kennen. Love it!  Ook niet onbelangrijk: zanger Alex Turner is nogal sexy. Zucht. Ik ga hier de komende tijd veel naar luisteren!Pinkpop 2014

Stromae
Het lievelingetje van Pinkpop zorgde ervoor dat het veld bij de 3FM stage ongeveer explodeerde. Ik heb nog nooit zoveel mensen zo dicht op elkaar gezien. Dat was dus niet echt fijn, maar het optreden en de muziek maakten dat wel goed. Een fijne afwisseling met de rockmuziek!Pinkpop 2014

Limp Bizkit
Its just one of those days when you don’t wanna wake up everything is fucked everybody sucks! Iedereen die relatief jong was in 1999 kan zich het nummer Break Stuff vast nog herinneren 🙂 Ik was destijds niet bepaald fan aangezien ik vooral van de boy bands was, maar hoe cool was het om nu al die hits van toen weer te horen! Iedereen ging los toen hun grote hitjes gespeeld werden, afgewisseld met covers van Faith van George Michael en Killing in the name (je weet wel: fuck you I won’t do what I tell you) van Rage Against the Machine. Een lekker uurtje springen!Pinkpop 2014

The Kooks
Ik word echt heel blij van hun vrolijke poppy liedjes zoals Junk of the heart en de laatste single Around Town. Fijne feelgoodmuziek waar ik heerlijk op heb gedanst!Pinkpop 2014

Bastille
Eigenlijk vond ik dit een beetje tegenvallen, maar dat kwam denk ik door de plek waar we stonden. Het geluid was daar matig, en ik vond dat de muziek gewoon niet zo goed overkwam. Het had wat mij betreft een stuk opzwepender gekund… Jammer, want Laura Palmer is mijn lievelingsnummer van het moment, en dit optreden was een van de paar waar ik het meest naar uitkeek. Toch leuk om het even gezien en gehoord te hebben.

John Mayer
Ik hou eigenlijk niet zo van John Mayer, al komt dat eigenlijk meer door zijn shady imago als vrouwenversierder… Ik luister gewoon nooit naar hem, maar hij is natuurlijk wel gewoon een held in wat ‘ie doet. Het liedje Who says vind ik op de een of andere manier wèl geweldig, fijn ook om dit live mee te maken!Pinkpop 2014

Editors
Het epische nummer Papillon staat al jaren in mijn favourites playlist. Geweldig! Met Papillon sloten ze af, en er was letterlijk niemand die niet enthousiast meezong en danste. De ultieme festivalhit if you ask me. Voor de show van Editors had ik een klein dipje door de hitte maar daar wisten ze me moeiteloos uit te halen. Heerlijk! Hun laatste single Sugar vind ik ook geweldig. Benieuwd naar het nieuwe album.

Ed Sheeran
Voor Pinkpop had ik geen idee hoe Ed Sheeran er uit zag.  ‘Klein met rood haar, een beetje als een Hobbit.’ zo werd me verteld. Ik had echt een of andere soepele kerel verwacht, maar niet dus. Niet dat dat uitmaakt, want ik ben een beetje verliefd op Ed Sheeran! Hij trad op zonder band, gewoon in zijn eentje op dat enorme podium op de mainstage. Stoer! Al zijn hitjes kwamen voorbij, waarbij de afsluiter Sing toch wel het hoogtepunt was. Awkward: hij verdween wat plotseing van het podium. Verlegen?Pinkpop 2014

Paolo Nutini
Fijne muziek om even wat bij te komen. Ik vond het wel jammer dat hij vooral nieuwe nummers deed en Last Request en New shoes oversloeg. Desalniettemin erg fijn!

Chef ‘ Special
Totaal onverwacht was dit één van mijn echte hoogtepunten van Pinkpop. Ik hou normaal totaal niet van reggae maar vond dit echt top! Ik pinkte zelfs bijna een traantje weg bij In your arms. Kippenvel!

 Was jij er ook? Wat was jouw favoriete moment? Laat het me weten! Sheelagh

 

Advertenties

5 antwoorden »

  1. Oh wow, als ik dit zie heb ik zo’n spijt dat ik niet gegaan ben!!! Chef’Special is geweldig! Oh en Ed Sheeran… Zucht. Volgend jaar dan maar. Superleuke foto’s! Festivalfoto’s zijn altijd zo gaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s