Other happy stuff

LIFE | 5 x leuke dingen aan bloggen

Ik blog nu 1,5 jaar, en wat blijf ik het toch ongelooflijk leuk vinden! Ik had voor ik begon al lange tijd zin om een blog te beginnen maar liet me lange tijd tegenhouden door de gedachte ‘wat heb ik nou toe te voegen aan de blogs die er al zijn?’. Op een gegeven moment in oktober 2012 besloot ik daar schijt aan te hebben en gewoon te beginnen. Vindt niemand het leuk? Jammer. Vinden mensen mijn schrijfsels en foto’s wel leuk? Mooi meegenomen! Want het is natuurlijk ook wel erg leuk als er in ieder geval iemand met je meeleest. Vandaag deel ik 5 dingen die ik zo leuk vind aan bloggen met jullie.Adidas Adilettes en bretonse streep Vila jasje MonkiInspireren en geïnspireerd worden
Mezelf als inspiratiebron omschrijven gaat wellicht wat ver… Wees niet bang, ik heb nog geen last van grootheidswaanzin 😉 Wel vind ik het superleuk als een bekende tegen me zegt dat ze iets op mijn blog hadden gezien en daardoor iets gingen doen of ondernemen. Of als ik leuke enthousiaste comments krijg van lezers! En aan de andere kant vind ik het ook heerlijk om zelf andere blogs te lezen, en me te laten meenemen en inspireren door de posts van anderen. Love it!

Ontmoetingen met medebloggers
Ik ga af en toe naar grote events of bijeenkomsten waar ik andere bloggers ontmoet, maar af en toe vind ik het erg leuk om gewoon 1 op 1 met andere bloggende meiden van gedachten te wisselen. Zoals laatst tijdens een avondje terras met Suzanne, die ook rechten gestudeerd heeft en van reizen houdt, net in Utrecht is komen wonen en net zo van een wijntje houdt als ik. Of bij de opening van de Primark met Lindsay, die net als ik fan van budgetshoppen is op z’n tijd  🙂 Leuk om ervaringen uit te wisselen en te delen wat wel of niet werkt.liftselfie in Primark - foto LindsayVallen

Nieuwe dingen leren
Hoe werkt WordPress, hoe hou je statistieken bij, hoe schrijf je een pakkende blog? Wat werkt wel en wat niet? Ik volgde een cursus webteksten schrijven voor mijn blog en woonde diverse masterclasses en clinics bij. Daar kreeg ik ‘blog-les’ van o.a. Anna Nooshin van NSMBL en Sabrina van afterDRK. Zo leuk om te blijven leren, en nog leuker: ik kan alles altijd meteen in de praktijk brengen en uitproberen!

Events, goodies en ander leuks
Hier had ik echt geen idee van toen ik begon, en dit is ook niet waar het om gaat: maar ik krijg regelmatig leuke en lekkere spulletjes opgestuurd om te reviewen, en ook word ik zo nu en dan uitgenodigd voor events. Zo was ik al meerdere malen aanwezig bij Amsterdam Fashion Week, openingen van winkels inclusief giftcard om mee te shoppen, mocht ik laatst als social reporter een hotel testen, was bij de opening van een hostel in Rotterdam en ging ik op een heuse perstrip. Ook was ik aanwezig bij een modefeestje ter ere van de 100e editie van Glamour. Ik kom dus op plekken waar ik zonder mijn blog waarschijnlijk nooit geweest was, en kan af en toe ook nog een van mijn vriendinnen of Jan daarvan laten meegenieten. Tof!GlamourMaar vooral…iets van mezelf om trots op te zijn
Misschien nog wel het tofst: mijn blog is helemaal van mij en van niemand anders. Alleen ik bepaal wat ik erop zet, en die vrijheid is heerlijk! Ik heb dit zelf opgebouwd, en het heeft me al heel veel leuks gebracht (zie hierboven!). Ik ga voorlopig nog even lekker door met waar ik mee bezig ben! Sheelagh

Advertenties

14 antwoorden »

  1. Yay, go bloggen! Weet nog dat we het erover hadden (in de bioscoop volgens mij, Rembrandt ofzo?) en ik vind het zo cool dat je gestart bent! Thnx for the mention, dankzij jou ‘durf’ ik na ons Primark-gesprek toch zelf ook te stuntelen met oufit-posts. Sharing is caring en als het aan mij ligt, bestaat bloggen tot ver in het bejaardentehuis! Met extra grote beeldschermen en toetsenborden tegen die tijd 😉 xxx

    • Sharing is caring indeed! Kan me dat gesprek ook nog herinneren ja. Blij dat ik de ‘stap’ genomen heb, word er echt blij van. Zie je in het bejaardenhuis, vergeet je laptop niet 😉

  2. Ja bloggen is leuk. De eerste maanden heb ik behoorlijk wat ups en downs gehad maar ik ben er echt verknocht aan geraakt. Het maakt zo’n deel uit van mijn leven inmiddels.

  3. Wat een heerlijk artikel om te lezen! Ik herken vooral het leren van nieuwe dingen (en de rest ook hoor haha). Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een childtheme. Ik had nooit verwacht dat ik dát zou begrijpen hoe ik dat moest doen via FTP haha!

  4. Wat een leuk blog! En dat je “nog maar” 1,5 jaar aan het bloggen bent. Wat heb je in zo’n relatief korte tijd veel bereikt. Het lijkt mij ook erg leuk om collega-bloggers te ontmoeten. Misschien komt het ooit nog een keer zover.
    Voor nu blijven we lekker schrijven.

    Liefs, Marleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s