Other happy stuff

LIFE | 5 x leuke dingen aan festivals

Mocht het uit mijn blog over Pinkpop  en eerdere festival reports nog niet duidelijk geworden zijn: I love festivals! De laatste jaren bezocht ik o.a. Awakenings Fetsival, Mysteryland, Lief, Geheime Liefde, Into the great wide open, Soenda en Buitenspelen. Best wel divers dus. Waarom ik festivals, naast de muziek natuurlijk, zo leuk vind? Dat ga ik je nu vertellen 🙂

De voorpret
Je al weken van tevoren verheugen op de line-up, de zon en outfits passen om te zien wat je nou toch aan moet: ik hou ervan! Ohja, vooral ook veel overleggen met vriendinnetjes en elkaar mirror shots sturen via WhatsApp. Zal ik dit aan?Pinkpop 2014

De sfeer
Met een beetje mazzel is de sfeer op een festival top. Iedereen komt voor één ding: lol hebben en genieten van de muziek. Dan kan er nog weinig misgaan toch? Ook leuk: meestal ga je met goede vrienden. Dus geen irritante mensen in je groepje aan wie je je kan storen. Ultiem genieten, uit je dak gaan of ontspannen: het kan allemaal.Pinkpop 2014

Het eten
Hier hou ik zo van! De tijd dat je op festivals alleen friet kon krijgen is voorbij! Al kan dat natuurlijk ook heerlijk zijn…Zelfs op Pinkpop, dat toch wel bekend staat als een bier en friet-feestje, kon je bijvoorbeeld ook sushi, couscous, pasteitjes en nog heel veel meer lekkers krijgen. Jammie!

De kleding
Aan de ene kant wil ik me altijd zo hip mogelijk uitdossen, aan de andere kant: het moet ook gewoon makkelijk zijn en lekker zitten, en vooral niet te warm zijn! Shorts met een topje of juist een maxidress: het kan allemaal. Uiteraard met matching accessoires! Deze zomer heb ik mijn flower crown en heuptasje als nieuwste aanvullingen op mijn festival attire. Ik hou er trouwens ook van als festivals een thema hebben… Zo ga ik bijvoorbeeld naar Buitenspelen steevast gehuld in een ’90’s stijl-speeloutfitje en plak ik graag overal glitterhartjes en sterretjes, of beschilder mezelf met full moon paint. Te gek!

De zon
Al is een winters festival ook best leuk: de meeste festivals vinden in de zomerperiode plaats, en dan is de zon natuurlijk erg fijn. Het lijkt wel of het met ieder festival geweldig weer is! Vaak is er alleen weinig schaduw, dus je moet je wel goed insmeren, en in sommige gevallen zelfs oppassen voor een zonnesteek. Op Pinkpop had ik een effectieve maar weinig charmante manier gevonden om hiermee om te gaan. Ik ging af en toe naar de kraan en maakte daar de sjaal die ik bij me had helemaal nat, en bond die om mijn hoofd ter verkoeling en bescherming. Niet charmant vanwege het water dat op me lekte, maar ach met 32 graden en geen schaduw moet dat kunnen!Sneeuwbal festival fotoHou jij ook zo van festivals? Wat staat er bij jou nog op de planning deze zomer?

 Sheelagh

 

Categorieën:Other happy stuff

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s