Reizen

TRAVEL | 15 x op reis met Sheelagh

Sheelagh in LuccaDoor Sandra werd ik uitgenodigd om 25 reisweetjes over mezelf te delen. Ik vond het erg leuk om die van haar te lezen en zag deze tag ook al op andere reisblogs voorbij komen, ik kon dus niet achterblijven. Ik hou het alleen bij 15, want anders wordt dit wel een heeeel uitgebreide blog en ik wil jullie natuurlijk niet vervelen 😉 Hier komen ze!

 1. De eerste x dat ik vloog was naar de VS. Ik was 8 en ging met mijn ouders langs de westkust toeren. Very cool vond ik het.
 2. Vorige week was ik voor de 2e keer in mijn leven in Rome. De eerste keer was met school in 4VWO. Wat een heerlijke stad, ik hoop er nog vaak te gaan komen!Sheelagh Piazza Navona
 3. Het liefst ga ik ieder jaar op wintersport. I love skiing! Helaas houdt Jan er niet van. Daar gaan mijn sportieve winterse vakanties…DSC_0078
 4. Met mijn ouders ging ik vroeger vaak wel vijf weken op zomervakantie. Ze zijn allebei docent dus tijd zat in de zomer 🙂 we gingen vaak kamperen in Zuid-Frankrijk of reizen met de caravan door Engeland en Schotland. Vaak mocht vriendinnetje Marlies mee voor de gezelligheid. Heerlijke vakanties waren dat!
 5. Mijn favoriete Europese stad is Edinburgh. Ik was er de laatste jaren met vriendinnen, mijn ouders en Jan en heb er altijd een heerlijke tijd. De sfeer die er hangt is heerlijk, de stad heeft alles wat ik wil èn ik ben er ten huwelijk gevraagd! Edinburgh
 6. Erg belangrijk als ik op vakantie ben: lezen! Detectives, literatuur, chicklit, thrillers: ik verslind alles. Als ik één of twee weken weg ben lees ik gerust minstens tien boeken uit. Erg fijn, want daar kom ik normaal toch iets te weinig aan toe. Mijn e-reader is echt een uitkomst, zo hoef ik geen stapels boeken meer mee te zeulen of vieze boeken te ruilen in hostels.
 7. De tofste reis die ik ooit maakte was na mijn afstuderen. Met twee vriendinnen reisde ik drie maanden door Zuid-Amerika en bezocht Argentinië, Chili, Bolivia, Peru en Ecuador. Een onvergetelijke ervaring waar ik graag en vaak aan terugdenk. Op de blog van Eva schreef ik er een stukje over.Sheelagh
 8. De laatste jaren ontdek ik steeds meer dat je helemaal niet ver hoeft om toch het gevoel te hebben op vakantie te zijn. Een weekendje Wadden, Zuid-Limburg, of een dagje bollenstreek: toerist in eigen land zijn is heerlijk!Strand Hollum Ameland
 9. Ik hou er van om op vakantie een combinatie te hebben tussen ontspanning, cultuur en natuur. Een aantal van de mooiste plekken die ik bezocht zijn Khao Sok National Park in Thailand, de Salar de Uyuni in Bolivia, Macchu Picchu in Peru, de Borobudur op Java in Indonesië, Yosemite Park in de VS en Loch Ness in Schotland. Khao Sok - SheelaghMairi
 10. Mijn favoriete stad is toch wel New York. Na mijn afstuderen bezocht ik deze geweldige stad met mijn ouders. Dit is alweer zes jaar geleden en ik zou graag snel teruggaan! Zeker na de verhalen van vriendinnetje Marlies, die deze gastblog schreef over haar hoogtepunten.New York
 11. Volgend jaar ga ik trouwen en dus op huwelijksreis. Best een uitdaging om een plek te vinden waar we allebei nog niet geweest zijn. Indonesië, Thailand, Vietnam en Cambodja vielen voor mij af, net als ongeveer heel Zuid-Amerika. Brazilië lijkt me dan wel weer wat, maar daar is Jan al geweest… Plan is nu om naar Mexico te gaan: ik verwacht een perfecte combinatie van cultuur in de vorm van bijvoorbeeld Maya pyramides, mooie natuur èn snorkelen en chillen aan het strand met een cocktail. Zin in!
 12. Ik ben nog nooit in Afrika geweest, en ook Australië en Nieuw-Zeeland ontbreken nog in mijn lijst van plekken waar ik geweest ben. Als ik deze blog van Eva zo lees staat het continent Afrika na Mexico nu bovenaan mijn wishlist. In Europa heb ik inmiddels veel gezien en gedaan, alleen Scandinavië heb ik tot nu toe overgeslagen. Gaat op mijn wishlist, vooral Zweden lijkt me geweldig!
 13. Celebrity sightings: toen ik vanuit New York via Lissabon vloog had ik een paar uur vertraging, en stond bij de gate te wachten achter Cristiano Ronaldo. Ik was niet echt impressed…. Wèl impressed was ik toen ik in New York door de Meatpacking District liep en midden in een opname van Law & Order terechtkwam. Met een gastrol voor Luke Perry (Dylan uit Beverley Hills 90210, mijn jeugdheld!)
 14. Ik neem eigenlijk standaard veel te veel kleding mee op reis. In de koffer of backpack gaan altijd wel meerdere ongedragen kledingstukken mee terug. Zonde van het sjouwen, maar je moet wel wat te kiezen hebben toch?! Be prepared for anything, is mijn devies 🙂
 15. Een van de fijnste dingen aan reizen vind ik het lekkere eten. Italiaanse pizza’s en pasta’s, fish amok in Cambodja, goede rendang in Indonesië, oesters in Frankrijk, phoo in Vietnam, pad thai in Thailand, een goede Duitse schnitzel of bratwurst en Peruaanse lomo saltado of ceviche: I love it all!pizza Gorgonzola, foto SheelaghMairi

Ik draag het stokje over aan Suzanne van Artikel 2.55, ik ben benieuwd naar haar reisweetjes!  Als je ‘m ook wilt doen: feel free!Sheelagh - the world is a book

13 antwoorden »

 1. Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! Ik kwam hem al bij meerderen tegen en zal hem zelf binnenkort ook eens gaan invullen!
  Edinburg is inderdaad een leuke stad! Ben er ooit met een vriendin geweest en na aanvankelijk enigszins sceptisch te zijn, vriendinnetje wilde er graag heen en ik wilde best mee, was ik al snel enthousiast en hoop dan ook dat we er nog een keertje heen kunnen…

 2. Yeah! Leuk om te lezen Sheelagh! Ik ben nog nooit in NY geweest… Leuk dat jij ook zo van lezen houdt op vakantie. Ik baalde echt enorm toen mijn ereader vast liep vanwege de hitte in Las Vegas (ruim 45 graden), dat kan dus ook nog!

  • Oh echt? Gaan hoor naar NY! Heb wel eens gehad met de e-reader dat ie trager werd, en een vriendinnetje had in Indonesië dat ie niet werkte. Toch niet optimaal dus blijkbaar 😉

 3. Heel leuk om te lezen Sheelagh! Mexico lijkt me een perfecte huwelijksreisbestemming. En ik zie dat je op de Galapagos Eilanden bent geweest…die staan in de top 3 van mijn mooiste bestemmingen ooit!

  • Nee ben niet op de Galapagos geweest, wel op de zogenaamde ‘poor mans Galapagos’ vlakbij de kust in Ecuador. Geweldig ook hoor, maar de ‘echte’ staan hoog op het lijstje!

 4. Erg leuk om te lezen! Wat ging je al jong naar Amerika en wat zag je moooooie dingen met je ouders! Dat zijn vast heel dierbare herinneringen. Mexico staat ook hoog op mijn wishlist, vast heerlijk voor een honneymoon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s