Fashion & zo

FASHION | Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam

Juli, modemaand! Vorig weekend barstte het modecircus weer los op het Amsterdamse Westergasterrein, en ik was erbij. Mijn 4e Fashion Week alweer! Samen met vriendinnetjes Friederike en Kim woonde ik een aantal verschillende shows bij. Kijk je mee voor een impressie van de sfeer en al het moois dat er te zien was?   PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015foto team Peter Stigter

Dorhout Mees
Mijn favoriete collectie van deze zomerse editie van Fashion Week. De ontwerpster raakte met de collectie “O”gefascineerd door onderzoeken naar de microscopische verschillen tussen waterkristallen die uit een bron kwamen, met eenvoudige geometrische vormen, versus waterkristallen waar naast gemediteerd was, wat complexe wiskundige vormen oplevert. Dezelfde materie is in essentie verandert.
Hetzelfde geldt voor de kristallen van tranen van geluk en die van verdriet. Wanneer de intentie positief is zie je mooie, uitgebalanceerde kristallen en wanneer het negatief is ontstaan onsamenhangende, bijna kapotte vormen. Wow. In de collectie zag je dit terug: harde vormen en silhouetten naast vloeiende lijnen, dromerige prints door water geïnspireerd. Zachte roze kleuren en koeler blauw en wit.  Prachtig, I loved it!  
 
PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015foto’s team Peter Stigter

Ready to Fish by ILJA
Nog zo’n mooie collectie! Hebberigmakende jurken, tops en rokken in verschillende kleuren en prints. “Die wil ik, ” hoorde ik tijdens deze show regelmatig om me heen. Draagbaare ontwerpen, van casual tot chique.  De jurk hierboven is slechts één van de items die ik maar wat graag aan mijn garderobe zou toevoegen…
Fashion Week AmsterdamVoor en na de show moet er natuurlijk lekker geborreld worden in de zon! Lekker mensen kijken en kletsen met een Hugo (prosecco, vlierbloesem en verse munt)in de hand. Genieten!

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SPRING/SUMMER 2015PHOTO © TEAM PETER STIGTER  SPRING/SUMMER 2015foto’s Team Peter Stigter

Tony Cohen
Nog zo’n hebberigmakende collectie zag ik bij Tony Cohen. Kim Feenstra opende de show in een prachtige creatie (zie hierboven) die ik echt heel graag zou dragen. Eigenlijk was de hele collectie prachtig: elegant, soepelvallende stoffen en chique. Zijde en leer in de stijlvolle kleuren wit, grijs, zwart, en donkerblauw- en groen. Glanzend en chique en toch ook stoer en nonchalant tegelijk. TOF! Perfecte kleding voor een zomers feestje in de stad. Leuk: voor het eerst lanceerde Tony Cohen een mannenlijn. Daar zaten ook erg mooie, draagbare dingen tussen. Na de show helaas vandaag geen Hugo, maar een Vita Coco. Ik was namelijk met de auto 🙂 Fashion Week Vita Coco

Het was weer een fantastische Fashion Week! Vanwege de drukte (ik ga verhuizen en moest ook gewoon werken) heb ik deze keer wat minder shows kunnen zien, maar gelukkig heb ik op de site van Fashion Week alles kunnen checken wat ik gemist heb, zoals de eerste pret à porter lijn van Claes Iversen, en de nieuwe collectie van Spijkers en Spijkers. Op naar de volgende editie!
Was jij er ook, afgelopen Fashion Week? Wat was jouw favoriete show of item?

Sheelagh

 

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s