Food & Body

FOOD | Koken met Powerfood van Rens Kroes

20140731-161643.jpgSuperfoods als chiazaden en gojiberries, eigenlijk was ik er al weer een beetje klaar mee. Met al die negatieve/minder positieve verhalen vind ik het lastig om er achter te komen hoe super good het nou allemaal echt voor je is, en bovendien vind ik gojiberries eigenlijk gewoon heel erg vies. Dat het altijd goed voor je is om bewust met je gezondheid en goed eten bezig te zijn weet ik natuurlijk wel. Ik was dan ook erg benieuwd naar Powerfood van Rens Kroes! Het hippe zusje van Doutzen is voedingsdeskundige en schreef dit boek niet alleen om gezond te kunnen eten, maar ook om een happy life te kunnen leiden. Dat willen we allemaal wel toch?

Ik bestelde een exemplaar en was blij verrast door de look & feel van het boek: leuke foto’s van Rens die door de kamer danst èn van de gerechten, tips en natuurlijk de healthy recepten van Rens. Een beetje de uitstraling van een magazine, leuk! Toen ik de ingrediënten van de gerechten bekeek was ik minder blij. Tegenwoordig verkopen Albert Heijn, Kruidvat en zelfs Action al superfoods. Voor chiazaden, gojiberries en havervlokken hoef je dus niet ver te zoeken.  Maar wijnsteenbakpoeder of ongezoet vanillepoeder?! Help, waar ga ik dit shoppen? Wat wel weer fijn is: voor veel van de recepten heb je dezelfde ingrediënten nodig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met de spullen blijft zitten.

Ik heb een prachtige nieuwe keuken en kon niet wachten om te beginnen met bakken. Ik besloot te beginnen met één van Rens’ persoonlijke favorieten: de ontbijtcake! Die zag ik al eerder op de blog van Natasja, en daar zag het er erg goed uit. Ook had ik er gelukkig geen wijnsteenbakpoeder voor nodig 😀 Volgens Rens is deze cake ideaal als je een druk leven hebt. Je hoeft alleen maar iedere ochtend een plak af te snijden. Nou neem ik nooit uitgebreid de tijd voor ontbijt, maar een plak cake kan nog wel. Op naar de biowinkel, waar ze dus gewoon ongezoete vanille hadden, en ook de moerbeien die er in moeten.

Je hebt nodig:
4 eieren
4 grote (rijpe) bananen
120 gr havervlokken
2 tl kaneel
1 tl vanillepoeder (ongezoet)
1 handje gedroogde gojiberries
1 handje gedroogde moerbessen (ik had ook nog gedroogde vijgen liggen en heb er daar stiekem ook wat van doorheen gedaan. Ook heb ik de gojiberries en moerbeien even 5 minuten geweekt in heet water, dat leek mij lekkerder)

Verwarm je oven voor op 180 °C. Doe alles behalve het gedroogde fruit in de blender en mix tot je een dikke, romige massa hebt. Schenk het mengsel in een kom en roer het gedroogde fruit er doorheen. Doe de massa in een cakevorm en zet ‘m in de oven. Ik gebruikte zo’n handige siliconen vorm, die hoef je niet in te vetten! Volgens Rens is de cake in 15 minuten klaar. Bij mij duurde het 25 minuten, maar je kunt het zelf in de gaten houden door middel van de satéprikker-truc. Als de satéprikker droog is als je prikt is de cake klaar.Breakfast cake Rens KroesIk vind dit echt een heerlijk recept. Makkelijk, zo klaar en echt een voedzaam ontbijt. Kortom: ik ga dit zeker vaker maken! ’s Avonds met een kopje groene thee erbij smaakt de cake ook heerlijk trouwens. Smakelijk!

Nog meer culinairs zien en lezen? Bekijk ook zeker mijn recept om zelf gezonde en lekkere muesli te maken. Volg mijn Food Pinterest bord en lees de Nomnomnom tag die ik invulde 🙂Sheelagh

12 antwoorden »

  1. Klinkt handig zo’n cake waar je gewoon een plakje vanaf kunt snijden als ontbijt. Ik ben ook niet zo wild van al die gedroogde besjes enzo maar misschien met wat andere dingen erdoor vind ik het wel lekker.

  2. Ik heb het boek ook thuis liggen en helaas door het warme weer nog geen tijd vrij gemaakt om er iets uit te maken maar deze cake had ik ook al gespot en ga ik zeker maken! Sommige ingrediënten zijn mij ook totaal onbekend, dus maar even googlen van hoe en wat…

  3. Hi Sheelagh! Ik heb het boek Powerfood van Rens ook gekocht, wat een super recepten he! De wijnsteenpoeder heb ik gekocht bij mijn natuurwinkel, stond tussen de nootjes en wat bakspulletjes. De vanillepoeder heb ik bij Superyoga.nl gekocht, als je op ongezoete vanillepoeder googelt dan vind je een aantal shops terug met vanillepoeder. Bij de natuurwinkel hebben ze ook vanillepoeder, alleen kleine buisjes. Was bij mij erg snel op, met een zak van 100 gram kun je heel erg lang doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s