Food & Body

HEALTH | 7 Day Juice Detox Challenge!

Vriendinnetje en gastblogger Jorinde is begonnen aan een avontuur dat ik zelf nog niet helemaal aandurf. Ze was haar ongezonde eetpatroon zat. Weg met suiker, zout en vet!  Jorinde begon aan een 7 Day Juice Detox Challenge. Ik ben zelf ook bewuster met eten bezig de laatste tijd. Ik hou ook wel van een uitdaging, dus misschien moet ik de stap binnenkort ook maar wagen. Lees je mee over haar ervaringen? juice detox

“Gezond eten is zeg maar niet heel erg mijn ding. Ik eet gezond maar heb dat stapje voor stapje moeten leren. Als kind groeide ik op met veel brood met kaas, hagelslag, vlees, aardappelen, bewerkt voedsel en glazen Cola. Ook lustte ik vrijwel niets en moest alles geprakt, bewerkt, gezout en gezoet worden, wilde ik het tegen heug en meug naar binnen werken.

Voor een kind is veel zout en zoet niet heel erg, maar voor volwassenen kan het een grote impact hebben op je welzijn. Sinds een aantal jaar probeer ik dan ook de hoeveelheid suiker, vet en zout in mijn voedingspatroon te verminderen, en dat is een grote uitdaging voor iemand die nooit anders gewend is geweest. Maar het lukt steeds beter en het effect op mijn lichaam en geest is groot: een gezond gewicht, een gezonde huid, meer helderheid, een groot concentratievermogen, meer energie, vrolijkheid en flexibiliteit.

De afgelopen maanden viel ik opeens weer terug in mijn oude patroon: veel zoet, veel vet en onbewust eten naar binnen werken zonder echt trek te hebben. Soms gebeurt dat, patronen komen en gaan en komen soms hardnekkig weer terug. Interessant! Ik vond het eerst niet erg, maar een paar dagen geleden werd ik wakker en voelde ik: ik heb geen zin meer in dat eten! Maar stoppen was kennelijk heel lastig. Ik had zin in even helemaal iets anders: een week alleen maar groentesap (met een beetje fruit) en rauwe voeding. Niet omdat ik wil afvallen of iets dergelijks, maar omdat ik nieuwsgierig ben naar het effect ervan op mijn lichaam en geest. Ook wil ik weer even “afkicken” van die behoefte aan zoet, zout en vet. Ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen. Ik denk ook dat het voor mijn Yoga Practice een wereld van verschil kan maken.

Een paar maanden geleden kocht ik mijn Juicer en heb ik een aantal maanden geëxperimenteerd met verschillende soorten sapjes. Niet allemaal een succes, maar nu snap ik wel hoe het werkt! Ik houd een paar standaard detox regels aan deze week, die heb ik overgenomen van Rachel Brathen a.k.a Yogagirl, een Yogini uit Aruba die heel actief is op social media: superhandig, fijn en inspirerend! Hier komen ze:

  • Juice voornamelijk groente. Minder fruit (alleen voor de smaak).
  • Begin de dag met heet water en een schijfje citroen.
  • Drink heel veel water
  • Drink kruidenthee

Voor mezelf heb ik daar het eten van rauwe chocola en rauwe noten toegevoegd, aangezien dit mijn eerste keer is dat ik “iets extreems” doe en mijn lichaam niet helemaal in shock wil brengen. Hebben de darmen ook nog wat te doen. Ik ben inmiddels op dag 2 beland en voel mijn lijf vooral tintelen. Daarnast ben wat licht in mijn hoofd. Verder gaat het prima!”Dr Blend detox juice

Ik ben superbenieuwd hoe het Jorinde verder vergaat zeg… binnenkort meer over haar Juice Detox Challenge! Ik ben al wel geïnspireerd door haar verhaal moet ik zeggen. Enige probleem: ik heb geen juicer maar alleen een blender. En daarnaast heeft Utrecht gewoon NUL sapbars. First world problems…

Advertenties

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s