Other happy stuff

FESTIVAL | Lowlands

Ik zit terwijl ik dit schrijf op een dekentje onder de bank met mijn katten en laptop op schoot en een kopje thee naast me. Ik kan me nu al bijna niet meer voorstellen dat ik gisteren nog stond te shinen op Lowlands, haha! Eerder kon je op mijn blog al lezen dat ik dit jaar mijn eerste grote meerdaagse festival bezocht. Ik was vorig jaar lyrisch over Into the Great Wide Open op Vlieland en durfde afgelopen juni voor het eerst Pinkpop aan. Geweldig vond ik het!

Toen ik een paar weken geleden de kans kreeg om ook nog voor de eerste keer naar Lowlands te gaan twijfelde ik dan ook geen seconde. Alleen vorige week had mijn goede zin even een dipje. De weersvoorspellingen zaten namelijk behoorlijk tegen dus ik zat de dagen voor het festival begon nog best even te stressen. Ik had geen zin om weg te regenen…Maar ik had me geen zorgen hoeven maken: ik heb bijna geen druppel regen gezien!LowlandsLowlands 2014

Wat ik wel heb gezien? Geweldige bands en artiesten, leuke mensen die allemaal komen om lol te maken en te genieten, lekker eten en drinken EN de zon. Samen met vriendinnetje Fem, die normaal in Jakarta in Indonesië woont maar hier was voor de zomervakantie, beleefde ik een paar heerlijke dagen. Hieronder laat ik je zien waarom ik Lowlands zo tof vond, kijk je mee?

Always Hardkoor
Lekker hakken op Happy Hardcore met cabaratière Carolien Borgers en o.a. de Party Animals en Mental Theo in de Alpha (de grootste tent op Lowlands). Beste sfeer ooit, en echt iedereen deed mee. Iedereen was even gabber. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zó hard gedanst heb! Iedereen was even terug in de tijd. Van mensen van de leeftijd van mijn ouders tot tieners en mijn eigen generatie.  En dat op een nuchtere maag (lees: nog geen alcohol want vroeg op de dag).  We are the children of the night, we fight for the future of our nation, let’s come together and unite, nothing’s gonna stop us now!IMG_8319

Josef Salvat
Josef  ‘ontdekte’ ik vorig jaar op Into the Great Wide Open waar hij echt een episch optreden gaf. Op Lowlands was hij weer te gek. Ik hou van Josef, en als hij zingt lijkt het of hij ook een beetje van mij houdt 🙂

Good food
Van verse Vlaamse friet met mayo tot een heerlijke nasi met rendang, boontjes, saté en ei tot pannenkoeken of het beste broodje stoofvlees ooit. You name it, Lowlands has got it. Ook fijn: gezonde verse sapjes om je vitaminegehalte weer op peil te krijgen. Jummie!Lowlandseten op Lowlands

De Bacardi Haciënda
Natuurlijk is het leuk, al die toffe bands, dj’s en artiesten. Maar af en toe wil ik gewoon even dansen op hitjes van bijvoorbeeld Gloria Estefan, de Jeugd van Tegenwoordig of Prince. Want ja, zo divers is de muziek in de vrolijke Haciënda. En met een mojito of twee klinkt alles goed toch? Reken wel op veel (erg) lamme mensen. En voor de singles: hier heb je geheid sjans 🙂Haciënda Lowlands

Milky Chance
Behalve de hit Stolen Dance kende ik Milky Chance eigenlijk niet. Zonde! Dit optreden was echt een feestje. iedereen was aan het dansen feesten, hier ga ik zeker vaker naar luisteren!

Kamperen
Oké, ik heb de eerste nacht niet geslapen, maar toch geeft het wel wat extra’s, dat kamperen. Scheldend je tent opzetten (hoe ging dat ook al weer?), ’s nachts gezellig BBQ’en met de Belgische buren, in de rij staan voor de wc, de muziek die de hele nacht doorgaat, partytenten crashen: het hoort er allemaal bij! Gezelligheid op Camping 7!Camping 7 Lowlandsin de tent op Lowlands

Kensington
Ik vind Streets dus ongeveer het beste nummer van het jaar tot nu toe (gedeelde 1e plaats met Hero van Family of the year, die helaas niet op Lowlands waren). En daar schaam ik me niet voor! Kensington komt net als ik uit Utrecht, maar daar hoor je dus niks van. En gelukkig maar. Of je er nou van houdt of niet: je kan eigenlijk niet ontkennen dat Kensington de allure heeft van een internationale band, en zo was het ook op Lowlands. Wow! Compleet met een vuurwerkregen en een goudenglitter-douche. I heart Kensington!

Calorieën verbranden
Ja, echt! Alleen al tijdens Always Hardkoor heb ik minstens 1000 calorieën verbrand, en volgens dit artikel loop je op Lowlands zo’n 50(!) km. Oké, dit is het resultaat van één iemand die het heeft bijgehouden, maar toch.  Ik heb heel wat afgelopen, en dat was best wel vermoeiend… Fijn om te weten dat alle biertjes, cocktails en friet nog enigszins worden gecompenseerd door alle beweging. Toch?

Verder vond ik Jett Rebel tof, Die Antwoord, the Kaiser Chiefs en natuurlijk Stromae.  Snoop Dogg was ook te gek: hij ramde er in een uurtje tijd even al zijn hits doorheen. Dat is nog eens waar voor je geld. Ik heb trouwens nog nooit zoveel joints om me heen gezien, haha. Je hoefde er zelf niet eens van te roken om al een beetje stoned te worden. Smoke weed every day!

Ook leuk: de vele theaterachtige dingetjes die ook in de bezoekers het creatieve naar boven halen. Zo deelde ik een tijdje free hugs uit, met groot succes 😀Lowlands

Al met al waren het drie geweldige dagen. Ik heb lang niet alles kunnen doen en ervaren maar dat geeft niet. Zo blijft er genoeg over voor een volgende keer.  Lang leve Lowlands! I’ll be back!Sheelagh - life

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s