Other happy stuff

LIFE | I said yes to the dress!

Als je me volgt op Instagram, Twitter of Facebook heb je het vast al voorbij zien komen: ik heb mijn trouwjurk gevonden. Ik had echt niet verwacht dat ik zo snel zou slagen. Maar waarom verder zoeken als het goed voelt (en er goed uitziet natuurlijk)… Lees je mee?Yes to the dress

Van tevoren leek het me onmogelijk om in 1 x te slagen voor zo iets belangrijks als DE JURK. Daarom plande ik alvast afspraken in bij bruidswinkels in Utrecht, Amersfoort en Rotterdam. Met een compleet schema erbij van wie van mijn getuigen, moeder en beste vriendinnen me wanneer zou vergezellen.

De eerste passessie vond plaats in Utrecht. Samen met vriendinnetjes Mel, Fried, Cyn en Marlies op naar de winkel. Ik gaf aan wat ik wilde en verkoopster Edith pakte van alles wat in dat plaatje paste. Eerst moest ik me uitkleden en werd in een corset gehesen. Gelukkig was ik hier al mentaal op voorbereid door verhalen van anderen. De jurken waren mooi maar zorgden nog niet echt voor een WOW-effect. Tot verkoopster Edith zei dat ze vanaf het begin één jurk in gedachten had die ze nu zou gaan pakken. Die andere jurken waren leuk, maar pasten volgens Edith niet bij mij en mijn bubbly persoonlijkheid. Deze jurk was wel heel anders dan wat ik zei te willen, maar ik moest ‘m maar proberen. Spannend!

Ze hees me erin, en daar was ‘ie: de WOW! Niet alleen ik, ook mijn vriendinnen riepen meteen dat dit ‘m was. Toen ik de trap in de winkel op en neer liep moest vriendinnetje Cyn zelfs huilen! Dan weet je dat je goed zit, toch? Ik maakte nog een afspraak voor de week erna zodat mijn moeder, getuige Janneke en vriendin Marthe en mijn schoonmoeder de jurk ook konden bekijken. Mijn moeder moest de jurk natuurlijk ook mooi vinden, maar dat zat gelukkig wel goed. Het was precies wat ze hoopte zelfs! Goedgekeurd!  Daar kwam dan ook de echt officiële yes to the dress. Tijd voor champagne!blij met mamaVerkoopster Edith bij Covers Couture Utrecht

De jurk lijkt absoluut in niets op wat ik van tevoren gedacht had. Sterker nog, hij bezit zelfs een paar eigenschappen waarvan ik had gezegd dat in ieder geval niet te willen.  Mijn tip als je je trouwjurk gaat uitzoeken:  sta tijdens het shoppen van je jurk open voor alles en staar je niet blind op een jurk die misschien helemaal niet bij je past. Laat je adviseren en verrassen!

Sheelagh

Advertenties

14 antwoorden »

  1. Ik ben benieuwd! Ik heb juist wel een jurk gehad wat ik precies in mijn gedachte had. Wel heb ik een aantal jurken gepast, ook die niet mijn smaak waren om te kijken of dat wat wat. Mijn jurk staat op m’n blog bij ons 2-jaar-getrouwd blogje 🙂

  2. Oh, wat geweldig! Ik trouw over een maandje en dus vind ik het wel leuk om hier te lezen hoe jij je trouwjurk gevonden hebt. Nou, ik op ongeveer dezelfde manier. Niets op voorhand plannen, gewoon kijken wat het werd.

    Ik wens je een heel mooie dag toe in die jurk van jou!

  3. Wat grappig, ik heb ook een jurk uitgekozen dat er helemaal anders uitziet als wat ik gedachten had en dat ik NOOIT gedacht had dat ik die zou dragen! 🙂 Schijnt iets typisch te zijn!

  4. Yay! She said yes to the dress! Oeh, ik weet als geen ander hoe je foto’s in je telefoon/camera branden, maar hou vol! Laat ze aan niemand zien, want des te leuker is de verrassing straks! Enne, dat geduld, respect! Ik vond mijn 5 maanden wachten al lang! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s