leeslust

Leeslust #7

Ik heb het geloof ik al vaker gezegd maar zeg het gewoon nog eens: vakantie = lezen! Ik las tijdens mijn vakantie en de afgelopen weken weer ontzettend veel verschillende boeken! Zoveel dat ik er inmiddels wel 5 blogs mee kan vullen, maar hé, alles op z’n tijd. Kijk je mee naar mijn leestips?

Mannenpakken / vrouwenhakken – Jessica Maes en Suzanne Slotboom
Een fijne Nederlandse chicklit, met nu eens niet het traditionele man/vrouw verhaal. Dit is namelijk de eerste Nederlandse lesbische chicklit! Ik ben dan wel niet lesbisch, maar het leek me toch wel leuk om eens iets anders te lezen dan de usual chicklit. Het boek gaat over Milou die na een verbroken relatie weer gaat daten en zich tijdens een blind date ineens niet tot haar date, maar een vrouw die achter hem zit aangetrokken voelt. Ze begint te twijfelen aan haar geaardheid, zou ze lesbisch zijn? Terwijl ze haar best doet dit uit te zoeken komt ze er meteen achter wie haar echte vrienden zijn en wie niet. Als lezer word je meegenomen in de gedachten van Milou en de ‘problemen’ die ze heeft met het ontdekken van haar geaardheid. Aanrader voor lesbische en niet lesbische lezeressen!Mannenpakken / vrouwenhakken

Italiaanse nachten – Irene Cao
Liefde is een kunst die geen regels nodig heeft, aldus de kaftDit is de Italiaanse tegenhanger van 50 Shades. Ik begon hierin niet omdat ik 50 Shades nou zo geweldig vond, want daarbij heb ik het niet eens tot het einde gered… Een oud-collega werkte mee aan de Italiaans – Nederlandse vertaling van deze boeken, en ik was benieuwd geworden door haar verhalen. Ik was blij verrast! De reeks bestaat ui drie boeken: Venetië, Rome en Sicilië. Deze boeken nemen je echt mee naar die bestemmingen. De hoofdpersoon Elena restaureert oude fresco’s, en haar love interest Leonardo is chefkok. Heel Italiaans allemaal 🙂 Ik kreeg helemaal zin om naar Italië te gaan toen ik deze boeken las, en dat heb ik dan ook gedaan een paar weken later. Jammer: soms is het wat langdradig en de hoofdpersoon is niet altijd even sympathiek. Verder fijne zondagmiddaglectuur dit! Hou je van het genre? Check de vorige Leeslust, hier vertel ik over een Nederlandse variant op het thema (die ik ook al beter vond dan het origineel).

Wat je nooit moet doen – Koethi Zan
Dit boek werd me aangeraden door vriendinnetje Shana. De twee vriendinnen Sarah en Jennifer houden na een traumatisch ongeluk een lijst bij van dingen die je nooit moet doen. Als ze zich daar aan houden zijn ze veilig en kan hen niets gebeuren, is het idee. Toch gebeurt er op een dag iets verschrikkelijks: de meiden worden ontvoerd en jarenlang opgesloten en misbruikt door een psychopaat. Sarah ontsnapt, Jennifer overleeft het niet en wordt nooit gevonden. Zwaar getraumatiseerd gaat Sarah jaren later op onderzoek uit als hun ontvoerder bijna dreigt vrij te komen uit de gevangenis. Op zoek naar wat er destijds met Jennifer gebeurd is ontdekt Sarah allerlei duistere geheimen en complotten. Ik vond dit boek echt superspannend en kon niet stoppen met  lezen. Ik hield er echt een naar gevoel aan over, en toen ik het uit had bleef ik er nog dagen aan denken. Knap als een boek dat met je doet. Enige minpunt vond ik het einde, dat kwam ineens erg plotseling en vond ik een beetje ongeloofwaardig, maar dat moet je zelf maar ervaren. Verder een echte aanrader!Wat je nooit moet doen

De kat die naar Parijs ging – Peter Gethers
Dit boek werd me aangeraden door vriendinnetje en mede-kattenfan Wendy. Dit is een waargebeurd verhaal geschreven vanuit de ik-persoon waar in de hoofpersoon een kattenhater is totdat hij van een vriendin kat Norton krijgt.  Het is liefde op het eerste gezicht tussen Norton en hoofdpersoon Peter en vanaf dat moment neemt Peter Norton overal mee naar toe. Er gebeurt niet heel veel in dit boek, het is in feite een beschrijving van het leven van de auteur en zijn kat, maar ik vond dit erg vermakelijk. Een must als je van katten houdt! En misschien zelfs als je er niet zo van houdt, maar dat kan ik niet goed beoordelen 🙂

Heb jij één van deze boeken gelezen of zou je dat doen? Heb je nog aanraders voor mij? Ik hoor het graag van je!Sheelagh blog

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s