Food & Body

FOOD | Bakken met Powerfood van Rens Kroes II

Een paar weken terug vertelde ik al over het kookboek Powerfood van Rens Kroes. Ik ben nog steeds erg blij met de aankoop van dit boek. De vorige keer deelde ik het recept van de breakfast cake. Inmiddels heb ik alle ingrediënten voor de verschillende recepten gevonden en kan ik je zeggen dat het allemaal zo lastig niet is als ik van tevoren vreesde. Mijn natuurwinkel bleek bijvoorbeeld best wijnsteenbakpoeder te hebben, maar daar was de verkoopster zich alleen niet bewust van. Kwestie van wennen voor zowel de verkoopsters als voor mij dus 🙂

Ik heb inmiddels, naast de cake, heel wat dingen uitgeprobeerd zoals de chia-bananenpudding, de bietensalade en mijn nieuwe favoriet: de ontbijtmuffins.ontbijtmuffins Rens Kroes Powerfood

Je hebt voor ongeveer 10 muffins het volgende nodig:
100 gram havermout
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (ja, daar is ‘ie dan :D)
2 rijpe bananen
3 eieren
2 theelepels kaneel
2 theelepels vanillepoeder (ongezoet)
snufje zout
100 gram moerbeien (volgens Rens zwarte, ik heb ‘normale’ gebruikt) en/ of ander fruit. Rens geeft alleen de moerbeien als optie, maar ik heb laatst 50 gram moerbeien en 50 gram bosbessen gedaan, en dat vond ik eigenlijk nog lekkerder. De muffins werden er iets vochtiger en smeuïger van. Kleine stukjes appel lijken me er ook lekker in, dus dat probeer ik de volgende keer!

Verwarm de oven voor op 180 graden terwijl je ondertussen alles behalve de moerbeien in de blender tot één geheel mixt. Doe het mengsel in een bak en roer het fruit er doorheen. Vervolgens schep je de vormpjes vol met ongeveer 2 eetlepels per vormpje. Na 30 minuten in de oven zijn de muffins klaar. Ik heb zelf een superhandig bakblik voor muffins die je ook kunt afsluiten met een deksel om de muffins vers te houden. Eventueel kun je ook papieren muffinvormpjes gebruiken, of shop bak en kookspullen makkelijk hier. Ontbijtmuffins Rens Kroes

Na het bakken blijven de muffins zo’n vijf dagen lekker als je ze in een blik of trommel bewaart. Ik neem er meestal eentje als ontbijt, en nog eentje als 11-uurtje. Ik vind dit echt één van de beste recepten in tijden. Lekker èn gezond. Ook fijn: het voelt als snacken, maar ik weet precies wat de ingrediënten zijn, en die zijn dus echt gezond. Er komen geen E-nummers aan te pas.

Thanks voor de inspiratie weer Rens! Heb jij al iets uit het kookboek geprobeerd? If not: doen!Sheelagh

9 antwoorden »

  1. Misschien een heel rare vraag hoor, maar is denk jij wijnsteenbakpoeder verplicht? Of kan je ook ‘gewone’ bakpoeder gebruiken? Want dat heb ik dan weer wel liggen 😀
    Ik denk dat ik wel zulke muffins zal maken, want dat is supermakkelijk in de ochtend. Het is nu vaak zulk gehaast en als ik mijn ontbijtje eigenlijk al luchtdicht verpakt klaar heb staan… ben ik zó weg! *ZOEFFF*

    • Haha, niks is verplicht toch? Ik zou het gewoon lekker zonder doen. Inderdaad ideaal voor de ochtend, ik heb ze nu al 4 x gemaakt en ben echt een megafan 🙂 Heb je het recept van de cake ook gecheckt? Ook lekker!

  2. Ik heb ze vandaag ook gemaakt maar bij mij was de bovenkant een harde gladde korst, niet zo lekker en mooi als bij jou, heb je tips om dit te voorkomen? Misschien moet ik er meer maken het waren mijn allereerste muffins ever 🙂

  3. Ik heb de muffins vorige week ook gemaakt alleen mijn muffins hadden niet de mooie bruine kleur zoals bij jou. Ze waren veel bleker. Licht bruin :(, smaak was best ok. Heb jij enig idee hoe dit kan? Gebruik je boven/onderwarmte? En plaats je het rooster in het midden? Mijn muffins kwamen ook niet echt omhoog

  4. Ik heb ze eindelijk een keer gebakken en vond ze te gek! Ik heb alleen blauwe bessen gebuikt en vond ze lekker smeuïg. Ook heb ik er twee ingevroren om te kijken of ze daarna ook nog lekker zijn…ben benieuwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s