Fashion & zo

EVENT | EyeWish brillenmodeshow

Happy Monday! Vandaag geen happy list, maar wel iets anders leuks! Afgelopen week was ik namelijk uitgenodigd om de eerste echte brillenmodeshow van ons land bij te wonen. Locatie: het Rijksmuseum. Wow! Ik ben de laatste tijd echt meer dan ooit blij om een bril te dragen: het kan je outfit helemaal afmaken. Erg tof dus om de nieuwste trends te ontdekken en ook nog after hours in het Rijksmuseum rond te lopen…brillenmodeshow Eyewishbrillenmodeshow Eyewish

Ik nam Jan mee als +1, en na de ontvangst nemen we plaats aan de runway, die voor de gelegenheid is neergezet in de hal bij de ingang. Host van de avond was May-Britt Mobach. Je kent haar vast maar if not: ze was hoofdredacteur van Marie-Claire en nu van haar eigen online magazine Amayzine; fashion en stijl met een vleugje glamour. Je kunt haar ook kennen als jurylid van Holland’s Next Top model. Kortom, iemand die me heel wat kan leren op modegebied. Inspirerend! Samen met Jan en medebloggers Lindsay (die ook gezellig haar man had meegenomen) en Marloes genoten we van de nieuwste brillenmode.brillenmodeshow EyeWish

De najaarscollectie werd geshowd aan de hand van een aantal trends: coulour expression, retro rond, cate eye, vintage-nerd, klassiek deluxe en industrial. Vooral de retro rond en de cat eye trends spreken me aan, en dat komt ook goed overeen met de brillen die ik nu heb! Mijn laatste nieuwe aanschaf is een Fendi cat eye, en daarvoor een donker rond montuur. Voor Jan ben ik verliefd op de vintage nerd look.

In de show lopen zowel mannen als vrouwen mee, en de trends worden op een leuke manier geshowd. De kleding ziet er ook mooi uit maar leidt op geen enkele manier af van de brillen. May Britt vertelt bij iedere trend wat meer over het soort modellen dat er bij horen en hoe je de trend kunt dragen. Handig! De modellen nemen tijdens het lopen uitgebreid de tijd om de brillen te showen.brillenmodeshowbrillenmodeshow

Na afloop van de show krijgen we allemaal tijd om de brillen die ons tijdens de show opvielen te passen. De stiliste van EyeWish is beschikbaar voor advies. Dit vind ik misschien wel het leukst van alles. Ik pas twee geweldige Dior-brillen waar ik tijdens de show al verliefd op was. De roze staat me niet zo, maar de zwart-blauwe…WANT IT! Ik bedoel, check die pootjes! Te leuk toch? Hij past trouwens ook goed bij mijn nieuwe pied-de-poule jurkje: lekker sixties!EyeWish brillenshow pied-de-poule jurkje Dior bril Dior bril DiorJan past een bril van Tom Ford in de vintage nerd look die hem fantastisch staat. En mij trouwens ook…bril Tom Fordbril Tom FordTom Ford

In de goodiebag die ik na afloop krijg zit allerlei leuks: twee kaartjes voor het Rijksmuseum èn een bon voor een nieuwe bril. Het wordt nog lastig om te gaan bepalen wie die mag gebruiken: Jan of ik. Dat wordt gezellig dus binnenkort in de EyeWish 😉 We kletsen nog wat na met een drankje en hapje: het was een geslaagde show. Wat mij betreft de eerste maar zeker niet de laatste brillenmodeshow!

Welke brillentrends vind jij leuk? Sheelagh blog

7 antwoorden »

  1. Wat enorm leuk om eens bij aanwezig te zijn! Ik ben ook een fervent brillendrager. Sinds een tijd kan ik niet meer beweren dat ik er geen nodig heb voor overdag (want dat is dus niet zo). Ik heb een heel leuke DKNY bril uitgekozen en ik vind ook dat deze mijn outfit soms helemaal af zou maken. En toch zou het soms wel eens leuk zijn om er nog eentje te hebben om mee te wisselen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s