Food & Body

HOTSPOT | Jamie’s Italian

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

Happy Friday! Tijd voor een nieuwe culinaire hotspot! Vorige week liet ik je restaurant Geesberge net buiten Utrecht zien, deze keer gaan we iets verder weg: naar Newcastle! Zoals je hebt kunnen lezen bracht ik daar onlangs een heerlijk dagje door tijdens de minicruise die ik maakte. Bij een weekendje weg hoort lekker eten, dus besloot ik te reserveren bij Jamie’s Italian. Jamie's Italian

Wat
Jamie’s Italian is precies wat de naam zegt: een Italiaans restaurant van Jamie Oliver. Als je hoopt Jamie tegen het lijf te lopen kan ik je meteen teleurstellen, want dat gaat dus niet gebeuren. Jamie’s Italian is een heuse keten met alleen al in de UK zo’n 30 restaurants. Kijk hier voor een lijstje met locaties.
Wat je wel kan verwachten? Heerlijk Italiaans eten dat net zo goed smaakt als het eten dat ik afgelopen zomer in Toscane proefde. In ieder van de restaurants worden dagelijks verse pasta’s, pizzadeeg en heerlijke sauzen bereid en dat proef je! Ondanks dat je Jamie niet snel tegen het lijf zult lopen (al vertelde onze ober wel hem 2 x ontmoet te hebben) zie je bijna voor je hoe Jamie de gerechten maakt, met zijn royale scheuten olie en room. Love it!Jamie's Italian Newcastle

De kaart is gevarieerd: je kunt kiezen uit heel wat verschillende pasta’s, pizza’s en vlees en visgerechten. Ook planken met diverse antipasti ontbreken niet. Jan en ik deelden twee gerechten: hij nam de casarecce met een ragu van wild konijn en een saus van mascarpone, knoflook, kruiden en citroen. En ja, dat smaakt precies even goed als het klinkt!Jamie's Italian Ik bestelde de signature porchetta: heerlijk zacht buikspek met rozemarijn en salie, venkel en wilde paddestoelen. Op aanraden van onze ober bestelde ik daarbij de posh chips: friet met truffelolie en parmezaan. Beste frietjes ooit!Jamie's ItalianJamie's Italian posh chips

Waarom
Moet ik dit echt nog uitleggen?! Ik begon weer te watertanden toen ik dit opschreef. Dat lijkt me dus reden genoeg: je kunt hier gewoon superlekker eten! Verwacht geen sterrenmaal, maar gewoon goed Italiaans eten zonder veel fratsen. Voor de prijs hoef je het absoluut niet te laten: we moesten zo’n € 50 afrekenen, en dat was inclusief ieder 2 drankjes. Goed te doen toch? Ook tof: het interieur en decor! De wc’s konden de concurrentie aan met die van Hogwarts, en de industriëel ogende bar was een plaatje. Ik weet natuurlijk niet of dit in andere vestigingen ook zo is…toilet Jamie's ItalianJamie's Italian Newcastle

Waar
Op ruim 30 plaatsen in de UK, helaas zijn er voor zover ze ons konden vertellen geen plannen om ook in Nederland te gaan openen. Ik zag wel dat er in Edinburgh ook eentje zit, dus daar ga ik in december tijdems mijn jaarlijkse Edinburgh-trip zeker naartoe. Het adres in Newcastle is Unit 3, Monument Mall, Newcastle upon Tyne.

Jamie’s Italian, tot heel snel! Sheelagh

Advertenties

8 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s