Duitsland

TRAVEL | 5 manieren om je een echte Berliner te voelen

Ik ben net terug van een paar dagen Berlijn. Als je me volgt op Instagram of Twitter heb je vast al wat voorbij zien komen. Ik ben weer helemaal verliefd geworden op deze geweldige stad met z’n rauwe randje, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Ook fijn: ik voelde me er meteen thuis. De woorden Ich bin ein Berliner zijn dus niet alleen voor John F. Kennedy weggelegd.  Ook jij kan je dankzij de volgende tips helemaal Berlijns voelen. Zo kun je lekker in blenden met je mede-Berliners.East side gallery Berlin

 • trek ’s ochtends het eerste wat voor handen is uit je kast en trek het aan.  Je draagt bij voorkeur veel donkere kleuren, een superskinny broek en een wijdvallend vest of trui, of je nou een man of vrouw bent. Uiteraard zie je er dan meteen perfect nonchalant gestijld uit, want al je kleding heeft die perfecte balans tussen shabby en chic.  Oh, en je moet ook sowieso iets op je hoofd zetten. Een hoedje, pet, hoodie of een combinatie daarvan: het kan allemaal. Als schoenen draag je Doc Martins of andere stoere boots. Sneakers van Adidas zijn ook een goede optie, dat is ook nog eens een Duits merk namelijk. En net als in Nederland passen ook Nikes in alle soorten in het modebeeld.
 • etro, loop over straat met je vrienden of hang gewoon ergens met een halve literfles bier of een fles wodka in je hand, en drink uit de fles. Het mooie is dat je dit al vanaf een uurtje of 2/3 mag doen zonder gek te worden aangekeken… Zoals je op de foto hieronder ziet heb ik zelf een beetje valsgespeeld en toch eerst voor het terras gekozen.bier drinken op straat
 • ga brunchen op zondag! Ik deed dit in de wijk Friedrichshain, waar je rond de Boxhagener Platz allerlei leuke tentjes vindt. Vaak is er een buffet of krijg je een etagère met allerlei lekkers. De perfecte manier om uit te brakken en na te kletsen met je vrienden na een nachtje stappen. Ik brunchte all you can eat met broodjes, verschillende vleeswaren, kaas en fruit maar ook pasta, couscous, en allerlei salades. Cheesecake en tiramisu toe. En dat voor slechts € 7,95…
 • trek de rest van de zondag uit om rommelmarktjes af te struinen op zoek naar perfecte vintage accesoires, meubels, kleding en boeken. Keuze genoeg!rommelmarkt Berlijn op zondag
 • eigenlijk heb ik dit evenveel Berliners als toeristen zien doen, maar toch: eet minstens een keer een currywurst. Zo lekker, zo lekker.currywurst BerlijnHeb je dit allemaal onder de knie? Probeer eens meerdere van de tips hierboven te combineren! Bijvoorbeeld een currywurst eten, terwijl je nonchalant hip gekleed op straat bier loopt te drinken op een rommelmarkt. Dan weet je dat je het echte Berlijnse leven aankan 😉 Succes en vooral heel veel plezier!Sheelagh - the world is a book

15 antwoorden »

 1. *schaam* ik ben nog nooit in Berlijn geweest! Maar ga je tips ooit zeker van harte nemen. Denk dat ik me er ook wel thuis voel. Duitsland is toch niet zo heel gek anders dan NL, en ik kom wel al mijn hele leven in Oostenrijk 😉 En Düsseldorf! 🙂

  xxx

  • Shame on you! Duitsland is inderdaad niet zo gek anders, maar Berlijn vind ik echt niet te vergelijken met welke Nederlandse stad dan ook. Ik zeg: leuk weekendtripje voor je als terug bent uit Australië!

 2. Ik geloof dat Berlijn wel voor mij is weggelegd, ik vind drinken op straat zo leuk hahaha. Echt zo’n soort van ‘eigenlijk mag het niet gevoel’. In Las Vegas mag het 24/7 per dag op straat. Daar loopt iedereen met van die enorme buckets. Ik had een bescheiden halve liter (!) Corona!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s