Food & Body

HOTSPOT | De Markthal, Rotterdam

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

Ik begin een beetje te verliefd te worden op Rotterdam. Iedere keer als ik er ben ontdek ik weer iets leuks en unieks.
Ik vind het zelfs zo leuk dat ik er zo zou kunnen wonen. En trust me, dat zeg ik niet vaak (lees: nooit) over een andere stad dan Utrecht. Er is al veel over geschreven maar ik wil dit toch ook nog even delen: sinds 1 oktober is de Markthal geopend, en dat geeft je nog een extra reden om NU naar Rotterdam te gaan!Sheelagh Markthal Rotterdam

Wat
De Markthal is een enorm woon- en winkelgebouw met inpandige markthal. Naast een overdekte markt herbergt het complex 228 appartementen, 4600 m² winkelruimte, 1600 m² horeca en een enorme parkeergarage. De binnenkant van de Markthal is bekleed met een 11.000 m2 groot kunstwerk van Arno Coenen, de Hoorn des Overvloeds. Een plafond met een eigen naam, hoe tof! Het kunstwerk toont bloemen, vruchten, groenten, granen, vissen, en insecten en is gewoon fantastisch. Al die kleuren. Wow!Markthal Hoorn des Overvloeds

Naast dat het er fantastisch uitziet is er op het gebied van eten voor ieder wat wils. Je kunt terecht bij Bram Ladage voor een echt Rotterdams frietjes, er is een heerlijke visboer, fantastische groentekramen, een mini-souq… Mijn favorieten: Monsieur Saucisson voor lekkere gedroogde worsten (probeer die met vijgen!) en leuke hipster-verkopers, de prachtigste Hollandse groenten bij Vers van de teler, kaas van de Rotterdamsche Oude, prachtig vers vlees bij Chateaubriand. Maar eigenlijk moet je gewoon de tijd nemen om rond te lopen en te genieten. En af en toe wat te proeven natuurlijk!Monsieur Saucisson Markthal RotterdamMarkthal RotterdamMarkthal Rotterdamvis Markthal Rotterdampaddestoelen Markthal RotterdamMarkthal Rotterdamde Rotterdamsche Oude Markthal Rotterdam

Waarom
Niet alleen Rotterdammers en andere Nederlanders zijn blij met de Markthal: ook internationaal is men fan. The New York Times bijvoorbeeld tipt Rotterdam en de Markthal als een van de must-sees voor dit jaar. Alleen het kleurrijke plafond maakt je bezoek al de moeite waard. Je ziet bijvoorbeeld enorme ananassen, bloemen, vlinders, granen, avocado’s en garnalen. Ik voelde me net Alice in Wonderland die een verkleinkoekje had gegeten als ik omhoog keek. Erg tof!  En dan heb je nog niet eens van al het lekkere eten geproefd! Rotterdam heeft er een geweldige nieuwe hotspot bij! Markthal, I’ll be back! Markthal RotterdamMarkthal RotterdamMacarons Markthal RotterdamMarkthal Rotterdam

Waar
Je vindt de Markthal op de ds. Jan Scharpstraat 298 te Rotterdam, vlakbij station Blaak en de kubuswoningen. Tip: ga doordeweeks, ik heb gehoord dat de weekends tot nu toe hysterisch druk zijn. Sheelaghalle foto’s zijn gemaakt door mij en mogen niet zonder mijn toestemming gebruikt worden. De eerste foto is gemaakt door Denise, dank daarvoor 🙂 

Categorieën:Food & Body, Hotspots

19 antwoorden »

  1. Wat een prachtig gebouw is dat hé. Ik wil er zeker een keer naar toe, maar dat is echt een dagtochtje dan omdat ik van de andere kant van het land moet komen. Maar het ziet er geweldig uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s