Happiness

Happiness, gewoon de kleine dingen!

Er zijn best veel dingen niet leuk in het leven. Maar eigenlijk zijn er ook vooral heel veel dingen wèl leuk, toch? En soms mag je best eens bij die dingen stilstaan. Hierbij dus een lijstje van dingen die mij de afgelopen tijd blij maakten. Zo begon ik dit jaar met het bijhouden van happy lists. Geen hoogdravende wijze adviezen, of lange verhalen. Gewoon de kleine dingetjes die het leven leuk maken, inclusief foto’s ter illustratie.

Een vriendin van me deed onlangs een cursus mindfulness. Eén van de opdrachten was het stilstaan bij de fijne kleine dingen die iedere dag gebeuren, en die noteren in een boekje. Best lastig, ook als je gewoon een leuk en fijn leven hebt. Vaak is het moment weer voorbij voor je het door hebt!

Net als iedereen baal ik af en toe van het leven, vooral nu het herfst wordt ben ik soms ietsje somberder. Het is donker, koud en gewoon meh. Het bijhouden van mijn Happy Lists helpt me echt om bewuster met de fijne & kleine dingen om te gaan. Als ik blijdschap of liefde voel maak ik vaak een foto. Jan die buiten op de stoep in de zon zit, succes op mijn werk, vrolijk gekleurde herfstbladeren, een reisje, een nieuwe outfit: klik. Lekkere sushi, mijn lieve katten die tegen elkaar aan liggen, een fijne bos bloemen op tafel: klik. Alles is happiness!Zonsondergang ToscaneRotterdam Ibis hotspottour selfieJinxStation Rotterdamherfst

Voel ik me erna een keertje down of lijkt alles tegen te zitten? Dan bekijk ik mijn foto’s en voel me weer een stukje beter. Van het maken van de blog word ik ook altijd weer blij, omdat ik de foto’s terugzie en de momentjes weer opnieuw beleef. Zoals Dr Seuss het ooit mooi verwoordde: “Don’t cry because it’s over, smile because it happened.”  Geniet van mooie ervaringen en momenten! Ik kan iedereen aanraden om een happy list bij te houden. Met foto’s, als je net als ik blogt online, of gewoon in een opschrijfboekje dat je in je tas bij je draagt.

Sta jij wel eens bewust stil bij de kleine fijne dingen? En hoe doe je dat? Sheelagh

Advertenties

8 antwoorden »

  1. Ik word zo vrolijk van jouw happy lists! Dus je maakt niet alleen jezelf blij, maar ook anderen! De laatste maanden ben ik ook bewust bezig met het genieten van de kleine dingen. Niet alleen die grote reis die gepland staat, maar ook de zon die nog net even warmer is dan ik dacht, een complimentje van zomaar iemand op straat en een Cornetto eten in de herfst. Ja, ik kan oprecht zeggen dat het mij gelukkiger maakt! Ga zo door met je happy lists, ik kom er graag voor terug!

  2. Heel fijn! En weet je wat ook werkt: random complimenten geven aan iemand. De glimlach die je terugkrijgt is onbetaalbaar! 🙂 Dank voor dit artikel en happy monday verder.

  3. Ik doe dit ook al een tijdje, iedere dag probeer ik 5 positieve dingen op te schrijven en weet je: dat maakt ontzettend dankbaar, juist ook de kleine dingen! En die inspireren weer tot grotere dingen. Foto’s maken is een leuke variant, die ga ik onthouden, thnx! 😀 xxx

  4. We staan er vaak te weinig bij stil, terwijl die geluksmomentjes vaak in allerlei kleine dingetjes zit en dat overkomt je eigenlijk dagelijks wel… Ik doe het zelf ook te weinig hoor maar merk wel dat het helpt om er bewuster mee om te gaan zodat je een wat vervelende dag toch positief kunt afsluiten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s