Duitsland

HOTSPOT | Transit, Berlin

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

Lekker eten en drinken: het lijkt wel overal in Berlijn te kunnen. En ook wel eens fijn: het kost haast niks! Ik bezocht Berlijn een paar weken geleden en vond er de nodige fijne hotspots op het gebied van eten & drinken. Vandaag laat ik je de eerste zien. Dit is een Aziatisch restaurant waar ik bijna even goede spring rolls at als bij Kimmade in Utrecht.

Wat
Transit is een Aziatisch fusion restaurant in de hippe buurt Friedrichshain. Het is superpopulair, dus reserveren is aan te raden. Als je net als wij niet gereserveerd hebt moet je waarschijnlijk een tijdje wachten. Met een lekkere Hugo mèt granaatappelpitjes vond ik dat geen enkel probleem.

Op de kaart staan allemaal verschillende Aziatische hapjes: Thais, Vietnamees, Japans, Indonesisch… Van flensjes met pekingeend tot curry’s, spring rolls, tempura garnalen met avocadodip en papaya salade. Voor ieder wat wils dus, en alle gerechtjes kosten € 3,00. Voor € 1,50 bestel je een portie noodles of rijst erbij.  Qua drankjes is er ook van alles wat: er staan Aziatische biertjes op de kaart, maar ook lekkere cocktails.
De aankleding van het restaurant is simpel maar smaakvol: rode muren, vloer en plafonds met als enige decoratie tientallen vogelkooien in verschillende kleuren en vormen. Tof!Transit, Berlin

Waarom
Je eet hier lekker en in een hippe ambience. De ongefrituurde spring rolls, de flensjes met peking eend en de tempuragarnalen met avocadodip waren mijn favoriet. Toen de rekening kwam waren we aangenaam verrast: met z’n vieren was die namelijk maar € 80! En dat terwijl we ieder ook nog wat drankjes besteld hadden. Ik als typische Hollandse hou daarvan. Jij toch ook? Zo’n perfecte prijs-kwaliteitverhouding vind ik hier in Nederland bijna nergens. Een echte aanrader dus voor als je binnenkort Berlijn bezoekt. Eten Transit in Berlijn

Waar
Je vindt Transit in Berlijn in de wijken Friedrichshain en Mitte. Ik bezocht die in Friedrichshain. Adres: Sonntagstraße 28.Sheelagh

10 antwoorden »

  1. Ik ben Transit niet tegengekomen afgelopen weekend toen ik in de wijk Friedrichshain verbleef, maar ik zal hem zeker onthouden voor wanneer ik weer ga (hopelijk snel!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s