Food & Body

HOTSPOT | Italiaanse broodjes bij Bigoli

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

Deze week een ‘oude nieuwe hotspot.’ Ik schreef al eerder over de broodjes van Bigoli. Al sinds mijn studententijd kom ik regelmatig bij broodjeszaak Bigoli in de Schoutenstraat om een heerlijk Italiaans broodje te halen, meestal met vriendinnetjes Marthe en Marlies. Sinds we werken hebben we (heel gek) niet meer de tijd om iedere dag uitgebreid te lunchen. In het weekend trakteren we onszelf daarom af en toe weer op een broodje met een heerlijke cappuccino of latte erbij. Een goede manier om energie op te doen voor het onvermijdelijke shoppen erna! Het bankje op straat is ook een superplek om lekker mensen te kijken.IMG_0282

Wat
Een Italiaanse broodjeszaak met heerlijke versgebakken broodjes: brood met olijven, zongedroogde tomaten, of gewoon wit of bruin. Als beleg heerlijke kazen en vleeswaren. Mijn favorieten: het broodje met chèvre en pijnboompitten en parmaham, en het broodje pastrami. De mozarella met pesto en parmaham is trouwens ook erg lekker. En de gorgonzola. Zucht. Neem er een lekkere cappucino, latte of sapje bij en klaar ben je.

Waarom
Je eet hier de beste broodjes van Utrecht. En na hier 12 jaar te hebben gewoond mag ik dat best zeggen vind ik. Ik heb inmiddels een uitgebreid onderzoek gedaan! Ik vind de prijzne ook prima te doen. Er is vaak een broodje van de dag voor € 3,50.

Waar
Je vind Bigoli op de Schoutenstraat 7, om de hoek bij de Neude. Fan van de heerlijke kazen en vleeswaren? Shop alles in delicatessenzaak schuin tegenover de winkel zodat je thuis ook de lekkerste broodjes kan maken!

IMG_0281

IMG_0283

IMG_0276

Meer lezen over Utrecht? Bekijk hier mijn andere blogs over m’n stadsie!

7 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s