Reizen

TRAVEL | Just cruisin’

Ingekakte bejaarden die vechten om een plekje aan de captains’ table terwijl ze van een sherry nippen? Dikke luidruchtige Amerikanen die misschien maar één keer aan land gaan om souvenirs te kopen? Als dit je beeld van cruisen is: think again. Cruisen is hot, en ik vind het tof!

Je hebt tegenwoordig voor ieder wat wils op cruisegebied. Ik las laatst in de LINDA bijvoorbeeld iets over een heavy metal cruise. Er stonden ook foto’s bij, en die zagen er precies zo uit als je je voorstelt.  Als ik iets een random combinatie vind is het wel cruisen en heavy metal, maar blijkbaar kan het. Genieten van alles wat een cruise te bieden heeft, en van heavy metal. Rocking it at sea! En waarom ook niet?Just cruisin'

Op vakantie wil ik graag vooral zon, zee, lekker eten en drinken, een mooie natuur en interessante sites om te bezoeken. Dat combineert dus prima met een cruise! Ik stel me een dagje ongeveer zo voor: ik slaap uit en word wakker in een heerlijk bed met een fijn donzen dekbed. Na een lekkere douche geniet ik van een heerlijk ontbijtbuffet waar ze alles hebben wat ik lekker vind. Vers fruit, lekkere koffie, en eieren met spek en witte bonen in tomatensaus. Na het ontbijt ga ik naar het zonnedek met zwembad, waar ik heerlijk geniet van de zeelucht, zon en een goed boek, en na een tijdje een heerlijke cocktail geserveerd krijg. De zachte beweging van de golven maakt me slaperig, en ik doe een heerlijk middagdutje. Later in de middag arriveren we in een leuk mediterraan haventje waar we aanmeren om een stadje te verkennen. In mijn zwierige zomerjurkje show ik er mijn bruine benen en op een terrasje drink ik heerlijke wijn gecombineerd met dito hapjes. Zucht.

Onlangs ‘oefende’ ik een weekendje toen ik op een minicruise naar Newcastle ging. Het was mooi weer, dus ik kon heerlijk chillen op het dek. Een zwembad was er niet, maar met mijn liefje, een wijntje en een boek in de zon was het goed toeven! Ondanks dat het tripje al met al nog geen 3 dagen duurde kwam ik als herboren terug. Ik voelde me alsof ik een week was weggeweest. Als dat is wat cruisen met je doet, dan wil ik morgen weer. Misschien een idee voor mijn huwelijksreis volgend jaar?minicruise Newcastle

Bij cruisen denk ik zoals hierboven duidelijk werd vooral aan tropische bestemmingen, een zwembad aan het dek en cocktails met parasolletje. Niks mis mee natuurlijk, maar wist je dat er ook cruises naar ruigere bestemmingen zijn? Luxe gecombineerd met onherbergzame landschappen en gletsjers. Blogger Suzanne maakte afgelopen zomer bijvoorbeeld een cruise langs gletsjers in Alaska. En varen in Patagonië bij Zuid-Argentinië lijkt me ook fantastisch! Of een cruise vanuit Ecuador naar de Galapagos eilanden… ik bezocht Ecuador al eerder maar de Galapagos staan nog steeds hoog op mijn travel bucketlist. Genieten van de fantastische natuur en de mooie dieren die er zo tam zijn als mijn katten thuis. Of Scandinavië. Ik vind het bijna gênant om toe te geven, maar ik ben dus nog nooit in Scandinavië geweest. Mijn goede voornemen: snel die kant op.  Dus cruisen langs de Noorse fjorden lijkt me ook wel wat.

Ja, ik ben overtuigd. Jij? Op de website cruises24.nl kun je hele fijne cruise-inspiratie opdoen. Van Antarctica tot de Cariben. Enjoy!sheelagh

Advertenties

11 antwoorden »

  1. Hmm, ik zie je punt wel, het nadeel van cruisen is dat het op een schip plaatsvindt… Ik heb de Hurtigruten gevaren in Noorwegen en ben twee weken echt kostmisselijk geweest, en van het uitzicht op enkel zeewater had ik ook al snel genoeg. Ik wil graag cruisen zónder varen op open zee 🙂

  2. Vroeger riep ik altijd dat het iets voor bejaarden was maar inmiddels denk ik er wel iets anders over en lijkt het me leuk om eens mee te maken. Hoeft niet perse op een schip dat aanvoelt als een superdeluxe allinclusive resort maar gewoon een boot met de nodige voorzieningen die in principe ’s nachts vaart zodat ik overdag leuke stadjes kan bekijken…

  3. Oeh, cruisen lijkt mij echt super tof! Juist die grote cruises, waar je drie weken op een megaschip vaart (precies zoals je beschrijft ;-). Ik heb dat artikel in Linda ook gelezen, heel leuk! En je hebt ook speciale Disney-cruises, dat lijkt mij dan weer awesome 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s