Hotspots

HOTSPOT | Gin-tonic in Rotterdam bij Ballroom

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

Het bleek de laatste tijd al meerdere malen uit mijn blog: ik hou van Rotterdam! Ik maakte de laatste tijd kennis met het no-nonsense cultuurtje, de vrije sfeer, en toffe sites en plekken zoals een bar in een oud zwembad, de nieuwe Markthal en een tof restaurant in een oude treincoupé. Blogger LiveLikeTom woont in Rotterdam, en omdat we best wel wat dingen gemeen hebben zullen we voortaan zo nu en dan wat leuke blogs uitwisselen. Vandaag neemt hij jullie mee naar een heuse gin-tonic bar. Ik ben jaloers. I love gin-tonic. Waarom hebben we dat hier in 030 niet?! Snel maar weer eens richting Rotterdam…

“Sheelagh en ik werden een paar maanden geleden aan elkaar voorgesteld tijdens een bloggersweekend in het nieuwe Ibis Rotterdam City Centre. Het bleek al snel dat we allebei dol zijn op dingen waarvan je ‘happy’ wordt. Het uitwisselen van tips is dan ook een logische combinatie, nietwaar? Ik zal af en toe mijn Rotterdamse hotspot-tips met jullie delen. En als je nou van plan bent om een keer naar Rotterdam te komen en je wilt meer tips, geef gerust een gil!foto Ball Room Mark Zee

Wat
Net als in de rest van Nederland is gin-tonic hét drankje van 2014. Een beetje in stijl een GT wegtikken, is dan ook aan te raden. In Rotterdam kan dat nergens beter dan in Ballroom. Deze stijlvolle bar is enkele maanden geleden geopend en razend populair. In hun menukrant staat het officiële overlijdensbericht van de whisky-cola, waarna je zult moeten kiezen uit 52 gins en een tiental tonics. Nou ben ik zelf geen kenner van gin-tonic, maar de dames en heren van Ballroom gelukkig wel. Vertel ze of je een fruitig typje of kruidig figuur bent en ze zetten je een heerlijke combi voor. In de keren dat ik er ben geweest, heb ik verschillende combinaties geprobeerd en het moet gezegd: je zult snel ontdekken dat de ene gin-tonic de andere niet is.

Waarom
Ballroom is de ideale plek voor een late middagborrel of voor een goed begin van een partynight. In de Witte de Withstraat vind je genoeg kroegen en restaurants om een geslaagde avond in Rotterdam te hebben. Voor ieder wat wils dus. En als je slaapt in Hotel Bazaar of in het King Kong Hostel hoef je de straat niet eens te verlaten. Maar wil je meer van Rotterdam ontdekken, dan hoop ik je snel weer een nieuwe tip te kunnen geven op SheelaghMairi.nl en anders mag je altijd een kijkje nemen op LiveLikeTom.com 😉gin-tonic

Waar
Je vindt Ballroom op Witte de Withstraat 88b, Rotterdam.
Tot de volgende keer!

foto’s: Mark Zee en LiveLikeTom

 

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s