Hotspots

HOTSPOT | Prison Escape, ontsnappen uit een echte gevangenis!

Vorige week ben ik ontsnapt uit de Noordsingel gevangenis in Rotterdam.Prison escape

Huh, wat? Ja, echt! Misschien heb je al iets voorbij zien komen op Facebook of Twitter, maar vorig weekend was ik even gevangene. Het Prison Escape spel is een nieuwe vorm van real life gaming. Misschien heb je wel eens een escape room gedaan? Je wordt dan samen met anderen in een kamer ‘opgesloten’ en moet allerlei puzzels oplossen om binnen de gestelde termijn te ontsnappen. Spannend! Ik deed laatst voor het eerst zo’n escape room, en al vond ik het vooraf best wel nerdy, het was echt heel erg tof om te doen en ik werd er bloedfanatiek van. Aanrader dus!

Maar back to Prison Escape: op een druilerige zaterdagochtend bevond ik me in een oude gevangenis in Rotterdam. Door een bewaker werd ik binnengeroepen, en ik kreeg een overal aan. Eerst een nickname kiezen. Want in de gevangenis word ik natuurlijk niet gewoon Sheelagh genoemd. Nee, daar ben ik de wijf van die Lange (remember Klaas Bruinsma ?). Ook mijn vrienden hadden ineens allemaal andere (veel leukere!) namen: the Sinner, the Cleaner, die Lange, de Kale, Black Cobra, de Beer. Vanaf het moment dat de mugshot gemaakt werd was het menens: we werden verdeeld in teams op appèl gezet door de gevangenisdirecteur en in cellen gestopt. Het spel was begonnen!

Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen over de inhoud van het spel, maar het gaat vooral om je vermogen te onderhandelen, en zien wie je wel of niet kan vertrouwen. Je gangleader, de gevangenisdirecteur, je medegevangenen? Ik kan iedereen aanraden dit eens te doen, al is het maar vanwege het unieke sfeertje en natuurlijk de locatie: een echte gevangenis!Prison escapeDe langePrison escape

Voor meer info check de Facebookpagina en website! Vanaf volgende week zal er een Kickstarter campagne beginnen om het spel verder van de grond te krijgen. Ik zeg: doneer.

Meer lezen over de Prison Escape? Check ook de blog van medegevangene San – D 🙂 (van wie ik ook wat foto’s gebruikt heb, thanks daarvoor Sandra). sheelagh

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s