leeslust

Leeslust #8

In de vorige leeslust reviewde ik een lesbische chicklit, de Italiaanse versie van 50 Shades en een boek over een kat. Stuk voor stuk leuke boeken vond ik, maar misschien iets te experimenteel… Deze keer las ik weer wat ‘normalere’ boeken, kijk je mee? Er zit vast iets voor je bij voor op je verlanglijst voor de Sint of de Kerstman!

Ik wist het – Chantal van Gastel
Chantal van Gastel schrijft heerlijke Hollandse chicklit. Ik werd op haar boeken gewezen door mijn vader, die dan wel geen chick, maar wel groot fan is 🙂 In mijn zomervakantie las ik in 5 dagen al haar boeken uit. Heerlijk! Ik was dan ook erg blij toen ik hoorde dat ze een nieuw boek had. Ik wist het gaat over Mia, die haar succesvolle carrière als marketingmanager vaarwel zegt om haar droom achterna te gaan: een eigen bloemenwinkel. Alleen dat gegeven is al heerlijk, want zeg nou zelf: daar dromen we af en toe allemaal wel van toch? Het roer compleet omgooien… Er komen twee mannen in haar leven: Axel, een journalist die een documentaire maakt over het winkelplein waar Mia met haar winkel zit, en Feo, de jongen die met zijn food truck op het plein tosti’s verkoopt. Mia heeft af en toe voorspellende dromen en visioenen, en in die dromen zag ze Feo al voor ze hem kende. Is hij dus de ware voor haar, of past Axel toch beter bij haar? Er gebeurt van alles in dit heerlijke boek, maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Echt een fijn boek voor een herfstige avond of zondag, ik had ‘m weer in één ruk uit. Ik heb nu al zin in het volgende boek van Chantal!Leeslust Ik wist het Chantal van Gastel

Het gerecht – Inge Ipenburg
Toen ik op de radio hoorde dat ‘Martine Hafkamp’ een boek had geschreven was ik meteen benieuwd. En dit was best een prima thriller. Hoofdpersoon Sandra was vroeger actrice maar heeft nu haar eigen cateringbedrijf en huiskamerrestaurant. Als ze op een avond laat door het park fietst is ze getuige van een verkrachting. De succesvolle en van tv bekende advocaat Joachim Hansson verkrachtte een stagiaire en wordt door Sandra betrapt met z’n broek nog op z’n enkels. Sandra besluit al snel dat ze het slachtoffer bij wil staan en de strijd met de verkrachter aangaat, maar dat laat Joachim Hansson niet zomaar gebeuren en Sandra ziet haar leven in duigen vallen. Hoe dit afloopt vertel ik natuurlijk niet, maar spannend was dit boek zeker!

De Joona Linna reeks – Lars Kepler
Lars Kepler is de Scandinavische versie van Nicci French: een echtpaar dat samen spannende boeken schrijft. Centraal in deze boeken staat detective Joona Linna die de meest gruwelijke zaken oplost. Inmiddels is er een nieuw boek uit, Stalker, en die staat bovenaan mijn lijstje van te lezen boeken. De voorgaande boeken Hypnose, Contract, Getuige en Slaap waren stuk voor stuk superspannend. Slaap heb ik op een weekenddag zelfs in één dag uitgelezen. Ik wist gewoon dat ik niet zou kunnen slapen als ik het boek nog niet uit had! Voor iedereen die houdt van een goede detective: schaf alle vijf de boeken aan en neem een week vrij zodat je allemaal achter elkaar kan lezen. Het leuke van deze reeks vind ik dat de boeken prima apart te lezen zijn, maar ook een doorlopende verhaallijn hebben die met detective Joona Linna zelf te maken hebben. Ik kan dus niet wachten om Stalker te lezen!

Not that kind of girl – Lena Dunham
Ik was niet bepaald fan van de serie Girls. Ik heb het zelfs nooit verder dan één aflevering gered. Ik blijf om me heen wel positieve verhalen horen, dus ik ga binnenkort maar weer eens een poging wagen. Zeker nu ik na het lezen van dit boek weet hoe grappig bedenkster Lena Dunham is. In het boek vertelt ze op een authentieke en supergeestige manier over haar leven. En dat is soms best herkenbaar. Er staan grappige kleine tekeningetjes bij van bijvoorbeeld cupcakes, tampons (!?) en een condoom in een plant (je moet het boek lezen om dit te begrijpen). Er staan best heftige dingen beschreven maar toch blijft het boek altijd vermakelijk. Grappig: er staan Buzzfeed-achtige lijstjes in zoals 18 Unlikely Things I’ve Said Flirtatiously. Om dit lijstje moest ik meerdere keren hardop lachen, maar vriendlief keek me verdwaasd aan toen ik ze oplas. Girls only denk ik dus 🙂 Of je nou wel of geen fan bent van de serie Girls, dit boek is zeker de moeite waard!

sheelagh

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s