cultuur

HOTSPOT | China Light Utrecht

Iedere vrijdag deel ik hier een hotspot met jullie. Ik neem je mee naar het beste Vietnamse streetfood, de lekkerste gin-tonic, het gezelligste terras… Maar ook evenementen en activiteiten komen aan bod. Het zijn in ieder geval allemaal dingen waar ik blij van wordt, en ik hoop jij ook!

De herfst en de winter zijn niet mijn favoriete seizoenen. Verre van zelfs! Wel maak ik er graag het beste van, en dat doe ik door leuke dingen te doen: een wandeling in het bos op een zonnige dag, een theatervoorstelling of een museum bezoeken: het zijn fijne slecht-weer-uitjes. Het China Light Festival is ook een typische gezellige winterse activiteit: dikke jas aan, warme laarzen, en genieten van licht, glühwein en gezelligheid.China Light Utrecht

China Light UtrechtWat
China kent een eeuwenoude traditie van lichtfestivals. Al honderden jaren worden er lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en om de god van de hemel gunstig te stemmen. Er is een verhaal over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken, en toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. Lichtfestivals zijn dus een goed idee 🙂
China Light laat ons een stukje van China zien in m’n eigen Utereg! Je kunt er prachtige Chinese lichtkunstwerken bewonderen van bijvoorbeeld een enorme Chinese draak, waterlelies en allerlei dieren en insecten. Magisch! En oh, ik heb meteen zin gekregen in een reisje naar China…China Light UtrechtChina Light Utrecht

Waarom
De donkere dagen zijn lang, en vooral donker. Hoe fijn is het om naar gezellige lichtkunstwerken te kijken?! Heel fijn dus. Ik liep met een big smile rond en vond alles even mooi. Ik bleef maar foto’s maken! Als je hier niet van kunt genieten ben je wel heel saggerijnig. Kortom: komt dat zien! Ook fijn: je kunt in het Chinese paviljoen een pitstop houden en genieten van Chinese hapjes, glühwein of een Chinees biertje, en er zijn ook optredens. Zoek je nog iets om te doen in de kerstvakantie? Zet China Light zeker op je lijstje!China Light UtrechtChina Light Utrecht

Waar
China Light is nog tot en met 4 januari te zien in de Botanische Tuinen in Utrecht, en is iedere avond van 18.00 tot 21.30 uur geopend. Een kaartje is € 10 voor volwassenen en € 8 voor kinderen en studenten.sheelagh

 

 

Advertenties

5 antwoorden »

  1. Cool, cool, cool. Hier ga ik binnenkort naartoe. Ben gek op de Botanische tuinen en vorig jaar in China geweest, dus dit moet zeker ook tof zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s