Happiness

HAPPINESS | Pakjesavond!

Deze week even geen hotspot op vrijdag. Het is namelijk december. De Feestelijkste Maand. Kerst, oud & nieuw… maar eerst: de dag van Pakjesavond. Het is 5 december, en dat verdient wel even wat aandacht. Mijn ouders proberen al jaren de Sinterklaasviering af te schaffen: “Sheelagh, we houden ermee op hoor. Dit jaar doen we het niet meer. Je bent al 25/26/27/28/29/30 etc.” Toch krijg ik het er gelukkig ieder jaar weer door: pakjesavond! En altijd is er nog diezelfde gezellige spannings als vroeger. Wat zou ik krijgen vanavond? Iets van mijn verlanglijstje? Een letter van banket? Kaatsenballen in een net? Of toch de roe? (of is die nou afgeschaft?) Sinterklaasje

5 december is voor mij één van de hoogtepunten van de winter! Ik vier het dit weekend twee keer: vanavond bij mijn ouders met Jan, en zondag met m’n twee oude buurvrouwen ( die trouwens niet echt oud zijn…gourmetten! borrelen!). Gedichten schrijven is voor veel mensen iets om tegenop te zien maar ik vind het heerlijk en schud de rijmsels uit mijn mouw alsof het niets is. De Sinterklaasviering gaat voor mij altijd gepaard met echte Hollandse kost: boerenkoolstamppot of zelfgemaakte erwtensoep. Love it!

Na het eten drinken we warme chocomel of thee en komt de zak tevoorschijn, die uitpuilt van de pakjes en bijpassende gedichten. Oké, het gaat niet alleen om de cadeaus, de gedichten zijn ook super, maar leuk is het zeker om verwend te worden door de Sint!

Ik kan niet wachten tot vanavond. Hoe vier jij Sinterklaas? Of wacht je liever op de kerstman?sheelagh

Advertenties

4 antwoorden »

  1. Ja! Hier ook een grote Sinterklaas fan hoor. Het is by far mijn lievelingsfeestdag van het jaar. Ik ben er dol op om te rijmen en vaak weten ze al wie ik had, aangezien mijn gedichten vaak lappen tekst van 3 A4tjes zijn. Maar ik vind het zo leuk om mijn lieve familie te verwennen met moois en ze een hart onder de riem te steken met een gedicht of een veeg uit de pan te geven. Het samenzijn, de liedjes en de liefde onderling. Wat nou kinderfeest? Volwassenen zijn er ook dol op 🙂
    Dus vanavond is het zo ver, samen met mijn familie en daar zit sinds een jaar en een paar maanden een kleine meid bij. En die is met haar 1 jaar ook al helemaal Sinterklaas fan. Hoera!

    Jij veel plezier vanavond!

    • Wat een lieve en uitgebreide reactie Nancy 🙂 zo te lezen ben je net zo’n fan als ik, leuk! Ik heb een heerlijke avond gehad, ik hoop jij ook! En zometeen een kerstboom kopen. Haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s