Hotspots

UITJE | Griezelen in de Amsterdam Dungeon

Laatst werd ik door de Amsterdam Dungeon uitgenodigd om hun middeleeuwse kerkers, die diep onder Amsterdam lopen, te verkennen. Ik bezocht nooit eerder een Dungeon en was nieuwsgierig dus zei meteen ja. Benieuwd of ik het overleefd heb? Lees dan snel verder 🙂Dungeon-Amsterdam

Wat is de Amsterdam Dungeon?
Veel grote steden hebben een Dungeon. Ik kwam ze eerder tegen in bijvoorbeeld Londen, Berlijn en Edinburgh. Op de een of andere manier is het er nooit eerder van gekomen er naar binnen te gaan dus ik was erg benieuwd. Maar wat is er nou precies te doen? Ik zou de Dungeon omschrijven als een real-life spookhuis met een historisch tintje, met effecten en acteurs om het nog levendiger te maken. Er zijn verschillende verhalen waar je doorheen geloodst wordt door acteurs die in dat verhaal horen en je meenemen naar de middeleeuwen. Ik zal niet te veel verklappen, maar je maakt bijvoorbeeld een heksenverbranding mee, waarbij jij als bezoeker zomaar als heks aangewezen kan worden… Of je wordt opgesloten door de Spaanse Inquisiteur (dat gebeurde mij). Scary! Ook verdwaal je in een spiegellabyrint. Kun je de weg naar buiten nog vinden? Een spannende ervaring!

Amsterdam-WitchWaarom naar de Amsterdam Dungeon?
Als je houdt van wat actievere uitjes en ook nog een klein beetje over historisch Amsterdam wil leren is de Dungeon een aanrader. Wij combineerden het met een dagje Amsterdam, waarbij we eerst het Rijksmuseum bezochten. Dan is het best leuk om na het slenteren en kijken naar kunst een iets spannendere en actieve ervaring te hebben! Zelf vond ik het jammer dat het erg kort duurde. Op de website staat 80 minuten, maar voor mijn gevoel was onze tour eerder 40 minuten. Ook had ik iets meer schrikeffecten verwacht. Na mijn behind the scenes rondleiding door de real-life-spookhuizen in het Europapark wist ik goed wanneer en waar ik schrikeffecten zou kunnen verwachten en was daar ook alert op, maar meestal bleven ze uit. Er werken nu 9 acteurs in de Dungeon, en als dat er bijvoorbeeld 2 x zoveel zouden zijn zouden er heel wat mooie scares bij kunnen komen. Ik snap wel dat dat natuurlijk meteen een stuk duurder zou zijn voor de Dungeon, maar het zou de ervaring wat mij betreft een stuk spannender maken! Ik vond de acteurs die er waren trouwens wel erg goed, mijn complimenten daarvoor.

Waar vindt je de Amsterdam Dungeon?
De ingang naar de diepe kerkers vindt je op Rokin 78, Amsterdam. De normale prijs van een kaartje voor een volwassene is € 22, en dat vind ik eigenlijk wel erg veel geld voor wat je er voor krijgt. Als je je ticket online bestelt kun je veel besparen, een kaartje is dan € 12, een stuk redelijkere prijs vind ik!

Ben jij wel eens in een Dungeon geweest? Wat vond jij ervan? Ik ben benieuwd naar je ervaring!sheelagh

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s