Reizen

TRAVEL | Reisinspiratie opdoen op de vakantiebeurs

De feestdagen zitten er op. Ik ben terug uit Schotland en het nieuwe jaar is begonnen. Helaas duurt de winter duurt nog wel even. De maanden januari en februari vind ik de minst leuke maanden van het jaar. Geen kerstgezelligheid, wel gure kou en regen. De zomer en vakantie lijken zo ver weg! Gelukkig is er in januari de vakantiebeurs. Even wat reisinspiratie opdoen in januari! Ik ging als kind met mijn ouders altijd naar de Vakantiebeurs en heb daar goede herinneringen aan. Dit jaar zal ik voor het eerst in jaren de beurs zelf weer bezoeken.

Op de Vakantiebeurs staan dit jaar een aantal thema’s centraal met als slogan ‘Je zou zweren dat je er al was’. Je kunt je verdiepen in het culinaire aanbod met een kooktheater, een foodmarket en een culinaire route langs verschillende landen, kamperen, op vakantie met het gezin of de actieve vakantie. Je kon laatst al lezen dat ik dit jaar een poging ga doen de top van de Mont Blanc te beklimmen. In een expeditie van zeven dagen ga ik wandelen, klimmen, ijsklimmen en aan de hoogte wennen, met aan het einde van de week het absolute hoogtepunt: de Mont Blanc. Een actievere trip kan ik me bijna niet bedenken. Ik heb er zin in!

Mijn spannendste en actiefste reis tot nu toe was toen ik drie maanden door Zuid-Amerika reisde. Ik ging bijvoorbeeld surfen, raften, ziplinen en canyonen in Ecuador en hiken en mountainbiken in Peru. Het allertofste was toch wel de vierdaagse tocht die eindigde bij de bekende Machu Picchu en die bestond uit wandelen en mountainbiken. Zwaar, maar zeker de moeite waard! Ook canyoning vond ik super: klimmen en klauteren over watervallen en door smalle rotsspleten.  De laatste jaren heb ik op de een of andere manier het avontuur een beetje links laten liggen tijdens vakanties.Zuid-Amerika  Skiën vind ik bijvoorbeeld ook geweldig, maar dat is er al even niet van gekomen omdat Jan er niet van houdt. Wie weet wat 2015 brengt (naast mijn huwelijksreis!)… Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat er zoal te doen is op actief vakantiegebied, dus zal ik me daar eens op gaan oriënteren tijdens de vakantiebeurs. Als ik het programma bekijk lijkt me dat er op de beurs in ieder geval genoeg te doen is: zo zal er een klimmuur en een heus duikbassin aanwezig zijn. Ook kun je er wandelen door een heuse woestijn en door de jungle. Klinkt spannend, kan ik mijn daredevil-skills alvast even testen 🙂Sheelagh skiën

Ik heb vooral zin om me te laten inspireren voor mooie reisjes in 2015 èn daarna. Wil jij ook naar de vakantiebeurs? Het event vindt plaats van 14 t/m 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (op vrijdag zelfs tot 20.00 uur). Kaarten aan de deur kosten € 15,50, maar als je je kaarten hier bestelt ontvang je € 4,50 korting per kaart. Handig! Sheelagh - the world is a book

Advertenties

11 antwoorden »

  1. In het verleden een paar keer geweest en ook wel met de nodige brochures thuis gekomen maar voor mijn gevoel draait het toch vooral om de niet Europese bestemmingen en daardoor op een gegeven moment afgehaakt. Misschien in de toekomst maar weer eens een keertje kijken, dit jaar in ieder geval niet door de drukte op mijn werk/thuis…

  2. Ik vind het zó jammer dat ik op dinsdag of woensdag niet naar de beurs kan… Helaas kan ik geen vrij nemen.

    Ik twijfel nog een beetje op ik vrijdagavond ga of dat ik braaf schoolexamens ga nakijken 😦

    Veel plezier in ieder geval, en ik zie je bij onze sushi-date!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s