Italië

TRAVEL | Genieten van prachtig Rome

Als ik een paar jaar geleden op vakantie ging had ik het gevoel dat ik alles wat er te doen was MOEST zien en doen. Reisgids er bij, en afvinken maar. Je weet tenslotte nooit of je nog eens terugkomt, en stel je voor dat je iets mist… Herken je dat? Zo zonde eigenlijk. De laatste jaren reis ik op een veel relaxtere manier. Geen verplichtingen, gewoon genieten. Het gaat tenslotte om de ervaringen die je opdoet,  en die ene tempel, museum of dat ene extra kerkje gaan dat verschil niet maken. De herinnering aan een heerlijk met zorg bereide maaltijd of een bijzondere ontmoeting blijft veel langer.

Afgelopen zomer hield ik een Roman Holiday en ben ik verliefd geworden op Rome. Ik bezocht de stad eerder op een schoolreis in 4VWO, maar dat was inmiddels al weer 15 jaar geleden. Bovendien was het ook echt een ‘afvinkreisje’: zo veel mogelijk zien in 4 dagen. De hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking met Rome.Piazza del PopoloPiazza NavonaForum Trajanum

Natuurlijk is het leuk om het Colosseum te bezoeken, het Forum Romanum, de Spaanse trappen en de Sint Pieter. We spotten zelfs de paus voor zijn wekelijkse praatje! Behalve bij Pinkpop heb ik nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien 😉

Maar het is vooral heerlijk om door de straatjes te slenteren en wel te zien waar de dag je brengt. Geheel op z’n Italiaans draait de dag voor een groot deel om lekker eten en drinken. Een heerlijke espresso, die ik staand aan de bar achterover tik,  een stuk verder een verukkelijke lunch met de beste spaghetti met krab ooit terwijl er naast me live muziek word gespeeld. Later eet ik in een tentje de specialiteit van het huis: ravioli met sinaasappel-ricottavulling. Klinkt al goed, smaakt fantastisch. Nomnomnom.

Ik dwaal door afgelegen straatjes waar het lokale leven zich afspeelt, maar ook over drukke pleinen en toeristische marktjes. Ik spiek van achter mijn zonnebril naar de Romeinen die er, oud of jong, bijna allemaal onberispelijk gestijld uitzien. Weer wat verderop eet ik een ijsje. Basilicum – witte chocolade en tijm-perziksmaak, wow! Want zeg nou zelf: je eet toch nergens lekkerder dan in Italië?! Piazza NavonaRomePiazza NavonaIMG_0572Forum Romanumpiazza navonaRome de beste pastaRome, het ColosseumRomeIMG_0531Rome ijsRome, wat ben je heerlijk. Ik kan niet wachten je weer te bezoeken.

Ook zin gekregen in een tripje naar Rome? Ik combineerde mijn zomervakantie in Italië met een stedentrip en ging met de auto, maar vliegen naar Rome is een stuk makkelijker. Via jetcost.nl kun je goedkope vluchten vanaf Amsterdam boeken. Check it out!

sheelagh-the-world-is-a-book

9 antwoorden »

  1. Ziet er echt super uit joh! Rome staat al heel lang op mijn lijstje van te bezoeken steden, puur vanwege de oudheid van de stad en inderdaad de vele must sees. Ik zou in eerste instantie echt voor de geijkte toeristische dingen gaan maar zou zeker 1 of 2 dagen willen incalculeren om het echte Rome te ontdekken, weg van de toeristen…

    • Tuurlijk staan de toeristische dingen ook op je lijstje 🙂 fijn juist om een mix te hebben denk ik! Rome is wel een stad waar je zo vier dagen kan doorbrengen, korter is eigenlijk zonde!

  2. Oh ja heerlijk Rome! Ik ben er geweest toen het ijskoud was. Ik weet het nog goed: Het was december. De zon scheen en we genoten van elk moment. Ik was met een vriendin en ik werkte nog in het toerisme waardoor ik een gratis hotel had (SCORE!). Het eten was fenomenaal en we werden zelfs op een avond door een onbekende Italiaan meegenomen door ‘zijn’ stad. Hij liet ons alles zien en vertelde overal wat bij. Zo leuk! Ik heb er fijne herinneringen aan en wil nog zo graag eens terug met mijn man. Hij heeft Rome nog nooit gezien (enkele jaren terug waren we wel in Italië maar sloegen we deze stad over). Tijd voor een herkennismaking!:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s