België

TRAVEL | Bourgondisch Brugge

Het was al weer even geleden dat ik samen met mijn lief een weekend wegging. De laatste keer was ons tripje naar Newcastle. De hoogste tijd voor een nieuwe bestemming dus. We houden allebei van lekker eten en gezelligheid en kwamen al snel tot de conclusie dat we daarvoor naar België zouden gaan. Bourgondisch genieten, dat kunnen die Belgen wel! Brugge bezocht ik jaren geleden eens met een vriendinnetje, en omdat het zo’n romantisch stadje is wilde ik hier altijd al eens met Jan heen. Brugge werd het dus. Wat hebben we genoten. Kijk je mee naar mijn tips om van bourgondisch Brugge te genieten?Brugge-vanaf-het-waterHistorisch Brugge
De middeleeuwen is een tijd die enorm tot mijn verbeelding spreekt, en Brugge ademt echt nog die oude tijd. Als je wat verder afdwaalt en de rustige straatjes, pleintjes en steegjes verkent waan je je zo in de middeleeuwen. Als je de oude belfort op de Markt beklimt heb je vanaf boven een adembenemend uitzicht over de stad. Oké, je moet eerst 366 treden op, maar dat is de moeite waard. It really is a fairytale fucking town, om met de acteurs uit de film In Bruges te spreken. De entree tot de belfort kost € 8 en is gratis met de Brugge City Card (meer over de City Card onderaan deze post).Belfort-Brugge

Brugge-vanaf-de-Belfort

Een boottochtje over de Brugse reien is een leuke manier om de stad te zien. Scheep in bij één van de vijf aanlegplaatsen en bewonder de mooie plekjes van de stad vanaf het water. Met de Brugge City Card is dit gratis, anders betaal je € 8 voor een kaartje. Zeker de moeite waard!

Stedentrip Brugge

Brugge-vanaf-het-water

Brugge-vanaf-het-water

Brugge-vanaf-het-waterMeer weten over historisch Brugge? Breng een bezoekje aan Historium Brugge! Hier maak je op een speelse manier een tijdreis door Brugge en neem je o.a. een kijkje in een badhuis en het atelier van schilder Jan van Eyk. Met behulp van animaties, poppen, audio-effecten en zelfs allerlei geuren een leuke beleving voor jong & oud. Aan het einde van de beleving is een gezellig café, het Duvelorium. Daar hangt ook deze te gekke kroonluchter die bestaat uit flesjes Duvel. Best tof voor boven de eettafel… € 12, 50 entree, gratis met de City CardHistorium Brugge Duvelorium-BruggeBourgondisch Brugge
Ik vind het altijd heerlijk om tijdens een stedentripje een kroegje in te duiken. Niet alleen maar sightsee-en, maar gewoon een beetje borrelen en daar lekker de tijd voor nemen. Brugge heeft een heerlijk eigen bier: Brugse Zot. Die moest uitgebreid getest worden. En hij heeft de test doorstaan: het is een erg lekker biertje, niet te zwaar en met een licht citrussmaakje. Proost! Ook borrelen in Brugge? Op de Eiermarkt vind je een aantal leuke kroegjes. Bar des Amis bijvoorbeeld, waar wij een paar lekkere biertjes dronken.Brugse-Zot

Cafe-des-Amis-Brugge

Het Hof van Rembrandt is ook een fijn tentje op de Eiermarkt. Er brandt een lekker vuurtje en de garnalenkroketten en frieten smaken er heerlijk! Garnalenkroketjes-eten-in-BruggeDineren in Brugge
Voor foodies is Brugge echt een topbestemming. De kroketjes, chocolade, lekkere bieren… Voor het diner kun je kiezen uit maar liefst zes restaurants met één of meer Michelinsterren, en daarnaast nog ontelbaar veel goede restaurants met GaultMillau of Bib Gourmand vermeldingen.

Wij hadden een reservatie (zeg nou zelf, het Belgische woord voor reservering klinkt toch veel malen leuker?) bij Pergola. De entree van dit restaurant vind je in een prachtige glazen serre aan het water. In de lente of zomer lijkt het terras me echt fantastisch, maar wij dineerden in de wijnkelder van het restaurant, meteen aan het water. Het Bib Gourmand menu dat we bestelden smaakte gewoon fan-tas-tisch. Vanaf de pastinaakchips met komkommer-erwtdip tot het toetje, met als absoluut hoogtepunt de zalm gemarineerd in gin-tonic, met kaviaar, hennepzaad en komkommer. Bij een hapje zalm proefde ik eerst de zalm, daarna het frissige van de tonic en vervolgens het pittige van de gin. Zo knap gedaan! De gerechten waren prachtig opgemaakt en de wijnen die erbij geschonken werden smaakten heerlijk. Een aanrader voor culinaire fijnproevers, dit restaurant. eten-bij-Pergola-Brugge

restaurant-Pergola-Brugge

restaurant-Pergola-BruggeWil je naast lekker eten en drinken ook meer leren over de lokale specialiteiten? Bezoek dan het chocolademuseum Chocostory, het Frietmuseum, en Brouwerij de Halve Maan, waar Brugse Zot wordt gebrouwen.

Overnachten in Brugge
Als ik op een kort stedentripje ga vind ik het allerbelangrijkste van een accommodatie de locatie. Het hotel of de Air BNB moet centraal in de stad liggen. Daarnaast is het fijn als er een goed bed staat, er een bad is (die heb ik zelf niet) en er een lekker ontbijt geserveerd wordt. Ook mooi meegenomen is het natuurlijk als het niet te duur is. Dan is er weer meer geld om lekker te borrelen en uit eten te gaan 🙂 Door mijn ervaringen met ibis weet ik dat je daar meestal wel goed zit! Ook deze keer: het ibis hotel Brugge Centrum bevindt zich in het centrum, op een paar minuten afstand van de Markt, en is gevestigd in een prachtig middeleeuws gebouw. Het station is op een paar minuten lopen, en naast het hotel is een betaalde parkeergarage waar je voor zo’n € 8 per dag je auto parkeert. Verwacht hier geen enorme luxe maar wel een goed en comfortabel bed, schone kamers, een badkamer mèt bad en een goed ontbijt met een ruime keuze: er is fruit, yoghurt, cornflakes, maar ook croissants, pain au chocolat, en eieren met worstjes. Ook is er gratis wifi. Een fijne uitvalsbasis voor een stedentripje van 1 of 2 nachten dus.ibis-hotel-brugge-centrumMarkt-BruggeBrugge City Card
Voor de Brugge City Card betaal je € 46 voor 48 uur, en € 49 voor 72 uur. Een aanrader, want zo hoef je voor (bijna) geen enkele attractie nog entree te betalen en krijg je op andere dingen 25 % korting. Als je meerdere dingen bezoekt en onderneemt heb je het er zo uit. Aanrader!

Ben jij wel eens in Brugge geweest? Zo niet heb ik één advies: ga en geniet van al het fijns dat het bourgondische Brugge te bieden heeft!

sheelagh-the-world-is-a-book

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Accor Hotels en Toerisme Vlaanderen.

19 antwoorden »

  1. Leuk om al die vertrouwde plekjes weer eens te zien! In het verleden kwamen we eigenlijk elk jaar wel in Brugge maar inmiddels is het denk ik alweer een jaartje of 3 geleden maar door je foto’s en verslag begint het wel spontaan te kriebelen! We hebben toen ook weleens overnacht in het Ibis hotel, inderdaad prima hotel. Ook weleens in het Leonardo hotel maar deze ligt buiten het centrum en moet je dus altijd weer de auto pakken, wat ik zelf ook minder vind…

  2. Wat een heerlijk weekendje moet dat zijn geweest! Ik ben nog nooit in Brugge geweest en iedere keer zeg ik: Toch maar eens doen. Het is niet heel erg ver bij mij vandaan, maar op de een of andere manier heb ik het tot nu toe altijd overgeslagen.
    Ik vind het ook altijd heerlijk om juist in de steden de tijd te nemen voor een eten en drinken. Dat zijn toch de dingen die het leven mooier maken, nietwaar?

    Leuk report weer Sheelagh!

  3. Echt super leuk om weer allemaal bekende plekjes te zien. Elk jaar ga ik vier keer een weekendje weg om zoveel mogelijk te zien en te genieten. Zelf heb ik de maand september afgesloten met een weekendje weg in Breda. Die kennen het bourgondische leven ook erg goed. Ik had geluk dat het hotel midden in het centrum lag zodat ik rollende naar de hotelkamer kon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s