Food & Body

Road to Mont Blanc – update

Ik ben inmiddels al een paar weken in training.  Ik ga namelijk in juni de Mont Blanc beklimmen. Dat is de bedoeling althans… Extreem tof! De voorbereiding is behoorlijk intensief. Eerst onderging ik een uitgebreide sportmedische keuring. Na de go van de sportarts en een paar goede trainingstips kon ik verder met trainen. En dat heb ik gedaan! Als je mijn blog vaker leest of me volgt op Instagram of Twitter heb je vast wel een paar trainingsupdates voorbij zien komen. Wandelen, bootcamp, hardlopen: ik doe het allemaal.

Maar voor ik helemaal zeker wist dat ik richting die top van 4810 meter hoogte zou mogen zou er nog een trainingsweekend in de Ardennen komen. Aan het einde van dat weekend zou door Mountain Network, de organisatie die mij en mijn collega’s begeleidt, besloten worden wie er mee mag, en wie thuis moest blijven.

Afgelopen weekend was het zover: het trainingsweekend in de Ardennen!  We verbleven in een prachtige kasteelboerderij vlakbij Dinant. Het weekend was af en toe best pittig. Op vrijdag kwam we rond zes uur aan en lagen rond negen uur in bed. Dat was ook wel nodig, want we zouden vroeg gewekt worden… Hoe laat wist niemand. Ik ging uit van een uurtje of vijf, of misschien iets eerder. Vier uur misschien? Maar nee hoor, om kwart over twaalf (!) stond de expeditieleider van Mountain Network al naast mijn bed. Opstaan! Er stond een flinke wandeling en abseilen op het programma. In het pikdonker! Spannend, maar erg gaaf. Toen we uren later weer in de kasteelboerderij aankwamen konden we wel wat slaap gebruiken. Gelukkig konden we de volgende dag ‘uitslapen’ tot half tien.

 kasteelboerderij Ardennenklimmenprogramma

Naast deze nachtelijke excursie hebben we nog veel meer gedaan, zoals je ziet op het programma hierboven. Een mountainbiketocht, oefenen met lopen op een zogenaamde puinhelling, klimmen. Ik vond het allemaal geweldig!klimmen in de Ardennenklimmen in de Ardennenklimmen in de Ardennen

Tijdens het weekend kregen we ook meer te horen over het programma als we straks in Frankrijk zijn. We verblijven een week in Frankrijk en hebben een chalet in Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc, als uitvalsbasis. De laatste dagen zijn gereserveerd voor de beklimming van de Mont Blanc, de dagen ervoor zullen we oefenen met ijsklimmen, wennen aan de hoogte en alvast enkele korte tochten maken. Spannend!

Ook werd de uitrusting doorgenomen. Ik dacht dat ik al behoorlijk goed zat, maar ik heb toch nog best wel wat nodig. Een extra set thermo-ondergoed, skipully, vest, handschoenen, een extra uv-werende zonnebril, buff. Dat wordt nog even shoppen dus 🙂 Want ja, ik kan gaan shoppen. Aan het einde van het weekend kwamen namelijk eindelijk de verlossende woorden: iedereen mag mee naar de Mont Blanc! Ik moet nog wel aan mijn conditie blijven werken, maar ik ben op de goede weg. IK HEB ER ZIN IN!!

PS Met mijn werk beklimmen we de Mont Blanc voor twee goede doelen: Make-A-Wish en Monicares. We hebben al heel wat geld opgehaald maar meer is altijd welkom. Kijk eens op de website van de Stars for Kids Expedition voor meer info!

sheelagh-the-world-is-a-book

10 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s