Reizen

TRAVEL | Mijn reis top 5

Door de leuke Sandra werd ik getagd voor de reis top 5 tag. Marcella bedacht dit leuke lijstje met favorieten op reis en hierbij vul ik ‘m in. Keuzes, keuzes! Kijk je mee naar mijn reis top5?

De fijnste accommodatie
Wat een lastige keuze! Het hippe skihotel Rock Noir waar ik onlangs verbleef tijdens een korte wintersport scoort erg hoog op mijn lijst. Nooit eerder sliep ik in zo’n hip hotel! De kamers waren perfect gestijld, de sushi en champagne smaakten naar meer, en er was een spa in de kelder. Wat wil je nog meer?Hotel le Rock Noir Serre Chevalier

Als ik dan toch bezig ben wil ik toch ook nog een ander plekje noemen. Geen hotel, maar een hostel. Iedereen die ooit door Zuid-Amerika heeft gebackpackt kent de keten Loki. De hostels zijn opgezet door een paar backpackers en dat merk je. Niet te veel poespas en betaalbaar, met altijd goede bedden (met dekbed!), fijne douches, een fantastisch ontbijt en een bar met happy hour en enorme gin-tonics. In Argentinië vindt je er een in Salta, in Bolivia in La Paz, in Peru in Cusco, Lima en Mancora. Vooral die laatste is aan te raden. Mancora is een klein surfersdorpje in het noorden van Peru. Leve de lol is het devies in dit dorp, en dat geldt ook voor het Loki Hostel Mancora. De kamers zijn basic, maar er is een fijn zwembad, een goede buitenbar met de beste feestjes, lekker eten, en als je de deur uitloopt sta je op het strand. De perfecte plek om te chillen na een paar weken of maanden backpacken. Ik zou drie dagen blijven, maar dat werd een week. Perugangers: ga hier heen en je wil nooit meer weg! Helaas zijn bijna al mijn Zuid-Amerika gesneuveld bij een harde schrijf-crash dus foto’s heb ik niet…

De verrassendste stad
Inmiddels verrast Edinburgh me niet meer enorm, ik ben er namelijk al minstens 10 keer geweest. Toch verdient deze stad een plekje onder de noemer verssande steden, want als je voor de eerste keer gaat zullen het middeleeuwse kasteel, de pleinen, kleine steegjes en trappetjes van de Old Town je zeker verrassen.Grassmarket

Andere Europese steden die me verrasten: vorig jaar het mooie Franse Lille. Een hele fijne stad die zeker een bezoekje waard is. Je geniet er van het typische Franse sfeertje met lekker eten en wijntjes, leuke oude straatjes en marktjes. Tip: verken het centrum op de fiets! Met de Thalys ben je er zo.

Meer recent was München een fijne überraschung. In deze Zuid-Duitse stad is het goed toeven!LilleMünchenVerrassend leuk buiten Europa vond ik Lima. Tijdens mijn reis door Peru hoorde ik niet veel goede verhalen over deze stad: uit Lima kun je het beste meteen weer weg, zo werd me verteld. Ik was dan ook oprecht verrast door de mooie buurten en sfeervolle stukken in Lima. Het historische centrum is echt prachtig!

De mooiste kustlijn
Weer een lastige, maar ik denk dat ik ga voor de kust van Lombok. Dit Indonesische eiland wordt vergeleken met buureiland Bali maar door relatief weinig toeristen bezocht en is daarom nog redelijk ongerept. Als je in het dorpje Kuta op het strand gaat liggen is de kans groot dat je behalve een paar kinderen en een kudde ossen niemand tegenkomt. Love it!Kuta, LombokOok fijn blijft onze eigen waddenkust. De laatste jaren bezocht ik ieder jaar wel één of meerdere eilanden, en dat blijft fantastisch! Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland…alleen Schiermonnikoog ontbreekt op op mijn ljstje. Strand bij Hollum, Ameland

Het onverwachtse pareltje
Toen ik in Ecuador was had ik geen tijd en geen geld meer voor een bezoek aan de Galapagos. Jammer, want dat staat nog steeds op mijn lijstje. Wel bezocht ik Isla de la Plata, de zogenaamde Poor Man’s Galapagos, een eiland dichter bij de kust waar je in een uurtje bent en o.a. walvissen, blauwvoetgenten, zeeschildpadden en albatrossen kunt spotten. Ik had er niet superveel van verwacht maar wauw, wat was dit tof!Isla de la Plata, Ecuador

Sheelagh

De gaafste dieren
Ik beschreef het hierboven al: in Ecuador spotte ik walvissen, en dat was toch wel mijn meest bijzondere encounter met een dier ooit. Wow! Helaas zijn er geen mooie foto’s van, lastig om zo’n enorm dier mooi op de foto te krijgen. Ook erg gaaf: de blue footed boobies in Ecuador. Ik ben echt fan van hun knalblauwe pootjes en snavels!

De matigste dieren die ik op reis tegenkwam waren toch wel de aggresieve apen in de monkey forrest in Ubud. Mocht je in Ubud zijn, skip de monkey forest! blue footed boobies

Ik nodig Denise van Follow my footprints, Suusje Q van artikel255, Henriette van travelaroundwithme uit om deze tag ook in te vullen als ze zin hebben 🙂 Ik ben benieuwd!sheelagh

Advertenties

13 antwoorden »

  1. Leuk, ga ik doen! Hopelijk mag het een weekje wachten, want ik moet komende week nog heel veel blogs schrijven (niet voor mijn eigen blog) en er wachten nog 2 van dergelijke interviews/tags.

    De Loki-keten ken ik trouwens niet. Misschien bestond dat nog niet toen ik er backpackte. 😉

  2. Wat een leuke tag is dit, en leuk om over jouw favorieten te lezen! De blue footed boobies zijn zo cool, ze poseren ook geweldig met jou op de foto 😉

  3. Oooh wat zonde van je harde schijf! Ik ben daar altijd zo bang voor dat ik echt driedubbel back-up. Echt belachelijk, maar goed. En die blauwe pootjes! Zo tof! Ik ken ze alleen van 9gag haha, zou ze graag eens in het echt willen zien. Ik vond München ook zo leuk, hele verrassing! Lekker bier… 😀

  4. Veel gehoord over Loki! Zelf nooit geweest. Begreep ook dat ze leuke aanbiedingen hebben, zolas gratis nachten e.d. En Ecuador… volgende reis moet echt naar Peru/Ecuador 😉

    • Ze hebben vlgs mij wel deals als je in meerdere van hun hostels overnacht ja, of langer blijft. Het is voor mij al even geleden dus geen idee hoe het nu gaat eigenlijk. En Peru en Ecuador zijn allebei enorme aanraders, zeker doen dus!

  5. Leuk om je top 5 te lezen! De mijne stond laatst ook al online… Edinburgh is zeker een verrassende stad! Ooit geweest met een vriendinnetje en zou er best weer naar terug willen, nog genoeg te ontdekken!

  6. Zoooo leuk om al die verschillende antwoorden te lezen op de Reis Top 5! Ik was direct al verkocht aan die schattige blauwe voetjes, die wil ik graag nog eens spotten! Net als Lille, daar ben ik steeds meer benieuwd naar. En Lombok staat erbij op mijn Azië wishlist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s