Reizen

TRAVEL | Fargo

New York City, Philadelphia, Washington, Los Angeles, Las Vegas… het zijn een paar van de Amerikaanse steden die ik inmiddels met veel plezier bezocht heb. Iedere stad heeft weer zijn eigen charme en karakter. De rijke historie in Philadelphia, het Witte Huis en Capitool in Washington, de spark van energie en leven die ik voelde toen ik in New York over straat liep, San Fransisco met zijn heuvels, haven en heerlijke vis. I love the States!  Next stop: Fargo! Huh? Fargo? Ja!  Far ( here we) -go!Fargo

Fargo de serie
Fargo is een film uit 1996 van de Coen Brothers. Heb jij ‘m gezien? Als je fan bent kun je dan meteen door met de serie. Seizoen 1 komt op 29 april uit op DVD en is een vervolg op de film. Als de bingewatcher die ik ben ben ik al meteen begonnen met kijken. Heel fijn om een serie in één keer te kunnen kijken, zodat je niet steeds een week hoeft te wachten op de volgende aflevering zoals nu moet met bijvoorbeeld Game of Thrones.  Hou je van misdaad en van droge en een tikkeltje vage grappen en situaties? Kijken!

Fargo Season 1 3DHet verhaal in het kort: Billy Bob Thornton speelt Lorne Malvo, een manipulatieve crimineel die het leven van verzekeringsagent Lester Nygaard (gespeeld door Martin Freeman, voor de film en tvfans beter bekend als Bilbo uit The Hobbit of Watson uit Sherlock), ingrijpend verandert. Twee plaatselijke politieagenten bundelen hun krachten om de geheimen van de verzekeringsagent te ontrafelen en de meedogenloze Malvo te stoppen.

Omdat ik van reizen en daarover schrijven hou vond ik het ook wel leuk om eens te kijken naar de plaats waar de serie zich afspeelt: Fargo. Waar ligt Fargo, en wat is er zoal te doen? I’ll show you. En je bent gewaarschuwd: this is a true story!

Fargo: facts & figures
Als ik me verdiep in wat er zoal in Fargo te doen is valt me eigenlijk eerst op dat er eigenlijk niet veel te doen is… Maar dat is oké. Sterker nog: dat is perfect! De grote bekende Amerikaanse steden zijn natuurlijk te gek maar ik wil nu ook wel eens ontdekken hoe het leven er aan toe gaat in een doorsnee Amerikaans stadje in North Dakota. Volgens mijn vrienden van Wikipedia is Fargo met een kleine 120.000 inwoners de grootste stad van North Dakota. In de winter kan het behoorlijk koud zijn en heftig sneeuwen. Mutsen en snow boots mee! In de lente en zomer is de temperatuur mild en warm, prima te doen eigenlijk.

Universiteitsstad
De stad heeft zijn eigen universiteit: de North Dakota State University. Hier studeren zo’n 14.000 mensen. Zoals op veel Amerikaanse universiteiten speelt alles zich hier op de campus af. Ook zijn er sororities en fraternities waar je als student bij kunt gaan. Sinds ik de film Legally Blonde en de serie Greek zag lijkt dit me al fascinerend om eens te zien en mee te maken. Helaas ben ik al weer even afgestudeerd, dus een periode als sorority girl kan ik op mijn buik schrijven… Wel lijkt het me erg leuk om de campus te bezoeken en de sfeer te proeven op een typisch Amerikaanse uni.

Hotspots in Fargo
De eerste opvallende hotspot: Würst Bier Hall. Dit is, je raad het al, een Duits restaurant in Fargo. Ik hou enorm van Duits eten en ben erg benieuwd hoe Duits eten op zijn Amerikaans me zal bevallen. Weer eens wat anders in ieder geval dan een burger of steak, zo’n curryworst of schnitzel met aardappelsalade. Ik moet meteen denken aan mijn tripje naar München onlangs, en het lijkt me helemaal niet erg om een stukje Duitsland in de VS te ervaren. Duits eten niet je ding? Voor de liefhebbers staat er gelukkig ook een cheeseburger op het menu.

wurst bier hall fargo

Ook leuk lijkt me Mezzaluna. Op Tripadvisor is dit restaurant met mediterrane gerechten het populairst van heel Fargo. Je kunt er ook gezellig borrelen. Ik zou er in ieder geval de citrus crab cakes en de cheesecake met Grand Marnier bestellen. Nomnomnom! Na het eten zou ik de avond afsluiten bij The Fargo Brewing Company. Een paar jaar geleden begonnen in een garage, inmiddels een echte brouwerij met allerlei verschillende bijzondere bieren. Op hun website vind ik de volgende quote van ene John Lamb: “Like its hometown, Fargo Brewing Company has created a beer that at first glance may not seem to have a lot going on, but delivers a big return.” Klinkt veelbelovend… Proost!

Hoe leuk het zou zijn om alleen maar te eten en drinken, het is ook om af en toe iets te bekijken toch?! Fargo heeft een openluchtmuseum dat er echt heel tof uitziet, en ook nog eens een toffe naam heeft: Bonanzaville! Hier zijn een groot aantal historische Amerikaanse gebouwen nagebouwd en kun je op een leuke manier iets te weten komen over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Na zo’n openluchtmuseum ben je natuurlijk dorstig… Gelukkig vond ik nog een leuk tentje: The Boiler Room. Hier drink je ’s avonds biertjes en cocktails, maar kun je ’s ochtends goed terecht voor een all American breakfast zoals biscuits & gravy of blueberry pancakes. Amerikaanser wordt het niet.

Heb ik je al overtuigd over Fargo als je volgende bestemming? Ik weet het, er is geen Empire State Building, geen strand van Santa Monica en ook het Witte Huis is ver weg. Wat je wel kunt ervaren in Fargo: het leven in een all American stadje. En dat lijkt me, zeker na het schrijven van deze blog, best wel heel erg leuk! Ik ben benieuwd of de woorden van John Lamb overeenkomen met de werkelijkheid en sta te popelen om Fargo te gaan ontdekken. sheelagh-the-world-is-a-book

PS Ik doe mee aan een bloggerswedstrijd ter ere van het uitkomen van de serie Fargo. De hoofdprijs is een retourticket naar, je raad het al, Fargo! Ik heb al helemaal zin om de door mij geselecteerde hotspots te bezoeken, en over de campus te lopen en doen of ik nog studeer 🙂 Duim je mee dat ik win?

Advertenties

15 antwoorden »

  1. Ja Ik zag al bij Sandra geloof Ik iets over Fargo…:) Ik Ben ook fan van series kijken op dvd. Lekker dwangbuizen noemen wij dat altijd… Fargo klinkt als een goede nieuwe serie. Ga het inde gaten houden en ik duim voor je!

  2. Ik hoop dat je gaat winnen, mijn stem heb je! Los daarvan ga ik dit jaar naar de States, maar dan naar de west coast. Ik heb er heel veel zin in en heb net groen licht gekregen van mijn werk om 4 weken vakantie te nemen, hoera! Op naar een goed ticket vinden 🙂

  3. Leuk geschreven, ik krijg gewoon zin om er heen te gaan. En de serie gaat zeker op mijn watchlist ik vond de film ook al leuk!

  4. De serie was in ieder geval super! En als we ooit nog eens de gedroomde sabbatical gaan doen en een reis door Amerika maken, wil ik zeker langs Fargo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s