Reizen

TRAVEL | Glamping in Egmond aan Zee

Kamperen? Nee hoor, niks voor mij! Een veelgehoorde reactie als het gaat over vakantie in een tent. Ik ben zelf geen enorm luxepopje, maar ik hou gewoon meer van een hotel, appartement of huisje. Het is vooral een ruimte-ding: in een tent is er vaak weinig plek en dus chaos, en daarbij wordt alles vochtig. Ook vind ik het irritant om als ik wil douchen of naar de wc moet een heel stuk te moeten lopen. Behalve bij uitzondering op festivals sla ik kamperen in een tent dus graag over. Tot ik op uitnodiging van blogvriendinnetje Henriëtte mee mocht voor een weekend glampen in Egmond aan Zee in een sea lodge, een luxe tent. Glamping is kamperen, maar dan met net wat meer glamour.Glamping

Onze enorme tent beschikte dan ook over een enorme zithoek, eettafel met zes stoelen, een fijne badkamer inclusief massagedouche en wc (niet met de wc-rol onder je arm over de camping!) , een bedstee, tweepersoonsbed en nog een apart slaapdeel met een stapelbed. Slaapplek voor zes personen dus. Prettig is het ook dat er net als wanneer je een bungalow huurt  al bestek, borden, pannen, een waterkoker en dergelijke in de tent aanwezig is. Zelfs beddengoed en handdoeken liggen er. Zo hoef je dus niet onnodig met dat soort spullen te slepen en hoef je alleen maar leuke dingen mee te nemen zoals spelletjes, lekker eten en een fijn boek.glamping sealodge Egmondsea lodge Egmond glampingbed sealodge Egmond  Ook niet onbelangrijk: er is een gaskachel. Want het wordt nog best koud in april… Heerlijk om met een wijntje bij de kachel te zitten!gaskachel glamping

Ik was nog nooit in Egmond aan Zee of omgeving geweest. Zonde eigenlijk, want wow! Wat is het daar mooi! Er is genoeg te doen in de omgeving. Pak bijvoorbeeld de fiets en rij tussen de bollenvelden door of bezoek het dorpje Egmond aan Zee en geniet van een strandwandeling. Leuk is het ook om de oude vuurtoren van Egmond te beklimmen. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over het strand en het dorp. Grappig is het Egmondse NIjntje Pleintje. De Utrechtse Dick Bruna bedacht NIjntje tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, en tekende NIjntje hier voor het eerst. In het zand. Wist jij het?Egmond aan ZeeNijntje Pleintje EgmondOok bezocht ik de dorpjes Schoorl (met de hoogste duin van Nederland midden in het dorp!) en Bergen. In dit chique dorp speelt het boek Terug naar de kust van Saskia Noort zich af, en het was er precies zoals ik me voorgesteld had.

Het strand en omgeving leent zich perfect voor allerlei spannende activiteiten, zoals whiken of fietszeilen. Een soort blowkarten, maar dan met een ligfiets met zeil. Spannend, maar supervet om te doen. Ik ging HARD! Mocht je in de buurt zijn voor een weekend of vakantie en ben je in voor wat actie, ga dit dan zeker doen bij de Jongens uit Schoorl bij het strand van Camperduin.fietszeilen Jongens uit Schoorl

Dichterbij huis (want zo voelde de tent al snel aan) vind je de duinen van Egmond, waar ik heerlijk gesport en gewandeld heb. Binnen vijf minten sta je in de duinen. Behalve een paar vogels en wilde paarden kwam ik bijna niemand tegen. Zo fijn! Ik ben weer een beetje verliefd geworden op Nederland afgelopen weekend. En ook op kamperen. Dit was zeker niet mijn laatste keer als glampeerder!

Heb je ook zin om te gaan glampen? Check dan de website van Sea Lodge Egmondsheelagh-the-world-is-a-book

13 antwoorden »

  1. Kamperen is ook niet zo aan mij besteed maar oo deze manier zou ik het ook wel uithouden! En grappig want vroeger gingen we met mijn ouders altijd naar Egmond. Ik ken het dus goed, of kende het goed want het is natuurlijk alweer jaren geleden… Ik ga de sealodges eens bekijken. Ziet er leuk uit!

  2. Dat gevoel dat Nederland toch best wel mooi is, deel ik met je hoor! Afgelopen weekend waren wij dus ook in die omgeving en hebben vooral genoten van het strand en de bollelvelden. Echt kamperen in de zin van met een wc rol over een nat veldje banjeren is ook echt niet mijn ding, stacaravan vind ik prima, maar wil gewoon wel graag mijn eigen badkamer…

  3. Dat ziet er echt onwijs leuk uit! Toen we nog geen kinderen hadden, gingen we wel voor het echte werk met mini tent en luchtbedden, maar dit lijkt me dan nu toch wat relaxter 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s