Other happy stuff

DIARY | Zondag

Ik schrik wakker van een geluid. Onze kat Jerry die aan de deur krabt. Hij heeft honger! Snel geef ik hem en Jinx hun brokjes, zijn zij ook weer happy. Ik hou van die beesten, maar oh wat kunnen ze een lawaai maken als ze honger hebben (eigenlijk altijd dus). Tijd om koffie te zetten en een klein ontbijtje te eten! Mijn huidige favoriete ontbijt is havermout, met sap in plaats van met melk. ’s Avonds doe ik een paar schepjes havermout en vers sinaasappelsap in een schaaltje. Afhankelijk van wat ik in huis heb doe ik er bijvoorbeeld ook nog banaan of bosbessen in. Na een nachtje weken heb ik ’s ochtends een superlekker en fruitig ontbijt. Echt een aanrader en weer heel anders dan havermout op basis van zuivel.

Als ik mijn ontbijt heb laten zakken is het tijd om te sporten! Over 2,5 week sta ik (als het goed is) op de top van de Mont Blanc, en om mijn conditie op peil te houden train ik regelmatig. De zondagochtend is één van mijn sportmomentjes. Samen met vriendinnen ga ik bootcampen in het park. We squatten, rennen, suppermannen en planken er op los in het park. Na een uur trainen ren ik voldaan weer naar huis. Douchen! Na een lekkere warme douche trek ik mijn chillpak aan: een joggingbroek en een fijne trui of t-shirt. Niet sexy, maar zo fijn! Dan begint het echt fijne deel van de zondag: chillen!

Mijn vriend die in de horeca werkt heeft op zondag meestal wel vrij. Op de bank brengen we de rest van de dag door: ik blog wat of lees een spannend boek op mijn e-reader, met een kop thee en de poesjes erbij als gezelschap. Of we kijken een serie: ik ben onlangs weer begonnen aan Revenge en vind het weer helemaal leuk. Ook Game of Thrones staat nog wekelijks op het programma. Soms koken we iets lekkers uit een kookboek van Ottolenghi of uit Jamie’s comfort food, mijn favoriete kookboek van het moment. Ik draai een wasje of twee, of rommel wat in huis of de tuin maar dat is het wel. Quality chilling time op de bank staat centraal, en oh wat ligt ‘ie lekker! Toch ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe, want echt mooi is onze Karlstad van IKEA niet meer te noemen. Al chillende doe ik online inspiratie op voor een nieuwe bank, waarbij ik me vooral richt op de grote banken. Volgens mij gaat het mijn zondag nog fijner maken als ik op een enorme bank lig met kussens en dekentjes, een soort Pino-bed 🙂

Nou, ik moet gaan, want zoals je hierboven kon lezen heb ik nog genoeg te doen vandaag ! Hoe ziet jouw zondag eruit?

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

4 antwoorden »

  1. Klinkt als een fijne zondag! Ik ben al de hele dag aan het werk, en bestel zo chinees omdat ik niet achter mn computer weg kan om te koken. Shame on me ;)!

  2. Vandaag was het echt zo’n hang dagje, vooral vanwege het slechte weer helaas. Dus dat betekent dan wat internetten, wat lezen, wat tv kijken en dat was het dan ook wel voor vandaag…

  3. Heerlijk, na zo’n actieve ochtend mag je ook wel lekker uitrusten op de bank. Zondag heb ik de 20km van Brussel gerend, maar de rest van de dag ook heerlijk op de bank gespendeerd. Uitgebreid gekookt voor lunch, daarna uitbuiken op de bank met Games of Thrones en ouderwets tosti’s als avondeten (dat heb ik sinds mijn 1e jaar studententijd niet meer gedaan, geloof ik ;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s