Reizen

TRAVEL | De mooiste plekjes van Sardinië

Afgelopen maand ging mijn beste vriendinnetje Marlies een weekje met haar vriend naar Sardinië. De foto’s die ze me appte waren adembenemend mooi. Ik kon gewoon niet geloven dat dit Europa was! Ik was zelf in Normandië, waar ik ook helemaal enthousiast over was, en appte grappend naar Marlies dat ‘we nu dus nooit meer Europa uit hoeven’. Waarom verder weg gaan als er dicht bij huis zo veel moois te zien is? Ik vroeg Marlies meteen of ze over de mooiste plekjes een blog wilde schrijven en gelukkig wilde ze dat. Ga je mee naar Sardinië?de mooiste plekjes van sardinië

We zijn vorig jaar naar Toscane geweest en wilden nu graag naast lekker eten en borrelen ook aan het strand kunnen liggen. Sardinië leek een prima bestemming en de tickets waren goed te doen dus gingen we. Het eiland overtrof al onze verwachtingen. Wat een prachtige plek! We huurden een auto en verkenden de noordelijke helft van het eiland. Prachtige pittoreske stadjes, heerlijk eten en drinken en mooie natuur. Wat nog de meeste indruk maakte waren echter de fantastische stranden en kustgebieden. Azuurblauwe zee, spierwitte stranden, metershoge kliffen; Sardinië heeft het allemaal. In deze blog neem ik je mee langs de mooiste plekken.

Golfo di Orosei
Aa de oostkust van Sardinië ligt het nationale park Golfo di Orosei e del Gennargentu. Een gebied met prachtige hoge bergen die abrupt eindigen in de zee, wat zorgt voor een adembenemende kustlijn. Door de hoge bergen zijn de stranden aan de golf alleen te bereiken door urenlang te hiken, of met de boot. Hoewel ik wel van een avontuurlijke wandeling hou was deze vakantie toch vooral bedoeld om te chillen dus wij huurden voor een paar tientjes een speedboot. Voor de kleinere bootjes was geen vaarbewijs nodig dus wij mochten gewoon de zee op. Wat een goede keuze! De hele middag voeren we langs het 20 kilometer brede gebied. Prachtige steile kalkstenen kliffen, mysterieuze grotten en de mooiste en meest afgelegen stranden die ik ooit heb gezien. Thailand en Indonesië zijn er niets bij! Het mooiste strandje vond ik Cala Goloritze, gelegen aan het meest afgelegen stuk van de baai. Hier waren alleen wij met ons bootje, wat een luxe!golfo di orosei Sardinië marliesgolfo di orosei Sardinië

Spaggia della Pelosa
In het meest noordwestelijke puntje van het eiland ligt een prachtig strandje met het meest fijne witte zand dat ik ooit heb gezien. Het is een bizarre plek: hagelwit strand met knalblauw water, omgeven door een maanlandschap van rotsen en in zee een mini-eilandje met daarop de ruïne van een Catalaanse uitkijktoren. De dag dat ik er was was het ook nog bewolkt, wat in mijn ogen alleen maar toevoegde aan het mysterieuze gevoel van deze plek. In het hoogseizoen is dit blijkbaar het meest drukbezochte strand van het eiland dus ga als je kunt in mei of juni.Spaggia della Pelosa Sardinië

Isola Maddalena
In het noordoosten van het eiland ligt het nationale park dell’Archipelago di la Maddalena. De zeven eilanden staan bekend om de granieten rotsen die door de wind zijn uitgesleten tot prachtige vormen. Wij gingen met de veerboot naar het grootste eiland, Isola Maddalena. Je komt aan in het havenstadje, wat een verrassend bruisende plek is voor zo’n klein eiland. Pittoreske steegjes, mooie pleintjes en genoeg mogelijkheid om lekker te eten en drinken. Wij hadden onze huurauto meegenomen op de boot, dus reden direct door. Het hele eiland rij je rond in een middag, en de route brengt je langs de meest bijzondere rotsstranden. Het water is er knalblauw en het schijnt een perfecte plek te zijn om te duiken en snorkelen omdat er door het schone water zoveel vissen zijn.Iso Maddalena

Costa Smeralda
Deze kustlijn in het noordoosten van Sardinië staat bekend om de chique resorts en jet-setters  die hier hun vakantiehuizen hebben. Op zich niet echt de place to be voor ons, maar iets verder naar het binnenland zijn genoeg leuke dorpjes van waaruit je het gebied kunt verkennen. Niet voor niets heet het de Costa Smeralda, naar de prachtige kleur van het water. Het mooiste strand aan deze kust vond ik Spaggia del Principe. Het is even zoeken maar dan heb je ook wat!Costa Smeralda Sardinië

Cala Brandinchi
Dit strand wordt in Sardinië ook wel “klein Tahiti” genoemd, en terecht! Wat verder naar het zuiden ten opzichte van de Costa Smeralda vind je dit geweldige tropische paradijs. De zee is er ondiep en dus lekker warm en ook hier kun je bootjes huren om een tocht te maken langs de andere stranden in de omgeving. cala brandinchi

Sardinië heeft naast de kust natuurlijk nog veel meer te bieden wat de moeite waard is. Heerlijk eten, archeologische sites, mooie steden en dorpjes en veel leuke agriturismo’s. Ben jij wel eens op Sardinië geweest, en was je ook zo aangenaam verrast? En wat waren jouw favoriete plekken?LogoHeader-witGROOT

Dankjewel Marlies voor dit kijkje op Sarndinië, ik krijg meteen zin om er naartoe te gaan….

13 antwoorden »

 1. Jaaa, de stranden op Sardinië zijn inderdaad supermooi. Ik ben er 2 x geweest (de ex voor mijn ex was half Sardijn) en ik was echt verrast! Een blog daarover heb ik ook nog steeds op de planning staan. Eén foto van het mooiste strand staat wel online, bij ‘De mooiste plekjes voor je vakantie’.

  • Ja, die heb ik gezien bij je. Amazing toch? Ben er zelf dus nog niet geweest, deze blog is door mijn vriendin geschreven, maar ik denk dat ik dit op mijn lijstje zet voor volgend jaar!

 2. Wat een fijne plek! Ik ben nog nooit op Sardinië geweest maar ben al een tijdje een lijstje aan het maken met plekjes waar we ‘even’ een weekje heen zouden kunnen en dit lijkt me ook super. Geen idee hoe het weer er in november zou zijn maar ga het uitzoeken!

  • Leuk Simone! Zo kwam mijn vriendin die een weekje weg wilde er ook bij inderdaad. Ik wil er NU heen maar heb gelukkig nog wat andere leuke trips in het verschiet 🙂

 3. Leuk om je tips te lezen! Wat is de leukste plek om te verblijven als je vooral wil genieten van de mooiste stranden en het lekkere eten maar niet met de hoge prijzen van Porto Cervo? 🙂

 4. Leuk om te lezen! Wij hebben ook plannen om komende zomer naar Sardinië te gaan. Weet je toevallig waar je vriendin overnachtingen heeft geboekt? Hoor dit graag! Wij zijn aan het zoeken naar mooie plekjes om te overnachten!

 5. Hoihoi, zou jr aan Marlies kunnen vragen waar zij dat bootje hadden gehuurd? Wij gaan volgende week ook en zouden dat ontzettend graag willen doen. Echter, wanneer wij googelen vinden wij iets dergelijks niet… Hoor heel graag van je
  Groetjes Ingrid

  • Hi, gewoon in een dorpje daar ter plekke. Ze weet niet meer precies waar 🙂 Niet van te voren geboekt of iets dergelijks. Moet lukken om het gewoon daar te regelen, succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s