Frankrijk

TRAVEL | Overnachten op z’n Frans in Trouville-sur-Mer

Wie aan Normandië denkt denkt aan D-Day, woeste zee, weilanden met schapen en koeien, regen en enorme rotsformaties. Dat deed ik in ieder geval voor ik deze Franse regio zelf bezocht. Maar er is zoveel meer! Onlangs nam ik je mee naar de landelijke Pays ‘d Auge, vandaag laat ik je het prachtige plekje in Trouville-sur-Mer zien waar ik tijdens mijn vakantie verbleef.

Na een autorit van zes uur komen we aan op het kleine landgoed waar een prachtig vakwerkhuis staat, en waar we op uitnodiging van Belvilla een week mogen verblijven. Nieuw gebouwd, maar wel in de oude stijl die zo kenmerkend is voor dit deel van Normandië. De vriendelijke eigenaar leidt ons rond. We moeten een deurtje in een houten poort door om bij ons appartementje te komen, en meteen heb ik echt dat fijne vakantiegevoel. Dit ziet er zo gaaf uit!huisje Belvilla Trouville-sur-Merhuisje Belvilla Trouville-sur-Mer

Zodra eigenaar Philippe ons binnenlaat in het appartementje ben ik verliefd. Het is mooi landelijk ingericht en van alle gemakken voorzien, en Philippe heeft zelfs een lekker flesje rode wijn voor ons klaargezet om ons welkom te heten. Dat soort details maken het toch helemaal af?! Het is lekker licht en ziet er helemaal Frans uit, en er staan zelfs lekkere geurkaarsjes op de schoorsteenmantel.

huisje Belvilla Trouville-sur-Mer huisje Belvilla Trouville-sur-Mer  huisje Belvilla Trouville-sur-MerHet keukentje met blauwe tegeltjes vind ik geweldig! Fijn: het keukentje is van alle gemakken voorzien: er is zelfs een oestermes en een kreeftenkraker, dat komt goed van pas in deze streek natuurlijk! Ik zie mezelf al naar de vismarkt gaan en terugkomen met verse oesters en vis, om die vervolgens hier lekker op te peuzelen. En dat gaat helemaal goedkomen, zo blijkt later tijdens onze vakantie.

Naast het appartementje is een overdekt terras met terrasverwarmer waar we gebruik van mogen maken. Soms zit eigenaar Philippe er zelf ook met een vriend van een wijntje of calvados te genieten. Ook van de grote tuin met enorm grasveld mogen we gebruik maken, en dat doen we ook zeker. We chillen er dagelijks even met een lekker wijntje, kaasjes en een boek op onze e-reader.huisje Belvilla Trouville-sur-MerIk kom helemaal tot rust en lees in één week vier boeken, terwijl we er ook nog iedere dag op uit gaan om de omgeving te verkennen. Philippe heeft aan alles gedacht voor zijn huurders: er staan twee coole hipsterfietsen tot onze beschikking die perfect zijn om de omgeving mee te verkennen. We fietsen ermee door Trouville, en maken een tochtje naar het naburige chique stadje Deauville. Fietsend flaneren door het dorp en kijken naar de zonsondergang op de boulevard. Perfect!fietsen in Deauvillefietsen in Trouville-sur-Merzonsondergang DeauvilleTrouville is gelegen op een fijne plek in Normandië: er zijn prachtige zandstranden, sfeervolle restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en er hangt een fijn sfeertje. Daarnaast is het een prima plek om de rest van Normandië te verkennen. Wij gingen de binnenlanden in, waar ik vorige week al over schreef, bezochten enkele dorpjes en stadjes en maakten een dagtocht langs de stranden van D-Day. Later meer over de omgeving van Trouville en de D-Day stranden. Ik ben nog niet klaar met Normandië!

LogoHeader-witGROOT

Zoals je kon lezen verbleef ik op uitnodiging van Belvilla in dit appartement. Ik ben op geen enkele manier verplicht om er positief over te schrijven. Ik ben gewoon heel erg enthousiast over alles dat het appartement, Trouville en Normandië te bieden heeft. Dus ga die kant op! Snel!

Advertenties

9 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s