Reizen

UTRECHT | Grand Départ

Het moment waar wielerfans al maanden (of zelfs langer) naar uitkijken is eindelijk daar: de Tour de France start dit weekend in mijn eigen stadsie Utereg! Na 5 jaar keert de Tour de France voor de zesde keer terug naar Nederland: een record. Ik ben totaal geen wielerfan eigenlijk. Als je mij vraagt wat het verschil is tussen de bolletjestrui en de gele trui moet ik je het antwoord schuldig blijven, en wie er favoriet is om te winnen? Geen idee! Maar leuk vind ik het toch!

Gisteren was de ploegenpresentatie, en dat was al één grote gezellige boel. Omdat ik gewoon moest werken heb ik het grootste deel gemist, maar nog wel een deel van het feestje kunnen meepakken. De renners kwamen in bootjes aangevaren en daarna was er nog een gezellig feestje met een optreden van Blaudzun op het Lepelenburg.

En dat voorspelde al veel goeds! Dat het de komende dagen nog gezelliger gaat worden in Utrecht, dat is zeker. Benieuwd naar wat er vandaag en later dit weekend te doen is? Ik vertel het je graag!

Nijntje auto's Grand depart Utrechtbomen Utrecht grand departploegenpresentatie tour de france

Programma Tour de France Utrecht – Grand Départ

3 juli
Caravane d’Utrecht ( een feestelijke karavaan die losjes gebaseerd is op de reclamekaravaan, maar dan leuker)

19:15 Vertrek Wilhelminapark
20:45 Feestelijke afsluiting Vredenburg

Verder is er vanavond op en rond het Ledig Erf van alles te doen, zoals een optreden van de Leuk dat je d’r bent band. Altijd leuk! Zelf heb ik vanavond andere dingen te doen dus sla een avondje over…

4 juli
Etappe 1: Utrecht

12:00 Vertrek reclamekaravaan
14:00 Vertrek eerste renner van startpodium

Ik ga ergens langs het parcours een mooi plekje vinden om te kijken. Misschien wel bij de Biltstraat, vlakbij mijn huis. Ideaal! Ik zit alleen nog even in dubio over het tijdstip… Ik heb met die hitte nou niet echt zin om uren van tevoren klaar te staan…

5 juli
Etappe 2: Utrecht-Neeltje Jans

11:10 Vertrek reclamekaravaan
13:10 Start geneutraliseerde deel Croeselaan
13:45 Start officiële wedstrijd ’t Goylaan

Tour-de-France-1e-etappebron afbeelding

Festival Tournée de la Musique
Het hele weekend zijn er op de verschillende Utrechtse pleinen allerlei leuke dingen te doen en zien, zoals een heus muziekfestival: de Festival Tournée de la Musique biedt op vrijdagavond 3 juli en zaterdagavond 4 juli een vrij toegankelijk muziekprogramma. Op vrijdagavond voorziet het evenement in een muzikaal opwarmingsprogramma op het Domplein, de Neude en het Janskerkhof. Op zaterdagavond is Tournée de la Musique op deze pleinen de kern van het feest van de Tour, dat de stad Utrecht biedt aan alle bezoekers van le Grand Départ. Het festival wordt gezamenlijk georganiseerd door de vijf grote Utrechtse poppodia en krijgt een feestelijke fietsaankleding. De hele stad is trouwens al gezellig fietserig aangekleed. Zo hebben de bomen heuse gele en bolletjestruien aan! Deelnemende artiesten maken roulerend een tournée van plein. Leuk!

Voor meer informatie en een uitgebreid programma kun je het beste even hier kijken. Na het weekend zal de Tour Nederland verlaten, en wederkeert de rust weer in mijn stadje. Ook best lekker denk ik! Maar eerst even genieten van de gekte, de drukte, de biertjes, en ohja, wielrennen.

Fijn weekend!

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s