Other happy stuff

Op zoek naar een nieuwe fiets

Wonen in het centrum van Utrecht heeft zo zijn voordelen, vooral als je meeste vrienden in de buurt wonen: je hoeft nergens met de auto naar toe. Geen gedoe met wie rijdt er deze keer? Nee hoor, ik ga gewoon op de fiets! Utrecht is niet al te groot, dus op de fiets ben ik overal zo. Ideaal. In het centrum van Utrecht is het ’s ochtends spitsuur, maar dan vooral op de fietspaden. Triiing!

Mijn fiets is in die 13 jaar dat ik nu in Utrecht woon één van mijn beste vriendjes geworden. Het enige jammere is dat de vriendschap nooit lang duurt: mijn fiets gaat nooit langer dan een paar jaar mee voor ik ‘m (onvrijwillig) af moet staan aan zijn volgende eigenaar.  Of, ook zo jammer: door het parkeren in de stad waar anderen helaas niet altijd netjes met fietsen omspringen is hij zo beschadigd dat reparatie niet meer mogelijk is. Op het moment heb ik bijvoorbeeld een slag in mijn wiel, zijn allebei mijn remkabels los, zit mijn spatbord los en is mijn standaard zo krom dat hij niet meer te gebruiken is. Kosten van reparatie: evenveel (of meer) als een nieuwe fiets. Tijd voor een nieuwe fiets dus. Dan heb ik tenminste in een keer alles goed!

De fiets moet tegen een stootje kunnen en er het liefst ook nog tof uit zien. Oh, en hij moet betaalbaar zijn. Online viel mijn blik op een transportfiets van fietsenopfietsen.nl vanwege de stevigheid. Maar ook de ouderwetse omafiets blijf ik super vinden. Handig vind ik de terugtraprem, zo kunnen mijn remkabels in ieder geval niet worden gesloopt. En hoe tof is het panterprintje? Fijn: het is ook nog eens een goedkope fiets! Eén van de twee gaat het worden, maar welke, daar moet ik nog even over nadenken 🙂

transportfietspanterfiets

Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik weer een betrouwbare beste vriend heb. Eentje die me brengt waar ik moet zijn zonder onderweg ongelukken te veroorzaken! Welke zou jij kiezen? En doe jij ook alles op de fiets, of pak je eerder de auto? Zodra ik een keuze heb gemaakt zal ik het laten weten!LogoHeader-witGROOT

5 antwoorden »

  1. Ik zou geen van beide kiezen. Ik vind ze wel heel leuk hoor, maar ik zou zelf toch wel graag versnellingen willen voor op winderige dagen. Als ik die versnellingen buiten beschouwing laat dan vind ik die tweede het leukste!

  2. Als je ook vaak boodschappen doet met de fiets zou ik de eerste kiezen. Aan de andere kant, als je panterfiets gestolen wordt zal de ‘nieuwe eigenaar’ toch wel erg zijn best moeten doen om te verstoppen dat hij met jouw fiets op stap is. Zo’n printje heeft niet iedereen.

  3. Ik doe bijna nooit boodschappen met de fiets. En de panter is ook met een rekje erop verkrijgbaar! En je hebt helemaal gelijk qua diefstal 🙂 Ik denk echt dat ik voor de panter ga!

  4. Ik heb een soort kruising tussen die twee. Een transport omafiets. Knalgroen met een kratje aan de voorkant en tassen aan de achterkant. Superhandig voor de dagelijkse boodschappen. En als ik echt ga fietsen voor de fun heb ik mijn racefiets…:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s