Reizen

INTERIEUR | DIY budgetproof souvenirs

Ik ben een sucker voor gezellige spulletjes en souvenirs in huis. Onze collectie lelijke magneten op de koelkast groeit hard! Wel ben ik de laatste tijd veel bezig met opruimen en denk ik bewuster na voor ik iets koop. Heb ik het nodig, word ik er blij van? Een paar van de vragen die ik me stel voor ik iets koop. De laatste tijd komt het dan steeds vaker voor dat ik iets laat staan of hangen. Niet alleen souvenirs of andere dingen voor in huis, maar ook kleding. Zo spaar ik geld uit, en hou meer ruimte over in huis en in mijn kasten. Win-win!

Omdat ik het heel fijn vind om een leuk aandenken aan een vakantie te hebben, zodat ik thuis weer even dat vakantiegevoel krijg, denk ik ook wel eens na over zelfmaak-souvenirs om mijn huis mee op te fleuren. Als er een strand is, ga ik schelpen zoeken. Al zolang ik me herinner is dat gewoon wat ik doe op het strand. Zuid-Frankrijk, Kreta, Scheveningen, Vietnam, Thailand: altijd ben ik benieuwd wat het lokale strand me te bieden heeft. En op de een of andere manier word ik er rustig van. Slenteren langs de vloedlijn, zo nu en dan bukken om een mooie schelp op te pakken. Ik hou ervan. Maar wat te doen met al die schelpen? Meestal overleven ze de vakantie niet, maar deze keer besloot ik het anders te doen.

Eenmaal thuis deed ik de schelpen in een teiltje met afwasmiddel en maakte ze goed schoon. Niks zo vies als stinkende zooi in huis! Een deel ervan heb ik in een gekleurd bord gelegd. Staat leuk voor op tafel of voor in de keuken! Een ander deel heb ik in de glazen houder van een lege Yankee Candle gestopt, maar je kunt uiteraard ook een pot van pastasaus, een jampot of een weckpot gebruiken. Ik vind het gezellig en zomers staan op tafel! En mocht ik ze zat zijn, dan hoef ik me niet lullig te voelen als ik ze weg gooi. Maak jij wel eens zelf souvenirs?DIY met schelpendiy met schelpendiy schelpen

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Reizen

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s