Reizen

TRAVEL | Our Italian honeymoon roadtrip

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog te stressen, want over een paar dagen trouw ik met Jan! Ik vind het superleuk en toch ook wel een beetje spannend. Ik slaap al de hele week slecht, zou dat door de zenuwen komen?

Terwijl jij dit leest ben ik al getrouwd en zijn we bijna op weg naar onze eerste honeymoonbestemming. Eerste? Ja, eerste. Het plan is namelijk om in januari/februari 2016 richting Thailand of andere tropische bestemming te gaan. Maar, first things first.

Vorig jaar zomer bezochten we Toscane en Rome, en dat was helemaal geweldig. Italië beviel ons zo goed dat we besloten voor onze huwelijksreis weer richting Toscane te gaan! Lekker – of eigenlijk fantastisch – eten, prachtige landschappen en de mooiste en meest romantische stadjes en dorpjes: wat wil je nog meer?! We kozen voor dit jaar een plekje uit in een agriturismo met zwembad vlakbij Siena, een plaats die we vorig jaar niet bezocht hebben. Er is dus nog genoeg te ontdekken.

scootercaprese

Maar de titel van deze blogpost is niet voor niets our Italian honeymoon roadtrip: het blijft dan ook niet bij één bestemming. We hebben ook nog twee stedentrips in het programma verwerkt: op de heenweg blijven we een paar dagen in Verona in een AirBnB. Ik kan niet wachten om deze stad van de liefde te gaan verkennen. We gaan een opera bezoeken in het openluchttheater, en het eerste restaurant heb ik al gereserveerd. Je kunt er goooed shoppen, en mijn lievelingswinkel COS zit er ook. Het wordt dus vast geweldig 🙂

Na Verona gaan we richting Toscane. In de week die we daar doorbrengen zullen we zeker meerdere dorpjes en stadjes bezoeken, maar ook gewoon genieten van een goed glas wijn of een ijskoude limoncello bij het zwembad. Na een week daar gaan we dan naar Bologna. Deze universiteitsstad staat vooral bekend om zijn goede keuken en wordt ook wel la grassa (de vette. YES!) genoemd.  Pasta bolognese komt hier vandaan. Al noemen ze het in Italië ragu en is dat 100 x lekkerder dan wat wij hier pasta bolognese noemen. Ooeeh, ik kan niet wachten!

Het gaat volgens mij een heerlijke en relaxte vakantie worden. Rustig aan, en genieten van al het moois en lekkers dat Italië te bieden heeft.Rode fiatFiets in Lucca, foto SheelaghMairiIk heb de Lonely Planet klaarliggen, TripAdvisor bijgewerkt, mijn koffer gepakt en ik ben er klaar voor. Heb jij nog tips voor leuke bezienswaardigheden of fijne restaurantjes of cafés op onze route? Laat het me weten! Persoonlijke tips vind ik superleuk om te krijgen!Witte wijn in Florence

LogoHeader-witGROOT

Categorieën:Reizen

Getagd als:, , , , , ,

3 antwoorden »

  1. Ah Italia! Heerlijk meid, geniet ervan. Ik ben 4 jaar terug (jeetje wat gaat de tijd vlug) in een heerlijke Agriturismo geweest op het randje van Toscane (in de Maremma) – alles was biologisch en we konden elke avond mee-eten met de boerin in haar restaurant. Dat leek me eerst een beetje saai maar allemachtig dat mens kon zo heerlijk koken dat we binnen no time elke avond aan het diner zaten! Aan het einde van de avond kwamen dan de flessen sterke drank op tafel en kon je jezelf bijschenken tot je niet meer wilde. (Toe maar!) Ik ben erg benieuwd hoe jullie reis zal zijn, maar ik heb zo’n vermoeden dat jij daar ongetwijfeld nog een blogje over schrijft. Voor nu vooral veel plezier en lekker eten! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s