Duitsland

TRAVEL | Verrassend Freiburg

Ik ben weer thuis. Getrouwd en wel ben ik inmiddels al weer even terug van een heerlijke huwelijksreis in Italië. Ja, Italië. Al ligt Freiburg toch echt in Zuid-Duitsland… Dat zit dus zo: het laatste jaar leerde ik steeds meer Duitse plekken beter kennen. Ik bezocht Berlijn voor een gezellig stedentripje met vrienden, vierde oktoberfest in het Europapark in Zuid-Duitsland, bezocht een kerstmarkt in Düsseldorf èn een starkbierfest in München. Al deze plekken hadden met elkaar gemeen dat ik verrast werd door de gezellige en vriendelijke Duitsers èn de fijne plekjes. Tot niet zo lang geleden leek Duitsland als vakantiebestemming me saai en meer voor oude mensen, maar daar ben ik inmiddels wel op teruggekomen. Duitsland, wat ben je divers! Tel daarbij op dat mijn echtgenoot (haha! went dat ooit?!) bedrijfsleider is bij een Duits restaurant in Utrecht, en dan weet je het zeker: op weg naar Italië moet er gewoon een Duitse tussenstop gemaakt worden!

Over Freiburg
Freiburg is een universiteitsstad in Zuid-Duitsland, vlakbij het Zwarte Woud en dichtbij de Franse en Zwitserse grens. Als je op vakantie naar Italië gaat met de auto ligt het op de route. Er wonen zo’n 220.000 mensen. De stad wordt gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud en heeft een prachtig oud centrum. Mooie oude vakwerkhuizen en vrolijk gekleurde gebouwen wisselen elkaar af.

Grappig weetje: de kerk van Freiburg (en dan vooral zijn toren) wordt genoemd als inspiratie voor het bouwen van onze eigen Utrechtse Dom! Helaas stond deze in de steigers tijdens ons bezoek.Freiburg im BreisgauFreiburg im BreisgauFreiburg im Breisgau

Eén van de leukste dingen aan Freiburg vond ik de Bächle. Dit zijn gootjes die door de straten lopen, een soort minigrachtjes eigenlijk. Vroeger werden ze gebruikt als riool, nu voor de afwatering van regenwater. Ze lopen door de hele stad, en bij warm weer zie je er kinderen in spelen en mensen verkoeling zoeken met hun voeten in het water. Eventueel met een lekker wijntje of biertje erbij. Het goede leven kennen ze wel in Freiburg: het ligt midden in een wijngebied, en ook zijn er de nodige brouwerijen. Freiburg im Breisgau

Chillen in een biergarten
Denk ik aan Zuid-Duitsland, dan denk ik aan bier. En denk ik aan bier in Zuid-Duitsland, dan denk ik aan zwoele zomeravonden in een biergarten! Wij kozen die bij Hausbrauerei Feierling uit, op advies van de receptie van ons hotel. Dit zou één van de populairste biergartens van de stad zijn. Eenmaal aangekomen snap ik dat helemaal. De hoge bomen zorgen voor net genoeg schaduw, wat fijn is, het is namelijk zo’n 35 graden. Er heerst een heerlijk relaxt sfeertje en de biertjes smaken goed. Ook fijn: het personeel is vriendelijk en super-efficiënt en de wurstsalat is heerlijk. De biergarten is bij mooi weer altijd geopend en biedt plaats aan zo’n 700 mensen. Je kunt dus altijd wel een plekje vinden!
Hausbrauerei Feierling, Gerberau 46 79098 FreiburgFreiburgFreiburg im Breisgau - wurstsalatFreiburg im Breisgau - Hausbrauerei FeierlingFreiburg im Breisgau

Na een avondje in de biergarten lopen we tevreden terug naar ons hotel. Overal zitten mensen op straat te genieten van de inmiddels iets gedaalde temperatuur – met hun voeten in het water. Dat moeten wij natuurlijk ook nog even doen! Met onze voeten in het water drinken we een drankje terwijl we nog even nagenieten van het eerste dagje van onze honeymoon.Freiburg

De volgende dag vertrekken we naar Verona, dus we moeten genoegen nemen met één middag en avond Freiburg. Dit is zeker niet onze laatste keer, want dit bezoekje smaakt letterlijk èn figuurlijk naar meer! LogoHeader-witGROOT

7 antwoorden »

  1. Leuk dat jullie Duitsland zo aan het ontdekken zijn! Ik vond het vroeger ook echt een bestemming voor de grijze golf maar ben daar nu ook wel op terug gekomen vanwege een paar prachtige steden die we hebben bezocht, denk aan Münster, Hamburg, Keulen, Berlijn, Trier, Weimar, Goslar, Wernigerode en Monchau…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s