Hotspots

TRAVEL | Hotel the Roosevelt in Middelburg

Een hotel met honderd kamers die er precies hetzelfde uitzien en die ook hetzelfde zijn in andere vestigingen van dat hotel: het is allang niet meer de enig optie als je ergens wilt overnachten. En gelukkig maar!  Alhoewel dergelijke hotels erg prettig kunnen zijn als je bijvoorbeeld op doorreis bent of niet zo veel budget hebt, is het niet bepaald spannend. Gelukkig komen er steeds meer boutique hotels bij. Hier gaat het niet om zo goedkoop of makkelijk mogelijk een nachtje overnachten, maar staat de unieke ervaring centraal. En dat juich ik als blogger die graag nieuwe dingen ervaart natuurlijk alleen maar toe!

Hotel the Roosevelt in Middelburg
Op uitnodiging reisde ik onlangs af naar hotel the Roosevelt, de nieuwste hotspot van Middelburg in Zeeland. Waarom die naam? Middelburg heeft nauwe banden met de familie Roosevelt: de voorouders van deze Amerikaanse president kwamen er vandaan, en in Middelburg zijn dan ook vele verwijzingen naar deze familie te vinden. Zo vind je in de stad ook een University College met de naam Roosevelt.

We vertrekken van huis in de ergste regenbui ooit, maar zodra we in Middelburg arriveren schijnt de zon. Dat begint al goed. Bij binnenkomst in het hotel valt meteen de kleinschaligheid op. Er is geen echte receptie, je meldt je gewoon aan de bar. En die bar bevindt zich in de bar/ontbijtzaal/lobby, die warmte en gezelligheid uitstraalt. Zo zou ik bij wijze van spreke mijn huis wel willen inrichten! We krijgen de sleutel en beklimmen een heuse stenen wenteltrap, waardoor ik me net Doornroosje voel. We worden naar één van de 28 kamers gebracht. Het eerste wat ik denk als we onze comfort kamer binnenstappen: WOW!Hotel the Roosevelt MiddelburgLobby Hotel the Roosevelt MiddelburgLobby Hotel the Roosevelt Middelburg

De metershoge plafonds in de kamer zijn van onbewerkt beton. En dat staat fantastisch in combinatie met de chique en moderne meubelen in warme tinten. Ik heb geen andere kamers gezien, maar ik heb me laten vertellen dat er tijdens de verbouwing van het polderhuis naar hotel is geprobeerd het gebouw zoveel mogelijk in zijn oude staat te houden. Dus niet van binnen alle muren er uit, maar werken met wat er al stond. Dat zorgt ervoor dat geen kamer hetzelfde is en dat overnachten altijd een unieke ervaring is. Van het fantastische comfortabele bed, tot de tv waar je door middel van mirroring je eigen foto’s op het scherm kunt laten zien, tot de fantastische regendouche en de heerlijke verzorgingsproducten van C.O. Bigelow (een favoriet van Eleanor Roosevelt!): alles is af. Love it!kamer Hotel the Roosevelt Middelburgkamer Hotel the Roosevelt Middelburgkamer Hotel the Roosevelt Middelburgkamer Hotel the Roosevelt Middelburgkamer Hotel the Roosevelt Middelburg

Middelburg verkennen
Na de kamer uitgebreid bekeken te hebben gaan we Middelburg in. Wat een gezellig stadje! Op het terras van de markt genieten we van een heerlijke gin-tonic in de zon. Lekker met schijfjes sinaasappel en tonic met vlierbloesem. Ook winkelen we wat en dan is het al tijd voor het diner. Middelburggin-tonic MiddelburgMiddelburgIk had nog bonnen van de Albert Heijn restaurantactie en had gereserveerd bij restaurant Zenc. We zijn in Zeeland en de R zit in de maand dus we beginnen met oesters. Mijn lievelings! Daarna eten we het driegangenkeuzemenu. Een fijne en gezellige avond! Na het eten willen we eigenlijk meteen naar het hotel. We kunnen niet wachten om in dat fijne bed te liggen en die enorme gin-tonic ’s middags heeft er ook ingehakt 🙂

oesters Middelburg

Ontbijt bij the Roosevelt
Na een fantastische nachtrust en een lekkere douche zijn we klaar voor het ontbijt. Altijd één van mijn favoriete onderdelen van een hotelovernachting! We krijgen een dienblad vol lekkers: vers fruit, yoghurt met cruesli en verse jam, pistoletjes met beleg, croissants, wentelteefjes, eieren, verse jus d’orange. Vergeet ik nog iets? Het smaakt in ieder geval heerlijk!ontbijt the Roosevelt

Na het fijne ontbijt verlaten we Middelburg weer, en maken op de terugweg nog een tussenstop bij het strand bij Neeltje Jans. Je kunt niet in Zeeland geweest zijn zonder even uit te hebben gewaaid op het stand van de Zeeuwe kust!strand Neeltje Jansstrand

Ik heb een heerlijk verwenweekend gehad. Zelfs met maar één nachtje weg voelt het soms alsof je een hele week weg bent geweest, en dat was bij the Roosevelt zeker het geval. Zo fijn!Ik kan iedereen aanraden Hotel the Roosevelt eens te proberen. Je boekt er een kamer vanaf € 109 inclusief ontbijt.

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s