Hotspots

HOTSPOTS | 3 hotspots in Utrecht

Er gaat geen week voorbij of er opent in mijn stadsie wel een nieuwe bar, café, restaurant of spa. Wat ik me altijd weer afvraag als ik zo’n nieuwe hotspot verken: waar waren al deze mensen voordat deze tent opende?! Want zonder uitzondering lijkt ieder nieuw tentje al snel een succes. Utrecht is hipper dan ooit, en de vraag naar nieuwe fijne plekjes lijkt nog lang niet uitgeput! Ik vind het fijn dat er vandaag de dag zoveel keuze is en deel vandaag graag 3 van mijn favoriete Utrechtse hotspots met je. Dan kun je ze dit weekend meteen gaan uitproberen!

Five City Spa
Ik vind het heerlijk om zo nu en dan een massage te krijgen. Een ultiem verwenmomentje! Jammer is dat dit vaak behoorlijk duur is, en daarnaast vond ik het in het verleden ook lastig om een fijne en betrouwbare plek te vinden. Je vertrouwt toch je lichaam aan de masseur toe! Five City Spa bevindt zich op five minuten lopen van mijn huis in Wittevrouwen en voldoet aan al mijn eisen: betrouwbaar, niet te duur en een fijne rustige uitstraling. Voor een massage van een uur betaal je € 47,50. Goed te doen vind ik. Fijn: voor je massage begint vul je een formulier in, daarop kun je aangeven welke gebieden eventueel extra aandacht nodig hebben, welke muziek je wilt horen, welke geur olie er gebruikt gaat worden en welke thee je wilt nadat je massage is afgelopen. Dat is ook zo’n leuk extra’tje: na je massage krijg je een heerlijk kopje kruidenthee met een stukje pure chocolade zodat je weer rustig kunt ‘landen’ voor je weer de deur uit gaat. Je kunt er ook terecht voor allerlei andere behandelingen.
Five City Spa, Obrechtstraat 40, UtrechtFive City Spa

Vino Veritas
Deze wijnbar op de Biltstraat moet het niet hebben van zijn gezellige uitstraling. Het interieur ziet er mooi en strak uit maar net niet gezellig, en dat is jammer. De wijnen zijn er namelijk goddelijk lekker, en de plank met kazen en worsten uit Bologna zijn dat ook. Net als de paar pasta’s die er geserveerd worden. De eigenaar van Vino Veritas komt uit Bologna en importeert de meeste hapjes en wijnen ook uit die regio. Hij spreekt geen Nederlands maar vertelt er in het Engels graag en enthousiast over. Kijk verder dan de uitstraling van het interieur en geniet van de gastvrijheid en lekkere hapjes en wijnen. Tip: probeer de troebele gefermenteerde prosecco, echt een aanrader!
Vino Veritas, Biltstraat 9, UtrechtVino Veritas

Kippig
Bij Kippig kun je heerlijke kippetjes van het spit bestellen, die je vervolgens kunt afhalen of laten bezorgen. Ik heb dit nu een paar keer gedaan en was steeds positief verrast. Je kunt kiezen uit een hele of halve kip, kipkluifjes of een spies. Bij Kippig hebben ze 100% Hollandse kippen uit Brabant die kleinschalig zijn opgegroeid in ruime stallen en tijdens het opgroeien géén antibiotica en groeibevorderaars hebben gekregen. De bijgerechten vind ik echt super: een mix van seizoensgroenten, een heerlijke Ceasar salade en huisgemaakte frites (met hele lekkere piccalilly mayo) en appelmoes. Echt een goede tip als je eens iets anders wilt bestellen dan sushi of Chinees!
Kippig, Loeff Berchmakerstraat 15, Utrecht, tel 030 231 62 59Kippig bron foto
Kende je deze Utrechtse hotspots al? Ik ga dit weekend zelf Nijmegen verkennen, dus tips voor fijne plekken daar zijn ook welkom!
LogoHeader-witGROOT

Advertenties

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s